SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Artık Balık Vermek Yerine Balık Tutmayı Öğretmek Zamanı"

A- A+ PAYLAŞ

Üreten Yöre Üreten Türkiye projesi il buluşmalarının 5.’si Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Deprem bölgesindeki üretim ve ticaretin hareketlendirilmesi için gerçekleştirilen buluşmada yerel üreticiler perakende ve e-ticaret sektörünün en büyük firmaları ile bir araya geldi.

Güvenilir Ürün Platformu tarafından hayata geçirilen ve bakanlıklar, STK’lar ve önemli kurumlardan oluşan birçok paydaş ile protokolü imzalanan Üreten Yöre Üreten Türkiye projesinin 5. il buluşması Malatya’da gerçekleştirildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Gıda Perakendecileri Derneği, Malatyalı İş İnsanları Derneği, Malatya Eğitim Vakfı paydaşlığında düzenlenen etkinlikte Malatyalı üreticiler 30’a yakın büyük alıcı ve yatırımcı ile yüz yüze görüşme fırsatı yakaladı.

Buluşmanın açılışında konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, deprem sonrası Malatya’daki hasara değinerek “35 bin 680 binamız ağır hasar aldı. 27 bin 500 bağımsız iş yerimiz kullanılamaz hale geldi. Odamızın 10 bin 600 üyesinin tamamı depremden doğrudan ve dolaylı yoldan etkilendi. Ağır hasarlı konut sayısıyla Hatay’dan sonra ikinci sırada yer alan Malatya, ağır hasarlı işyeri sayısında ise birinci sırada yer alıyor. Yani, Malatya olarak depremi en ağır haliyle yaşadık. Depremin üzerinden 16 ay geçti. Yeniden ayağa kalma mücadelesi verdiğimiz bu günlerde gelen her türlü desteğin ve uygulanan projelerin büyük önemi var. Bu kapsamda Güvenilir Ürün Platformu tarafından hayata geçirilen Üreten Yöre Üreten Türkiye projesinin şehrimizde de uygulanması büyük önem arz ediyor. Deprem sonrası ciddi personel göçü verdik. Personel kaybımız üretimi ilk günlerde durma noktasına getirdi. Bugüne kadar gerek hükümetimiz, gerekse çeşitli fonlardan gelen destekler yeniden ayağa kalkma mücadelemize can suyu oldu. Ama artık balık vermek yerine, balık tutmayı öğretme zamanı. Kredi ve hibe gibi destekler elbette önemli, ancak ürün alımları yapmak, iş bağlantıları sağlamak daha da önem arz ediyor. O nedenle bugün ülkemizin en önemli firmalarının yetkililerinin, üyelerimizle görüşme sağlaması, ürünleri incelemesi ve iş bağlantıları kurması bizler için altın değerinde” diye konuştu.

Proje ortaklarından Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Alp Önder Özpamukçu, Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Aktaş ve Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Başkanı Mustafa Tecdelioğlu da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Migros, Carrefour, A101, Bim, Hepsiburada, Trendyol, Getir, Onur Market, Yayla Bakliyat ve Türkiye İş Bankası yetkilileri Malatyalı üreticilerle bir araya gelerek ikili görüşmeler yaptı. Görüşmelerde yerel üreticilerle alım anlaşmaları sağlandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Deli (5 ay önce)
    Şimdiye kadar ne iş yapmışlar ..Ha ben diyem ; Malatya ihracat da Elazığ,Adıyaman, Sivas,Urfa,Diyarbakır ,Erzurum gibi illerin gerisine düşmüştür. Büyük şehir statüsünden de düşmüştür. Kentdeki büyük firmalar ve kurumlar da kapatıp gitmişlerdir.( Koçtaş,Tekzen,Metro,Karfursa,5. İşletme,Tekel,mensucat, Şeker,)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oktay (5 ay önce)
    Ticaret odası da aynı siyasiler gibi.2 ay önce isnyerimiz yıkıldı defalarca gittik muraccat ettik bı konteyner verilmedi. Seçim zamanında kapıdan ayrılmazlar. Bir daha gelirsiniz Allah ömür verirse. Şimdiden rakibe çalışmaya basladik
    %100
    %0
    Yanıtla