SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Asbest Boruları Değiştirmek İçin 3 Milyarlık İhalemiz Var"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı ilk birleşimi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Başkanlığı’nda 11 Eylül Çarşamba günü saat 15.00’te Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er gündemi değerlendiren bir konuşma yaptı. Başkan Er, “Şehit Topçu Uzman Çavuş Mehmet Kökçü geçirmiş olduğu kalp krizi sonucu şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. 

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı başladı. Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize, velilerimize, eğitim camiamıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 23 Eylül tarihinde de Üniversitelerimizin açılışı var. Eğitim öğretim yılımız başlamadan önce her türlü tedbiri almaya gayret gösterdik. 

Malatya’mızda deprem sonrası yeni yerleşim alanları oluştu. MOTAŞ Genel Müdürlüğümüz yoğun bir çalışma yürütmektedir. Göreve geldiğimizde MOTAŞ garajında 50 otobüs arızalarından dolayı çalışmıyordu. Yapılan tamir çalışmaları sonrasında bunlardan 30 adet otobüsün tamiri yapılarak işlevsel hale getirildi ve otobüs filomuza dahil edildi. 9 otobüsümüzün tamiri devam ediyor. 11 otobüsümüzün tamiri mümkün olmadığından hurdaya ayırmak zorunda kaldık. 20 adet yeni otobüs alarak filomuza kattık. 

Mevcut çevreyolumuzda sıcak asfalt çalışmaları yapılıyor. Kuzey ve Güney Kuşak yollarımızı inşallah herhangi bir aksilik çıkmadığı taktirde bu sene içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmalarımızın neticesini kısa süre içerisinde hep birlikte göreceğiz. Kuzey Çevre yolu Sivas Yolundan Eski Malatya’ya kadar olan kısımda da çalışmalar büyük oranda tamamlandı” dedi. 

“HAYVAN HASTANESİ AÇILIŞINI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YAPACAĞIZ”

İlçelerde yapılan çalışmalardan da bahseden Başkan Er, “ Ben merkezin de belediye başkanıyım kırsalın da belediye başkanıyım. Bu sene için yama, bakım ve onarım çalışmaları işlerini tamamlamaya çalışıyoruz” diyerek ilçe ziyaretlerine devam edeceğini söyledi. Beylerderesi Viyadüğü çalışmalarının da tamamlandığını belirten Başkan Sami Er, ikinci viyadük çalışması hakkında bilgiler verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “İkinci viyadük çalışmamız var. Bilindiği gibi Büyükşehir Belediye Meclisimizde ikinci viyadüğün yapımıyla ilgili kararı oy birliğiyle geçirmiştik. İkinci viyadük çalışmasını inşallah Büyükşehir Belediyesi olarak Yeşilyurt Belediyemiz ve Karayolları Genel Müdürlüğümüzle birlikte yapacağız. 2025 yılı programına almaya çalışıyoruz” dedi.

MASKİ ÇALIŞMALARI YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Malatya’da bulunan rezerv alan çalışmaları ve MASKİ çalışmaları hakkında bilgiler de veren Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “MASKİ’de şu anda hazırlığını yaptığımız asbest borularının tamamını değiştirmek için 3 milyar TL’lik bir ihalemiz var. İkizce’de 2.2 milyar liralık 30 km uzunluğunda bir alt yapı yatırımımız var. Kaptaj’dan çıkıp Banazı’ya giden bir ishale hattımız var. Yaklaşık 600 milyon civarında olan ve hibeye bağladığımız bir çalışma devam ediyor. Su ve atık su yatırımlarımızdan ihalesi yapılanlar da var. 3 bin adet köy konutunun alt yapısını Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Yine ihale aşamasında olan 1 milyarlık bir yatırım daha var. Depremde zarar gören depolarımızı tekrardan yapacağız. Beylerderesi’nde bir su kaynağı var. Bu kaynak suyunu da şehrimizin kuzey batısı için sisteme katacağız” şeklinde konuştu. 

Başkan Er, Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılacak olan Hayvan Hastanesi açılışının da önümüzdeki günlerde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla gerçekleştirileceğini müjdeledi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er konuşmasını tamamladıktan sonra Şehit Topçu Uzman Çavuş Mehmet Kökçü’nün cenaze törenine katılmak üzere meclis toplantısından ayrıldı. Başkan Er’in yerine Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan Meclis’e başkanlık etti. Meclis toplantısında ilk olarak gündeme alınması gereken 26 ek gündem maddeleri oylanarak kabul edilirken, gündem maddeleri içerisinde yer alan bazı imar ağırlıklı maddeler görüşülerek karara bağlandı. Bazı gündem maddeleri ise ilgili komisyonlara havale edilirken diğer gündem maddeleri ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere oy birliği ile ertelendi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantılarının II. birleşiminin ise, 13 Eylül 2024 Cuma günü saat 14.30’da yapılmasına karar verildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • orhan ince (4 gün önce)
    sene 2000 bin sene 2024 gelen tüm başkanlar akp den her gelen aspest borularını değiştirmek gerek diyor sanırım borunun bir ucu ankaraya ulaşmıştır artık ne boruymuş arkadaş döşe döşe bitmiyor
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Orhan İnce, tam olarak bende aynısını yazacaktım. Ne asbestli boruymuş arkadaş. Bence istanbul a ulaşmıştır, borunun ucu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekrem Aybek (4 gün önce)
    55 yaşındayım gelen , giden belediyeler hep , asbest boruları değiştirdik diye , milyonlarca para harcıyorlar !! Bunlar değiştiriyorda, kim yeniden asbest, boruları Malatyaya ve halka döşüyor !!! Anlamış değilim ???
    %80
    %20
    Yanıtla
  • murat (5 gün önce)
    abdest boruları niye değişir ki anlamadım millet teyemüm mü etsin yani
    %60
    %40
    Yanıtla
  • :)) değişsin o abdest borusu
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ramazan (5 gün önce)
    Eskilerin höllük toprağıdır asbest. Şu borularının tamamı demir yada plastik. Nasıl asbest oluyor. Allah'tan korkun.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mişmiş (5 gün önce)
    Yapmayın beyler. Malatya'da asbest boru bitmedi. Hesap sorulmadığı sürece de bitmez. Kimin yaptığı belli. Çıksın konuşsunlar. Mide kanserinin temel sebebi asbesttir. . Çok geç bile kalındı. Mide kanserini sarı kayısıya bağlayanlar gibi konuşmayın. İspatı da kolay. Dinlenme havuzlarından dip çamuru alınır. İspatlanır. Hekimhan da mide kanseri, akciger kanseri, karın zarı kanseri ve daha asbeste bağlı kanser vakaları halen devam ediyor. Oranın toprağı asbestli. Bilmeden konuşmayın. Yanlışı yapandan hesap sorun artık. Asbest boru şehir içerisinde bitti. Ama ana arter borular halen asbest.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Tuncay (5 gün önce)
    Yeşilyurt Gedik Mahallesinde mevcut su altyapısı, Özal döneminde yapılmış olan Aspest borulardan oluşmakta ve halen kullanılmaktadır. Gedik mahallesinin de acilen su altyapısının değişmesi gerekmektedir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 gün önce)
    Sayın başkan kusura bakmayın ama İstanbulda belediyecilik yapmışsınız ama bos İstanbulda asfaltlama çalışmaları vatandaş mağdur olmasın diye gece yapılır siz doğuyu batıya bağlayan en önemli yolda trafiğin en yoğun zamanında çalışma yapıyorsunuz ikizceye suyu DSİ götürdü asfalt KGM yapıyor sizde yama yapıyorsunuz malatyanın hak ettiği buymuş demekki
    %70
    %30
    Yanıtla
  • erol (5 gün önce)
    Asbest borular döşenirken neredeydiniz. O borular döşenirken Malatya kamuoyunda; O boruların döşenmesini istemeyen bir şehirden Malatya’ya belediyesine hibe edildiği söyleniyordu. Yıllarca o borular kullanılarak Malatya kılar zehirlendi. Yıllar önceden gelen tepkisizliğimiz, boş vermişliğimiz iş bilmezliğimiz hala devam ediyor. Kısacası işimiz Allah’a kalmış.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (5 gün önce)
    Sayın başkan, sizden bir sıradan Malatya lı olarak istirhamım bu boş beleş hedef ve gündemlerden vaz geçin, gelen her AKP li başkan aspestli içme su borularına, tabiri caizse savaş açmış ve her ne hikmetse bu boruların döşendiği hatlar mevcut hatların yanında devede kulakken yıllar yıllar olmuş malesef bir arpa boyu yol alınmamış demekki!! Bu boru muhabbetini bırakın başkan, şehrin imarı çevre şehircilik ve TOKİ elinde ve çalışıyorlar, sizden ricamız bozulan sinirlerimizi, kaybolan huzurumuzu onarabilmek için sosyokültürel aktivitelere yönelmeniz bunu içdengesi dengesiz sosyoterapistlerle vb. de yapamazsınız, kültür sanat etkinliklerini halka yayarak gerçekleştirin sosyal alanları bollaştırın ve sonrasında kesinlikle bakım ve kontrolünü elden bırakmayın çocuk parkları yetersiz heryer çekirdek pisliği gelen izmarit vs atıyor yerlere yani olan parklar kirli ve üstelik oyuncaklar birilerince tahrip ediliyor artık rica ediyorum felaket başımıza geldikten sonra yardımlardan pay almak için üşüşenlerden geriye kalanlarıda Malatya dan uzaklaştırın anca biz bize yeteriz, gitsin deprem görmemiş illerde hayatlarını idame etsinler.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • aynen katılıyorum her gelen de boru değiştirme hevesinde milletin evi yok kontenyerde yaşıyor ama hala anlamıyorlar milletin ne çektiğini
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Recep (6 gün önce)
    Bu asbest borular Erkal döneminde değişmedi mi. Neredeymiş bu borular. Her gelen asbest boru değiştiriyor. Elin almanyasinda 100 yıldır aynı borular iş görüyor. Asbest masbest yok borularda.
    %75
    %25
    Yanıtla