SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'ASELSAN, 2. OSB'deki Yerde Kısa Sürede Üretime Başlayacak'

'ASELSAN, 2. OSB'deki Yerde Kısa Sürede Üretime Başlayacak'
A- A+ PAYLAŞ

Savunma Sanayi alanında ASELSAN tarafından Malatya'da yapılacak olan 'kart sistemi' üretiminin yapılacağı alan belirlendi.

Geçtiğimiz günlerde Malatya'ya gelen ve teknik anlamda Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gösterilen yerleri inceleyen ASELSAN teknik ekibi, kart sistemi üretiminin yapılacağı alanı belirledi.

Yapılacak olan yatırımla ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, " Ülkemiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde savunma sanayi anlamında önemli yatırımları gerçekleştirmiş ve gerçekleştirmeye de devam ediyor. Bizlerde bu anlamda Malatya'mıza savunma sanayi alanında bir yatırımın yapılması için Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştük. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda Milli Savunma Bakanlığımıza talimat vererek, Malatya'nın kendisi için çok önemli olduğunu ve savunma sanayi anlamında yapılacak olan yatırımın Malatya'da yapılması gerektiğini ifade ettiler. 

Bu konuda ülkemizin önemli kuruluşlarından olan ASELSAN firmamızın da teknik ekipleri ilimize gelerek incelemelerde bulundular. Bizlerde kendilerine yatırımı yapabilecekleri alanları arkadaşlarımızla birlikte gösterdik. Kart Sistemi yatırımı için 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 bin metrekare kapalı alana sahip olan bir yerleşkede teknik ekipteki arkadaşlar incelemelerini yaptılar. Bugün de Milli Savunma Bakan Yardımcımız Alpaslan Kavaklıoğlu ile yaptığımız görüşmede belirlenen yerin uygun olduğunu ve hızlı bir şekilde çalışmalara başlanacağını Sayın Bakan Yardımcımız bizlere ifade etti. Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa bizlerin de yapacağını Sayın Bakan Yardımcımıza belirttik. Hem ülkemiz için hem de ilimiz için gerçekten önemli bir yatırım kazandırılmış olacak. Şehrimizin istihdamına da aynı zamanda katkı sunulacak.

ASELSAN'ın ilimizde yapacağı yatırımın kazandırılması noktasında bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi başta olmak üzere Milli Savunma Bakanlığımıza, hükümetimize, milletvekillerimize ve ASELSAN yetkililerine hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mehmet (4 ay önce)
    Cok geç kalındı ama olsun diyelim... çünkü savunma sanayi bunyesinde bir çok ilde yeni üretime giren silah, top, mermi, zırhlı tasiyici, obus vs gibi araçların fabrikalari yapıldı üretime dahi gecildi... malatyamiza da kart yapmak kalmış.. neyse buna da şükür diyelim..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Onur Evren (4 ay önce)
    Boş beleş şeyler üretmeyin kardeşim. Ülkenin .. bellediniz. Kart üretsen ne ki. Yazılımcı adamım bizler bunları yemiyorum kusura bakmayın
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (4 ay önce)
    Başta ASELSAN gibi bir kurumunuzun yönetimi, çalışanları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler, yerli üretim her yerde desteklenmesi gerekmektedir
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mehmet türk (4 ay önce)
    Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanım.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Hacı (4 ay önce)
    Hayaller ve gerçekler Dün Malatya Büyükşehir B.B Selahattin Gürkan yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Aselsan tarafından Fırıncılar Bölgesinde yapılacak olan Fabrika alanını “Sanayi Alanı” olarak ilan edidi. Bugün Malatya Büyükşehir BB. Selahattin Gürkan, ASELSAN firmamızın yetkilileri 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 bin metrekare kapalı alana inceleme yaptılar.
    %77
    %23
    Yanıtla