SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Asgari Ücret 4 Bin 250 TL Olarak Açıklandı

0
Güncellendi - 2021-12-17 01:36:15
Asgari Ücret 4 Bin 250 TL Olarak Açıklandı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılında asgari ücretin en alt rakamının 4 bin 250 lira olarak uygulanacağını, çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre rakam yükseleceğini açıkladı.

2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam daha da yükselmektedir." dedi.

"Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleştiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu artışla, çalışanlarımızı fiyat artışları karşısında ezdirmeme kararlılığımızı ortaya koyduğumuza inanıyorum. Yılbaşından itibaren asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisini kaldırıyoruz. Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı fahiş fiyat artışlarıyla ortaya çıkan belirsizliğe de en kısa sürede son vermekte kararlıyız."

"Bizim paramız bellidir, o da Türk lirasıdır ve biz Türk lirasını yedirmeyeceğiz." diyen Erdoğan, "Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı fahiş fiyat artışlarıyla ortaya çıkan belirsizliğe de en kısa sürede son vermekte kararlıyız." dedi.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Sefa (2 yıl önce)
    1 Ocak 2021asgari ücret 2825 Lira =380 Dolar 16 Aralık 2021 asgari ücret 4250 lira =272 dolar 380 - 272 = 108 dolar
    0
    0
    Yanıtla
  • M44 (2 yıl önce)
    Asgari ücret açıklandığı zaman market alışverişinde idim.bir baktım çalışanların elinde bütün ürünlerin etiketi . Takip ettim en basiti , 49.90 lik bir etiketi 79.90 ile değiştirdi bu ne yaa dedim abla yapacak bir şey yok dedi çalışan. Allah yardımcımız olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • ugur türkan (2 yıl önce)
    Halen devletimin yanındayım diyenler var.Size bir şey söyliyim mi bunu diyenler devletin değil,tek bir adamın emrinde ve yanındalar ! Bu zam ise seçim yatırımı.cumhurbaşkanının asgari ücrete gelen zammı bile kendi açıklaması başla başına bunun seçim yatırımı olduğunu rahatlıkla anlatıyor.Bu zam oranını ise ekonominin gidişatına göre yorumlamak gerekiyor.Sen ekonomini yanlış yönetiyorsun bir defa.Ekonomiyi yönetirken bile akıldan,bilimden bi haber bir iktidar anlayışı var. Ekonomide ki faizi bile islam şartlarına dayandıran bir anlayış var olduğu sürecei doların artışının önüne geçemeyecektir iktidar.Haliyle de bu verdiği zam da 2022 yılının ilk çeyreğinde eriyecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    iyi diyenler yakında 5 litre ayçiçek yağını 500 tl alırsa o zaman iyi olur!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Tecde de 300 bin olan ev şimdi 900olmus asgari ücretle nasıl alacağım o evi maliyetler düşmezse zor bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (2 yıl önce)
    Böylece memur maaşı asgari ücrete eşitlenmiş oldu hayırlı uğurlu olsun memurlara da geçmiş olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Toprak (2 yıl önce)
    Devletimin yanındayım
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (2 yıl önce)
    4250 TL. Verdi. Benzin e hemen 56 krş zam geldi. Bu işin çivisi çıktı daha olmaz. Bu hızla zamlar devam ederse verilen 4250 TL 2 ayda erir. Market ler sabah akşam durmadan zam yapıyorlar. Allah sonumuzu hayretsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (2 yıl önce)
    CB kucağındaki ateş topunu işverenlerin kucağına attı resmen. Buyuk isletmeler bunu rahatlikla kaldırır. Fakat orta ve daha kucuk işletmeler zaten zorlukla boğuşuyor. Son 1,5 aydır neredeyse bütün hammadde alımı nakit. Vadeli alım soz konusu degil. Eskiden fiyatlar haftalikti, simdi saatlik. Ibana para gonder sipariş onaylansın. Onaylansa bile stok var mi yok mu belli degil. 2021 başında dolar 7,40 sonunda 15,46 ( insaat demirinden ornek verecek olursak sene basi 6.200 / ton, sene sonu 12.900 /ton) ev fiyatlari, gida ve tüketim urunleri en az 2 kat arttı. Asgari ucret YARIM kaldı. O da bu gidişle 2 ay sonra eriyip gidecek. Yani elde var YOK! Ülke ciddi bir ekonomi ve siyasi krizin içerisindedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • 3500 tl yapsaydı bu seferde nasıl geçinecekler die söylenirdin bu adam ne yapsa boş siz iyilikten anlamazsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Adam dediğine biat etmişsin, Baskalarida biat edecek diye havaya girme istersen. Sadaka dağılmıyor, Ama trollerini yemlediklerini herkes biliyor. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmenin siyasi kurnazligidir! Sen git konsolosluklardaki yogunluga, pasaport siralarina bak, iyilikten anlamayanları, hatta senin mantiginla şukretmeyen, hamd etmeyenleri göreceksin! Ama şükürde, hamd da YARADANA edilir, aciz kullarına değil. Bi yorum yaparken DOLU yorumlar yapman temennisi ile...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaç maaş alıyosun.
    0
    0
    Yanıtla