SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Asker Hastanesi Yıkımı İçin İhale

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 1990 yılında kurulan ve yıllar önce kapatılan Asker Hastanesi'nin boş binası yıkılıyor. Büyükşehir Belediyesi , yıkım enkazından çıkacak malzeme karşılığı Asker Hastanesinin yıkımı için ihale açtı. KDV hariç, 815 bin TL tahmini bedel belirlenen hastanenin yıkım ihalesi 23 Temmuz saat 14.30’da Büyükşehir Belediye binasında yapılacak.

Mülkiyeti hazineye ait olan ve Asker Hastanesinin de bulunduğu 200 dönümlük alan Ocak 2108 tarihinde bedelsiz olarak resmen Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Bu devrin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi, söz konusu alanın imar planını ‘Kamu kurumları hizmet binası alanı’ olarak kararlaştırmıştı.

Büyükşehir Belediyesi, şimdi hastane binasının yıkımı için ihale düzenliyor. Enkazdan çıkacak malzeme karşılığında  Asker Hastanesi binasının yıkım ve hafriyat işi 815 bin TL tahmini bedel üzerinden yapılacak. Açık teklif usulü ile gerçekleştirilecek ihale 23 Temmuz Saat 14.30’da Büyükşehir Belediyesi’nde yapılacak ve yıkım işi için 90 gün süre verilecek.

2018 yılında belediyeye resmi devri yapılmıştı

Eski Şeker Fabrikası alanındaki 108 dönümlük parseli Sağlık Bakanlığına bedelsiz devreden Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti Hazineye ait olan Yeşiltepe’deki eski Asker Hastanesinin bulunduğu yaklaşık 200 dönümlük alanı Özelleştirme İdaresinden bedelsiz olarak almıştı. Söz konusu alanın Büyükşehir Belediyesi’ne devri ise Ocak 2018 tarihinde gerçekleşmişti. 200 dönümlük alanın Malatya Belediyesi’ne devrine ilişkin Resmi Gazete’de yayınlanan o karar ise şöyleydi:

“Malatya Büyükşehir Başkanlığına devredilen Yeşilyurt İnönü Mahallesindeki 122.660 m2 yüzölçümlü 5498 ada 4 parsel nolu (eski Şeker Fabrikası alanındaki) taşınmazdan yaklaşık 108.266 m2kısmının belediyeye yapılan devir ve tahsisinsin iptaline ve hastane ve sağlık kampusu ile diğer sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığına ücretsiz devri” ve “Mülkiyeti Maliye Hazinesi ait Malatya İli Yeşilyurt İlçesi Yeşiltepe Mahallesindeki 195.261 m2 yüzölçümlü4376 parsel nolu (eski asker hastanesi alanı)taşınmaz ve üzerindekilerin özelleştirme kapsam ve programına alınması ve bu taşınmaz ile üzerindekilerin ‘kanunlarla kendisine verilen görevleri yerine getirmek üzere’ 4646 Sayılı Kanun’un 2. Maddesinin (i) bendine istinaden bedelsiz olarak Belediye’ye devredilmesine, Taşınmazların, tahsis amacının tapu kayıtlarına şerh edilmesine, Söz konusu taşınmazların ifraz ve tapu devir işlemlerinin Maliye Hazinesi, Belediye ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlar tarafından yerine getirilmesine…”

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Asker Hastanesi'nin yerine Adliye Sarayı'nın yapılacağını açıklamıştı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • şahin (3 yıl önce)
    malatya da adliye yapılacak yer mi kalmadı askeri hastaneyi oraya tahsil edip yıkıyorlar . Çağımızda çeşit çeşit virüsler çıkmaya başladı her an her türlü hastalıklara hazır olmalıyız orası da hazır bir hastaneydi kurulu bir düzeni vardı bu nasıl bir mantıksa onu yıkıp yerine adliye binası inşa edeceklermiş sanki malatya da yer bitmiş da orası kalmış aynı zamanda orası adliye binası yapmaya da elverişli bir yer değildir şu an bile orada güvenlik pıroplemi mevcut her gün bir yaralama öldürme olayı duyuyoruz malatya da çıkan adli olayların en fazlası bu semtte işleniyor, ama bunun arka planın da yatan başka şeyler var gibi aklıma geliyor, kışlanın arazisi oldukça büyük bir arazi bu da çoğu insanların iştahını kabartıyor olabilir olmaz demeyin bu zihniyet yapar mı yapar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ombudsman (3 yıl önce)
    Adliye ve Maliye'nin tasinabilecegi en kotu yer eski askeri hastanenin olduğu yer.Oranin gelişmesi en az 10 yıl alir.İssiz ve bakımsız ,estetikten uzak bir yer. Belediyeye devredilen kışlaya,yani daha merkezi yere neden adliye ve maliye yapılmıyor?Maksat vatandaşa,hukukcuya ,maliyecilere eziyet değilse nedir?Ayrıca askeri hastane binasına bir kamu kurumu yerleşebilir,sadece restorasyona ihtiyacı var.Parayi sanki kolay ve bol bulduk,sıra saçip savurmaya geldi.Milli servete yazik.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmet (3 yıl önce)
    Devletin malı deniz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (3 yıl önce)
    Çok anılarım geçti bu hastanede... Zamanında çok elit bir hastaneydi, tıpkı diğer kapatılan askeri hastaneler gibi...Yazık oldu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin ÇİFTÇİ (3 yıl önce)
    Askeri hastanenin uçsuz bucaksız inşaat yapılabilecek boş alanı varken mevcut binayı yıkmak neden acaba ??? ??????
    0
    0
    Yanıtla
  • Subuti güleçyüz (3 yıl önce)
    Malatyada özel üniversite yok bir cok genc sehir disina universite okumaya gidiyor buda sehir icin maddi kayip sehrin özel universiteye ihtiyaci var buraya ozel universite kampusu veya 2.tip fakültesi kampüsü ve hastanesi buraya yapılmalı çevresinde halka açık sosyal alanlar vs yapılmali bütün şehir için hem eğitim hemde sağlık hemde sosyal hizmet veren bir kompleks yapılmalı ...adliye nedir ya böyle şehir merkezinde yüksek manzaralı nezih bir yeri harcamayin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Hastane neden yıkılıyor ki Allah korusun yarın bir afet olağanüstü bi durum olduğunda hastaneye adliyeden daha çok ihtiyaç olacak yıkılması çok yanlış bir karar Adliye farklı bir yere de yapılabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (3 yıl önce)
    Kaç kez yazdım. Doğu ve batida hastane var. Güneye (Tokinin oldugu yere) ve kuzeye (Bu askeri hastaneye istinaden) hastane yapılması gerektiğini soyledim. Boylece merkezde birikme olmayacak. Bunu canli yayında sayın Öznur Çalık'ada sordum. Ama birilerinin işine gelmedi herhalde. Yazik, günah. Giden milli servet.
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer (3 yıl önce)
    Yıkılmasımı gerekir kaç yıllık bina adliye kafasını soamıyormu adliyemi bıraktınzı memlekete yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (3 yıl önce)
    Yazık olacak güzelim yere şaşalı adliye yapacaksıniz ne olacak amacınız milleti suça teşvik etmek mi yeşili koruyun Malatyanin icindeki nadir yesil alanlardan birisi daha birilerinin cebini doldurmak icin yok edilecek açık net soyluyorum ister yorumu paylasin ister paylasmayin 2023 de oy moy yok
    0
    0
    Yanıtla