SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Asrın Depremi' Merkeze Sanayi Kararını Değiştirmedi!

'Asrın Depremi' Merkeze Sanayi Kararını Değiştirmedi!
A- A+ PAYLAŞ

Halk arasında Şoför Okulu olarak bilinen Beylerderesi'ndeki Altay Kışlası arazisinin bir bölümünün, 6 Şubat depremlerinden önce planlandığı gibi Küçük Sanayi Sitesi yapılması düşüncesi, Malatya'nın çok büyük yıkım yaşadığı, konut ve işyeri stokunun büyük çapta hasar gördüğü depremlere rağmen değişmediği gibi, deprem sonrası ihalesi yapılan Küçük Sanayi Sitesi projesi kapsamında, Altay Kışlası alanının 'Yeşilyurt Sanayi Alanı' olarak seçilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Depremler sonrasında, yeni konut inşası için il merkezine daha uzak mesafedeki İkizce Köyü civarındaki arazinin seçilmesine ve insanların il merkezinden uzaklaşmasına yönelik karar alınırken, deprem sonrası oluşan durumun göz ardı edilerek, zemini sağlam olan Altay Kışlası'nın sanayi alanı olması projesinden vazgeçilmemesi, yeniden kurulacak olan Malatya ile ilgili karar verecek yetkili ve makamların bu konuda ne kadar isabetsiz kararlar alabileceğinin en büyük göstergesi oldu.

6 Şubat depremleri sonrasında, Küçük Sanayi Sitesi ihalesinin, deprem öncesinde planlandığı şekilde yapıldığının ortaya çıkması üzerine vatandaşların, konut alanının sanayi sitesi alanından daha uzakta bir bölge olarak seçilmesine ilişkin tepkileri hiç dikkate alınmadığı gibi, 'Asrın Depremi' ve getirdiği zorunlulukların ciddi bir değerlendirmeye tabi tutulmadığı ortaya çıktı.

BÜYÜKŞEHİR'İN BÜLTENİ..
Malatya Büyükşehir Belediyesi, halkın konut ihtiyacı ile ilgili daha sağlıklı bir değerlendirme yapmak yerine Küçük Sanayi Sitesi'nin Altay Kışlası'nda yapılmasında ısrarını, Cumhurbaşkanlığı makamına da onaylatınca, Malatya'nın geleceği açısından çok tartışmalı olan bu tercihle ilgili bir basın bülteni yayınlayarak şu bilgileri verdi:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Milli Savunma Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği, Malatya Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen,  Altay Kışlası Alanında planlama çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan 2400 adet işyerin yapımı için Hemşerimiz Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından karar imzalandı.

Yeni Sanayi Sitesinin alanı için Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Milli Savunma Bakanlığı arasındaki protokol gereği 115 hektar arazi karşılığında Altay Kışlasında askerler için 2 adet 1800 kişilik er gazinosu ve sosyal tesis binaları, yol ve altyapı işleri,  Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştı. Devamında ise yaklaşık 100 hektar mera arazisi de sanayi sitesi için Malatya Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmişti.

2400 İŞYERİ YAPILACAK 
Altyapı çalışmalarının da Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı 327 hektarlık alanda 2400 adet işyeri yapılacak. 2400 adet işyerinin yapılması için kararı imzalayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Altay Kışlası Alanında geçtiğimiz yıllarda Milli Savunma Bakanlığımız ve belediyemiz arasında yapılan protokol sonrasında Büyükşehir Belediyesi olarak askeri hizmet binaları yaptık ve kısa sürede tamamlayarak teslim etmiştik. Altyapı çalışmalarını başlattığımız alanımız için Sayın Cumhurbaşkanımız sanayi sitesi olmasıyla alakalı kararı bugün imzaladı. Bu imza Malatya'mız için, esnaflarımız için çok önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza hemşerilerimiz adına ve esnaflarımız adına teşekkür ediyorum.

6 Şubat'ta yaşanan deprem sonrasında sanayi sitelerimizde yer alan dükkânlarda hasar gördü.  Bu durumda esnafımızı sıkıntıya sokmuştu. Ayrıca Malatya'nın sanayisi şehir içerisinde serpiştirilmiş bir durumdaydı. Bu da şehirde hem erişim noktasında, hem ulaşım noktasında, hem kaliteli hizmet sunabilme noktasında, hem de servis ağlarının erişimi noktasında hakikaten büyük sıkıntı yaratıyordu. Ayrıca da şehir estetiği açısından da olumsuz bir görüntü arz ediyordu. İnşallah alınan karar sonrasında esnaflarımıza en güzel bir şekilde dükkânları yapılarak teslim edilecek. Yeni Sanayi Sitemizin şehrimize kazandırılması noktasında ilk andan itibaren çalışmalarımızı takip eden ve kararı imzalayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, milletvekillerimize, valimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi."

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

37 yorum yapılmış

  • malatyalı (11 ay önce)
    malatya da cumhuriyet tarihinin en iyi belediye başkanı münir erkal olmuştur.diğerleri sokakta herhangi birer vatandaşın ötesi değiller.bunlara bir anlam yüklemeyin.göreceksiniz malatya ileri senelerde büyük göçler verecek ,anadolu nun vasat bir şehri olmaktan kurtulamaz.liberal -sol görüşlü çağdaş düşünceyi liyakati ile bütünleştirmiş belediye başkanlarına acilen ihtiyaç var.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Ss44 (11 ay önce)
    Sanayinin yeri guzel olmuş darısı bakırcılar pazarının başına.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • hkb (11 ay önce)
    Ne olur artik siyasi kimligine bakmadan isin ehli durust insanlari is basina getirelim, dinine meshebine degil icraatina bakalim. cok egitimli insanlarimiz varken yonetenlere bakinca dehsete dusuyorum
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Halil (11 ay önce)
    Yeni yerleşim yerlerinden biri de sağlam zeminli Konak bölgesi (Beydağına doğru) olmalıdır. Buralarda tarım ve hayvancılık yok denecek kadar az. Sulama sorunu mevcut. İnsanlar bu bölgede evlerini yapmaya başladılar zaten. Çarpık kentleşme olmasın. Doğru düzgün imar planı bir an önce yapılmalıdır.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Senin orda arazin var herhalde, her gönderide reklam yapıp durma çünkü biz tek yeşil kalan Konakı da betona teslim etmeyeceğiz. Horata deresi bongur bongur maşallah Allah su vermiş tertemiz ne hikaye anlatıyorsun. Senin keyfine işine öyle geliyor diye doğamızı yerel kültürümüzü katledelim öyle mi? Alışmıssınız liyakatsizliğe rantçılığa tabi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Süleyman (11 ay önce)Halil isimli kullanıcı yorumuna
    Ciddiye almayın sallıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Marasalı (11 ay önce)Halil isimli kullanıcı yorumuna
    Bir bitmediniz be
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ferdi (11 ay önce)
    Bence sütlüce tarafından olmaliydi birazda Yazıhan doğru gidilmeli
    %34
    %66
    Yanıtla
  • savas (11 ay önce)
    Yeni sanayi sitesinde büyük yerim var , eski sanayiyi buraya taşıma gibi niyetleri varsa cebimden 1 kuruş vermem ayrıca sanayinin yeri malatyanın en ama en güzel yeri avm yanında çevreyolu dibinde , orayı yemeye çalışırlarsa çok büyük olay çıkar
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Şehrin içinde sanayi olmaz. O işleri geç. Dükkan ve arsanın değeri biçilecek yeni yerdeki dükkandan düşülecek. İkinci ihtimal ise yeni yapılan dükkan satışı size öncelikli olacak. Sizin AVM altındaki arsanız da düz arsa olarak size kalacak. İmara acarlarsa iyi. Açmazlar ise geçmiş olsun. Oraya güzel bir şehir parkı yakışır. Reis söke söke çıkarır. Çıkmayan devlet düşmanı ilan edilir. Malatyalı dükkanınızı taşlar. Reisssss!
    %40
    %60
    Yanıtla
  • 2 tane pavyonu kaldıramadılar sanayiye mi girecekler güleyim de boşa gitmesin , ayrıca benim işyerimin değeri 10 M civari hangi adam bana hakkını verecek bunun ? Sanayide binlerce dükkan var hepsi paralı adamlar bu adamların elinden vermeyince kadar birşey alamazsın kim gelirse gelsin bu değişmez . Ayrıca sanayi şehrin içinde değil devlet şehri sanayinin içine soktu senin yaşın yetmez önceki halini hatırlamaya, hatta peşkeş çekip ceplerini doldurdular imara açıp oraları.!
    0
    0
    Yanıtla
  • Gündüzbeyli Murat (11 ay önce)
    Allah için bu işi bilen birileri yapsın bu planları.Su veya bunlar demiyorum ama işin ehillerine verelim artık.yetmedimi bunca can kaybı mal kaybı.bizim köyümüz gündüzbey haritadan siliniyor yavaş yavaş.ve geleceği meçhul.hicbir yetkili çıkıp birşey söylemiyor.insallah hiç edilmez bu güzelim yerler.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    Malatya Büyükşehir belediyesinin yaptığı yanlışı şehrimiz adına haberleştirip dile getirdiğiniz için teşekkür ederiz. Sizden ricamız haber metnine Büyükşehir belediye başkanının ismini de eklemenizdir. Büyükşehir belediyesi kendi başına, başkanın haberi olmadan bu işi yapmıyor. Tüm etki ve yetki belediye başkanındadır. Sizin de yanlış yapan kurum ve yöneticisinin ismini zikretmeniz medya kuruluşu olarak göreviniz halkımıza borcunuzdur. Sizler sayesinde ilimizde yapılan yanlışlar dile getiriliyor ve ilimizin gelişmesi adına halkın memnuniyetsizliği adına kamuoyu oluşuyor. Yanlış olan her şey kurum ve kişi gözetmeksizin dile getirdiğiniz için teşekkür ederiz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Erkan (11 ay önce)
    Sanayi sitesini yeri mantıklı ikizce ile orası arasında çok bir fark yok.
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    Depremdezelere yapılacak tokiyi buraya yapsaniza dağın basina ev şehrin ortasına isyeri yapan belediye vah ki vah
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bilen Cevap Yazsın (11 ay önce)
    Asıl Soru şu peki yıkılan sanayi sitesine ne yapılacak? Bilen varsa yazsın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Konut ya da park. Ya da yarı yarıya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özkan kaya (11 ay önce)
    Son 3 yılda ikizce ve civarından kimlerin arsa veya tarla aldığının araştırılması için suç duyurusunda bulunacağım egerki 14 mayisda iktidar değişirse değişmezse suç duyurusunda bulunmanın alemi yok zaten.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • ahmet (11 ay önce)
    o kücük sanayi alanını sonradan yiyecekler de onda konut yaptırmıyorlar.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • MUSTAFA (11 ay önce)
    Yönetimde vizyon olmayınca olacağı budur. Yönetim profesyonel olmayınca olacağı budur. Buradan düzenli kentleşme, kaliteli bir yaşam çıkmaz. Ne yapsan boş. Vizyonsuz yöneticiler de onları seçen halkın yansımasıdır. Yapacak bir şey yok. Herkes layık olduğu şekilde yönetilir. Artık Malatya dan çok fazla bir şey beklemeyin. Düzenli kentleşme, kaliteli yaşam vb. beklemeyin. Çünkü bu yöneticileri siz kendi ellerinizle seçtiniz. Şikayet etmeye hakkınız yok. Eğer pişmansanız altı gün sonra sandık önünüze gelecek cevabınızı orda verin.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ümit (11 ay önce)
    Her zaman iktidarın yanında olmayı seven şehir ne yazikki yarın başka bir parti gelse onu destekletler zamaninda koyu CHP sonra koyu özal'cı şimdide koyu akpli memleket için bir şey istemeyen bir topluluk Malatya
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Malatyalı (11 ay önce)
    Sadece diyeceğim şudur ki layık olduğunuz gibi yönetiliyorsunuz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyalı (11 ay önce)
    Heryere eşit mesafede oluyor, bunun neresi kötü
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Alperen (11 ay önce)
    Depremden yıllar önce yerleşim yeri seçimi yapamayanlar depremin 3 gününde yer seçimi yaptılar. Şimdi de Malatya için en doğru yerleşim alanı olacak alanı sanayi alanı olarak aceleyle yasallaştırıyorlar. Belli ki bu sanayi sitesini ihalesi önceden belirlenmiş kişiler için hazırda bekletiliyor.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Esnaf (11 ay önce)
    Şu memlekete sahip çıkan bir tek adam gösterin bir tek. Dobra olup iş bitiren bir tek adam gösterin.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ahmet münir erkal ondansonra kimse gelmedi
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Sırf kapris
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (11 ay önce)
    Evim yıkıldı ortak aklın ve toplum yararının gözetilmeği bu karar üzerine şehri terk etme başka bir ile yerleşme kararı aldım çünkü bu ilde hiç bir değişmez nedeni ise yasal çerçevede demokratik tepki oluşmaması, yapacak bir şey yok seçime gidiyoruz fazla bir şey yazmak istemiyorum. Hiç olmazsa organize sanayiinde çalışanlar otururlar böylece iş insanları servis parası vermezler.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • İşin rast gelsin memleket sen olmasan da olur. Beğenmeyen herkese kapılar açık gidebilir . Tabi geri gelene de kapılar açık olur...
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Gidenin veya kalanın gelmesi gitmesi sizemi düştü sizden izinmi alınması gerekli
    %84
    %16
    Yanıtla
  • İzin almıyorsun gerekte yok zaten beğenmeyen bu şehri terkedebilir bu senin içinde herkes içinde geçerli zaten gidiyormuşsunuz ama şunu unutmayın her şehrin kendisine göre sıkıntıları vardır bu Malatya içinde geçerli onun için herkes beğendiği ve mutlu olduğu yerde yaşamalı....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • iktidarda chp olsaydı ortalık karışmıştı..iktidar akp olunca millet kader diyip kenarda oturuyor..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • yılmaz (11 ay önce)
    Kimler rant sağladı yine bu ikizceden kimlerin ne kadar arsası var açıklansın bu ne İkizce ısrarı şehirde yer kalmadı açıklayın arsa sahiplerini kimi zengin ediyoruz bilelim
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Recep karayiğit (11 ay önce)
    Oylar yeniden refaha fatih erbakana
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Beyniniz uyuşmus artık sizin babasının söyledikleri ortada daha bu adamı övüyon
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Recep karayiğit (11 ay önce)
    Şimdiye kadar oy verdim şu hale bak bunlara oy yok akçadağ da yerel seçimlerde ben yaptım oldu ile AKP hareket etti cevabını verdik şimdi sıra Malatya merkezde göreceğiz inşallah...
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Yangın (11 ay önce)
    Başkan ve İçkaya konsorsiyumuna hayırlı olsun
    %78
    %22
    Yanıtla