SON DAKİKA
SON DEPREMLER

At ve İnek Hırsızlarına Jandarma Operasyonu

0
Güncellendi - 2020-03-15 01:40:02
At ve İnek Hırsızlarına Jandarma Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

Jandarma tarafından meydana gelen hayvan hırsızlığı olaylarının aydınlatılması için başlatılan çalışma sonucu, 5 ayrı olayda 1 at ve 24 inek çaldıkları gerekçesiyle 3 şüpheli gözaltına alınırken, şahısların başka hırsızlık olaylarının da faili olabileceği gerekçesiyle soruşturmanın genişletilerek sürdürüldüğü bildirildi.

Jandarmadan konuya Valilik aracılığıyla verilen bilgi şöyle:

"1. Malatya İli Akçadağ İlçesi Bahri Mahallesinde 08 Mart 2020 tarihinde (2) Adet büyükbaş hayvanın çalındığı hayvan hırsızlığı olayı meydana gelmiştir.

2. Malatya İl Jandarma Komutanlığınca meydana gelen hırsızlık olayını aydınlatmak amacıyla (4) Asyş. Timi, (1) JASAT Unsuru, (4) İSTH Unsuru, (2) KOM Unsuru ve (1) OYİT olmak üzere (26) kişilik özel ekip oluşturularak olayın meydana geldiği yer ve yaklaşma istikametlerinde bulunan (8) PTS kaydı ve (16) kameraya ait toplam (258) saatlik kamera görüntüsü incelenmiş, ısrarlı bir istihbarat çalışması yürütülerek olaya karışan aracın plakası tespit edilmiştir. Yapılan plaka sorgulaması neticesinde olay şüphelileri G.A., B.C ve Ö.F.C. isimli şahıslara ulaşılmıştır.

3. Devam eden hassas çalışmalar sonucu olayı gerçekleştiren şahısların kullandıkları araçlar, çaldıkları hayvanları kırsal alanda sakladıkları ahır ve kullandıkları ikamet adresleri tespit edilmiştir.

4. Malatya İl Jandarma Komutanlığınca Adli Makamlardan alınan arama kararı ile G.A., B.C ve Ö.F.C.’ye ait (3) adres ve tespit edilen ahırlarda yapılan arama neticesinde (24) adet büyükbaş hayvanın [(16) adet küpesiz, (8) adat küpeli)] ve (1) adet atın ahırda olduğu tespit edilerek hayvanlara el konulmuştur.

5. Yapılan çalışmalar sonucu şu ana kadar (5) ayrı faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatılmış, bu olaylarda çalınan hayvanlar sahiplerinin tespit edilmesi üzerine; teşhis ettirilerek hayvanlar sahiplerine teslim edilerek mağduriyetleri giderilmiştir. Ayrıca Malatya İli, Yeşilyurt İlçesi, Organize bölgesinde çalınan (1) adet at sahibine teslim edilmiştir. Olaylara karışan (3) şüpheli gözaltına alınarak tahkikata başlanılmış olup, şüphelilerin Malatya ilinde işlemiş olabilecekleri diğer hırsızlık olaylarına yönelik araştırmalar ve delillendirme çalışmalarına devam edilmektedir."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • ahmet (4 yıl önce)
    Bu AT hırsızları Direjanlı değil,başka yerli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Hırsızlığın sınıflandırılması olmaz.Ancak Toplum nezdinde en aşağılık sıfatlardan biri At hırsızı yakıştırmasıdır.Köylünün Atını,ineğini çalan bu haysiyetsizlerin özellikle topluma ifşa edilmesi gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Necdet Akboğa (4 yıl önce)
    Bunların adını ifşa edin ibret olsunlar. Siyasi suçlusu, gazeteciler düşünce zanlısı olunca iciğinden ciciğine ifşa Ederler. Köylü garibanın malını çalan bu toplumun yüz karaları yarın belki de bizimle oturup çay içecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih Beyoğlu (4 yıl önce)Necdet Akboğa isimli kullanıcı yorumuna
    Necdet Bey haklı bu tür insanlar toplumda izole edilmeli.
    0
    0
    Yanıtla