SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ata Tohumu Domatesin Üretimi Yaygınlaştırılacak

0
Güncellendi - 2020-08-16 05:13:10
Ata Tohumu Domatesin Üretimi Yaygınlaştırılacak
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan serada köylerden toplanan ata tohumundan yetiştirilen Günedoğru domatesinin üretimi yaygınlaştırılacak.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticilere tohum dağıtmak amacıyla geçen yıl 200 metrekare alanda alternatif bazı bitki üretimleri yapmaya başladı.

Bu kapsamda 300 adaçayı, 100 biber, 600 çaylık ekinazi, 200 tıbbi ekinazi, 100 marul reyhan, 300 limon kokulu reyhan, 300 melissa ve 450 kudret narı tohumunun ekimi yapıldı.

Kurum ayrıca bu yıl ise ata tohumuyla domates üretimini yaygınlaştırmak amacıyla 50 metrekare serada çalışma başlattı.

Doğanşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emre Sülü, AA muhabirine, üreticilere alternatif ürün sağlamak ve yerli tohuma yönlendirmek için çalışma yaptıklarını söyledi.

Haziran ayında vefat eden Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük'ün çalışmaya büyük katkılar verdiğini anlatan Sülü, "İlk etapta  tıbbi ve aromatik bitkilerimizin tohumlarından fidelerimizi ürettik. Doğanşehirli çiftçilerimize bunların tohumlarını verip burada tıbbi ve aromatik bitkilerin tarımını yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Tıbbi ve aromatik bitki üretimi adı altında ilk olarak tıbbi nane üretimine başladık." dedi.

Sülü, ata tohumuyla üretim için de köy köy gezdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Köylerimizden ata tohumu toplamak üzere çalışma başlattık. Günedoğru, Çömlekoba, Polat ve Savaklı'dan ata tohumu olarak domates tohumu topladık. Bunları 50 metrekare seramıza dikerek fidelerimizi yetiştirdik. Ata tohumu olarak bildiğimiz mahallelerimizden topladığımız domates tohumlarını 15 Mart'ta diktik. Nisan ayının 20'sinde fidelerimiz hazırdı. Şu anda Günedoğru domateslerimizi aldık. Hasadını yaptığımız domateslerin tohumlarını alıp ilçemizde üreticilerimize dağıtarak yaygınlaştırmayı hedefliyoruz."

Emre Sülü, köylerden toplanan domateslerin alındığı köyün adıyla anıldığını sözlerine ekledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Dertli (4 yıl önce)
    Ziraattan anlamam sadece ne kadar zor ve emekli oldugunu biliyorum ve tum ciftcilerimizden ozellikle sebzecilikle ugrasanlardan Allah razı olsun.Emeklerinin birini bin etsin.Prof.Saraçoglunu duyanlar bilir,ata tohumu icin ilk calisan ve devleti bu konuda yonlendirrn biridir.çiftcileri ozellikle uyariyor ve tohum degisimi adi altinda,ciftcilerin ata tohumlarini alip,hibrit tohumlari verildigini ve bunun bilinçli yapildigini,ureticilerin dikkatli olmasi gerektigini ozellikle vurguluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Hakalmazoglu (4 yıl önce)
    Doğanşehirimizde Tarımla ilgili çalışmaları ilgiyle izliyoruz İlçe müdürümüz Emre beye çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.Ekilmemiş arazimiz kalmasın milli gelirden kayıbımız çok oluyor. memleketimize çalışan herkesten Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • nazlı (4 yıl önce)
    hela olsun...kesinlikle destekliyorum. kurtulalım şu domates görünümlü zehirlerden.peki nasıl ulaşabiliriz bizlerde bu fidelere
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (4 yıl önce)
    Bravo Doğanşehir İlçe Tarım Müdürüne ve Ekibine,Bildiğim kadarıyla,başka tohum ve Üretim Denemeleride var,Ellerine sağlık sayın Emre Sülü Müdürüm,bahçenin taş döşeme işinide Personelle birlikte yaptılar,herkes çalıştı bayanlar dahil.....................
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (4 yıl önce)
    ellerinize sağlık kurtarın bizi israil tohumlu meyve ve sebzelerden
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (4 yıl önce)
    bu tohuma mutlaka destek verilmeli.dışarıdan gelen menşei belli olmayan(israil-abd) tohumları ülkemize sokulmamalı.İnsanlarımız bu tohumlar yüzünden kanser oluyor.ve de tek ekimlik oldukları için bir de her yıl bunları almak için para veriyoruz.ayrıca toprağı da bozup bir daha ekilmez hale getiriyor.yerli ürün dışında başka ürün almayın.sebze ve meyveleri mevsiminde tüketin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (4 yıl önce)
    O eski günlerdeki gibi domates, tadı, aroması herşeyi başka, üreticimizin ellerine emeğine sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga Özbaş (4 yıl önce)
    By tohuma nasıl ulasabiliriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim yilmazer (4 yıl önce)
    MaşaAllah .
    0
    0
    Yanıtla