SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk, 84. Ölüm Yıldönümünde Anıldı

Atatürk, 84. Ölüm Yıldönümünde Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84'üncü yıldönümünde Malatya'da da törenlerle anıldı.

Malatya Valisi Hulusi Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Vali Şahin, Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı.

Anıt Şeref Defterini imzalayan Vali Şahin, Anıt Şeref Defterine; “Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk,

Ebediyete irtihâlinizin 84. yıldönümünde şahsınızı özlemle yâd etmek üzere manevi huzurunuzdayız.

Dört bir yanı düşman işgali altındaki mukaddes vatanımızın, bağımsızlık mücadelesinde milletimizin bayraktarı olarak şanlı bir destan yazdınız.

Aziz milletimiz, açtığınız bağımsızlık sancağı altında yepyeni bir ruha bürünerek düşmanı vatan toprağından temizledi. 

Bu büyük destanın şanlı zafer tacı olan Cumhuriyeti ilan edip milletimize yeni bir devlet teşkilatı sağladınız. Kadim Türk medeniyetini hedef gördüğünüz muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için birçok sosyal, siyasi ve iktisadi yenilikler yaptınız.

Büyük Atatürk,

Yüce milletimiz, yaktığınız aydınlık meşalesinin ışığında büyük bir kararlılıkla yürümeye devam ediyor. İlkelerinizi ve kurduğunuz Cumhuriyeti, demokratik yaşam ve yönetim şekliyle her zaman gönlünde taşıyor. Geleceğin Türkiye’sini daha güçlü inşa etmek için canla başla mücadele ediyor. 

Milletimiz bu ulvi görevin ifasından asla yılmayacak, yorulmayacak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır. 

Vefatının 84. seneyi devriyesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, bedenini vatan toprağına emanet eden bütün şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhunuz şad olsun” ifadelerini yazdı.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ile askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Evi'nin gezilmesinden sonra, Protokol üyeleri, Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Şehit Oğuzhan Günaydın Konferans Salonunda düzenlenen anma programına da katıldı. 

Vali Şahin, protokol üyeleri ve diğer katılımcılar görsel eşliğinde Aziz Atamızın sesinden 10. Yıl Nutku’nu dinlendi.

Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, Duriye Özpolat, bağlamada Ali Özdemir eşliğinde “Mustafa Kemal’e Giden Yol” isimli şiiri,  Metin Erdoğan, Piyanoda Elif Rana Gögen eşliğinde “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” isimli şiiri okudu.

2. Ordu Komutanlığında görevli İkmâl Yüzbaşı Çağdaş Bozkurt “Atatürk” konulu bir konuşma yaptı.

Anma programı, Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci korosunun hazırladığı “Selanik’ten Cumhuriyete Atatürk Oratoryosu” adlı dinleti ile sona erdi.

AVM'DEKİ TÖREN..

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84’üncü yıldönümünde Malatya Park AVM’de Atatürk’ü Anma programı düzenlendi. 

Düzenlenen anma programına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Malatya Valisi Hulusi Şahin, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. Murat Kılınç, STK Başkanları, muhtarlar ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

Anma programında Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeşiltepe Semt Konağı Eğitim Merkezi öğrencilerinden Asel Karabulut tarafından ‘Mustafa Kemal’i Düşünüyorum’ adlı şiir seslendirildi. 

Kernek Külliyesi Eğitim Merkezi öğrencileri ise ‘10 Kasım Atatürk Oratoryosunu sahneledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar Büyükşehir Belediyesi Türk Halk ve Türk Sanat Müziği Korosu Solistlerinden Sena Göksu, Burcu Kazancıoğlu ve Ahmet Uçar tarafından seslendirildi. 

Program Gazi Mustafa Kemal Atatürk sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

İLÇELERDE..

-Darende

Darende ilçesinde Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda devam eden programda öğrenciler tarafından şiir okundu, oratoryo gösterisi sunuldu.

Atatürk´ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle program sona erdi.

Törene Darende Kaymakamı Ökkeş Safa Türkoğlu, Belediye Başkanı İsa Özkan, Cumhuriyet Savcısı Habib Çetinkaya, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, resmi yetkililer, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

- Kale

Kale ilçesinde Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İzollu İlkokulunda devam eden programda öğrenciler şiir okudu ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Ana sınıfı öğrencilerinin Atatürk Canımdasın adlı ront gösterisi izlendi, Atatürk konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkan vekili Hasan Ayaz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Muhammed Nurullah Çolak, İlçe Emniyet Amir vekili Necmettin Budancamanak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, daire amirleri ve öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

- Arapgir

Arapgir Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na Kaymakam Adnan Doğan, Arapgir Belediye Başkan vekili Basri Yılmaz çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Samime Aydınlar Kültür Merkezinde devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Atatürk’ün hayatını anlatan video gösterimi yapıldı. Oratoryo gösterisi gerçekleştirildi.

Anma törenine daire amirlerinin yanı sıra öğretmenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

-Yazıhan
10 Kasım Atatürk'ü Anma programı çerçevesinde çelenk sunma töreni düzenlendi. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Malatya’nın Yazıhan ilçesinde de rahmet ve minnetle anıldı. Hükümet Konağında saat 09.00 'da, Atatürk büstüne çelenklerin sunumu ile başlayan anma töreninde saatler 09.05i gösterdiğinde, araç klaksonları ve belediyenin itfaiye siren sesleri arasında, iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirildi.

Kaymakam Kutsal Baytak, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajında, Atatürk’ün yaptığı hizmetlerin unutulmayacağını belirtti.

Bu arada, Yazıhan ilçesinde, 10 Kasım Atatürk'ü Anma programı çerçevesinde Kaymakam Kutsal Baytak, İlçe Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ayrıca Atatürk’ün hayatını içeren sine vizyon gösterisi düzenlendi.

AA- iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Malatya (1 yıl önce)
    Tören alanı iyi olmuş, geçen yıllara göre güvenlik önlemleri artırılmıştı, şehit Oğuzhan günaydın halk eğitim salonundaki tören çok iyiydi emeği geçenlere teşekkür ederim, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Altında otopark yok mu bu meydanın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • oto park varda hayırdır törene geldinde arabana yermi bulamadın
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Törene Ayrıca Malatya Baro Başkanı Av.Onur DEMEZ de katıldı. Ayrıca Vali, Garnizon ve Büyükşehirden hemen sonra çelenk sunan bir kurum oldu Baro Başkanı. Haberinizde yer almamış olması manidar. Oysa ki İl Protokolünde Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanından önce gelen Baro.dan haberinizde bahsedilmemiş. İl Protokolününden bihaber........
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Alperen (1 yıl önce)
    Atatürk'ü anma töreninde Cumhur İttifakından AKP ve MHP il başkanlarını göremedik!
    %83
    %17
    Yanıtla