SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk'e Hakaret Eden Öğretmene Ceza

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, sosyal medya üzerinden Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında, 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' ile 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından dava açılan öğretmene, 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaretten' 10 ay hapis cezası verildi.

Malatya 5.Asliye Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına sanık Murat K. ile avukatı katıldı.

Mahkemede son savunması sorulan Murat K., "Ben paylaşımlarımda kesinlikle hakaret kastı ile hareket etmedim. Amacım eleştirmekti. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmedim. Hangi paylaşımların bana ait olduğunu savcılık aşamasında ayrıntılı olarak belirttim. O beyanım dışındaki paylaşımlar bana ait değildir. Çünkü benim 2016 yılının Aralık ayında facebook hesabım çalınmıştı. Hatta çalan şahıs arkadaşlarımdan kontör falan istiyormuş. Benim daha sonra haberim oldu. Facebook hesabımın şifresini değiştirdim. Paylaştıklarım yanlış anlaşılmış ise özür diliyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Sanık, dosya arasında bulunan ve kendisine gösterilen  '20. asrın gördüğü en büyük şeytan idi' şeklindeki paylaşımı kendisinin yapmadığını savundu.

Mahkeme, Murat K.'ya,  'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaretten' 10 ay hapis cezası vererek, sanık hakkında hükmedilen cezaya ilişkin hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

Mahkeme ayrıca, Murat K.'nın 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan ise isnat edilen suçun yasal unsurları oluşmadığından dolayı beraatına karar verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Murat K., gözaltına alındıktan sonra Adliye'ye götürülürken

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • bilgehan (5 yıl önce)
    her bir ferde sağ yada rahmetli olsun hakaret edilmesi anadolu kültürüne yakışmaz cezası olacaksada ceza farkı olmamalı
    0
    0
    Yanıtla
  • ERSİN (5 yıl önce)
    CEZA ALMAMALIYDI BU KANUN KALDIRILSIN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Htc (5 yıl önce)
    Cezalar caydırıcı olmadığı sürece bu ve bunun gibi eğitimci adı altında olanlar durmayacaktir!ama siz de birgun atatürk"e saygi duymayı öğreneceksiniz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Beko (5 yıl önce)
    Beyler beraat yazıyor yine yanlarına kâr kaldı tarih unutmayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Ataturk.olmasaydi.adin.turkce..olmazdi.ve. Ogretmen.olamazdin.bunu.iyi.bil.bu.ceza.az.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu sizin inancınız Atatürk olmasaydı adınTürkçe olmazdı nasıl bir mantık. Bir toplumun varlığını- sebepler içerisinde- toplumun başarısını tek bir kişiye indirmek cahilliktir.
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (5 yıl önce)
    Düşünsün ama ceza az
    0
    0
    Yanıtla
  • sami (5 yıl önce)
    yaa nasılmış.... haddini bil. şimdi 10 ay düşün ne büyük adammış Atatürk diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)sami isimli kullanıcı yorumuna
    Hükmün açıklanması geri bırakılmış,yani adam ceza evine girmeyecek.
    0
    0
    Yanıtla