SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı
A- A+ PAYLAŞ

Deprem bölgesi Malatya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 104’üncü yılı coşkuyla kutlandı.

Malatya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 104’üncü yılı kutlamaları İnönü Caddesi Malatya Park AVM Önünde gerçekleştirildi. Malatyalıların da yoğun katılım sağladığı tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 

Daha sonra bir konuşma yapan Malatya Gençlik ve Spor Müdürü Ebubekir Kayhan, “Ya İstiklâl Ya Ölüm’ parolası ile 19 Mayıs 1919’da milletimizin yola çıktığı ve sonunu zaferle taçlandırdığı yolculuğunun ilk adımının 104. yıl dönümünü kutluyoruz. 19 Mayıs, bu yolculukta ‘Hattı Müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı milletimizin kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz’ diyen bir liderin Anadolu’da topyekûn bir milli mücadele ruhunu ve iradesini harekete geçirmek için İstanbul’dan Bandırma Gemisi ile Samsun’a ayak bastığı tarihin adıdır. 19 Mayıs; Milli Egemenlik ve Milli İradenin hâkimiyet günüdür. 19 Mayıs; Geleceğimizin teminatı gençliğimize güvenin sembolüdür” dedi. 

Konuşmaların ardından geçilen kutlama programında öğrenciler ve sporcular tarafından gösteriler yapıldı. Kutlama programı mini konser ile son buldu.

Törene Malatya Valisi Hulusi Şahin, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendğlu,  2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ile belediye başkanları, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

İha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • erol (11 ay önce)
    Gençlik ve spor il müdürü de büyüklerine uyarak bayram konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk ün ismini kullanmamaya dikkat etmiş bravo gelecek seçimde kesin milletvekili olur.
    %69
    %31
    Yanıtla