"En İyi Cami Yarışması" için Malatya'ya gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, "Camiler milletimizin oksijen kaynağıdır" dedi.
Malatya Müftülüğü tarafından düzenlenen "En İyi Cami Yarışması"nda derece alan imamlar ile camilerin yapım ve onarımda katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür plaketi verilmesi amacıyla Belediye Konferans Salonu'nda tören düzenlendi. Törene Vali Osman Derya Kadıoğlu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile çok sayıda davetli katıldı.
Vali Osman Derya Kadıoğlu, törende yaptığı konuşmada, "Camiler bizim mabetlerimizdir. Din görevlileri manevi önderlerimizdir. Camiler, Türk kültürünün dünyaya açılan şah eserleri olmuştur. Türk milleti bugün ve tarihte camilere sahip çıkmıştır. Fakir köylerde bile en güzel eser camilerdir. Kendi iman ve kültürümüze sahip çıkmalıyız. Din görevlilerimiz sürekli olarak kendilerini yenilemeli ve geliştirmeli. Din görevlileri toplumla iç içe olmalı. Din görevlilerimizin başarısı, misyonerlerce fırsat vermeyecektir" dedi.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ise camilerin toplum için önemli olduğunu belirterek, "Milli mücadele hareketie Kahramanmaraş'ta Ulucami'de başlamıştır. Camiler milletimizin oksijen çadırı olmuştur. Camiyle ilgisi olanlar vatanına, milletine bağlı kalmışlardır." diye konuştu.
Camilerin toplum için çok önemli olduğunu belirten Nursaçan, bir doktorun birkaç hastayı iyileştirdiğini, ancak iyi yetişmiş bir din adamının bir toplumu iyileştirdiğini ifade etti. Nursaçan, Atatürk'ün kurduğu iki başkanlıktan birisinin Genelkurmay Başkanlığı diğerinin ise Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunu söyledi.
Malatya Müftüsü Bekir Gerek de, Malatya'nın misyonerlik faaliyetlerinin odak noktalarından biri olduğunu bildirdi ve amaçlarının camileri daha fonksiyonlu hale getirmek olduğunu söyleyerek, misyoner hareketlerinin kendi inanç ve Türk kültürüne sahip çıkmakla önlenebileceğini belirtti.
Müftü Gerek, camilerin hayırseverlerin hayırları ile günümüze kadar geldiğini belirterek, Malatya'da camilerin yapımında ve yaşatılmasında katkı sunan 74 hayırsevere teşekkür plaketi vereceklerini söyledi.
Yapılan cami yarışmasında ise 72 tane din görevlisinin teşekkür plaketi almaya hak kazandığını belirten Müftü Gerek, yarışmada 100 üzerinde puanlama yapıldığını aktararak, Malatya merkezdeki 138 camiden sadece 5 tanesinin, kasaba ve köylerdeki 80 camiden ise sadece 6 tanesinin 50'nin altında puan aldığını, büyük çoğunluğunun ise 80'nin üzerinde puan aldığını kaydetti.
Törende 72 cami imamı ile camilere yardımda bulunan 74 hayırsevere teşekkür plaketi verildi.