SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk'ün Malatya’ya Gelişinin 89. Yıl Dönümü Kutlandı

0
Güncellendi - 2020-02-16 02:09:09
Atatürk'ün Malatya’ya Gelişinin 89. Yıl Dönümü Kutlandı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Malatya’ya gelişinin 89. yıl dönümü törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Malatya Valisi Aydın Baruş, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Salim Afgün, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, askeri ve mülki erkan, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, dernek ve odaların temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Malatya Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Baro Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Eğitim-İş Malatya Şubesi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunda bulunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunumunun ardından Anıt Şeref Defterini imzalayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Başkomutanımız, büyük devlet ve siyaset adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Malatya'mızın güneyden Anadolu demiryolları ağına bağlanması münasebetiyle ilimize teşriflerinizin 89. yıldönümünde zat-ı alilerinizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Dünya tarihine adını eşine ender rastlanır bir mücadele olarak yazdırmış olduğunuz Kurtuluş Savaşı’nın ardından halkımız bitap düşmüş, ekonomik sıkıntılar baş göstermişti. Halkımızdaki teşebbüs ruhu ve gelişme heyecanını sağlamak, ülkemizin biran önce atılıma geçmesini teşvik etmek amacıyla başlatmış olduğunuz yurt gezilerinizin önemi geçmişte olduğu gibi bugün de çok daha anlaşılır olmuştur. İş bu gezileriniz sırasında gerçek kurtuluşun halkın eğitim, imar, ulaşım, sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarının aşılmasından geçtiğini bilerek, bu yönde adım atmanız, bugün bizlere de yerel kalkınmada rol model olmaktadır. Bu vesileyle şehrimizi bölgesinin çekim merkezi yapacak ve Türkiye'mize örnek olacak birçok aktüel projeyi bir bir hayata geçiriyoruz. ‘Feyizli Malatya’ ifadenize binaen insanlık medeniyetinin başladığı Anadolu'yu anayurt yapan destan şehrimiz Malatya'mızı sizlerden miras aldığımız misyon ve vizyonla muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda, yarınlara hazırlamanın heyecanı ile bütün hemşerilerim adına saygılarımı sunuyorum. Ruhunuz şad olsun” dedi.

Kutlama programı kapsamında Atatürk Evi’nin ziyaretinin ve Battalgazi Halk Eğitim Merkezi’ndeki programının 17 Şubat Pazartesi günü yapılacağı bildirildi.

13 Şubat’ta yapılması planlanan tören, kuvvetli kar yağışı nedeniyle 14 Şubat’a alınmıştı.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Avşar Bey (4 yıl önce)
    Atatürk ün Malatya'ya geldiği günü kutluyorsun o gün vatandaş kardan ve buzdan dışarı cikamiyor. Gulermisin aglarmisin.. Harbiden başka ülkede yaşayamam?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    İlk defa bugün Büyük devlet adamı Atatürk'ü sevdiğim için Malatya'ya gelişi ile ilgili törene gittim bugüne kadar dikkatli bakmadigim Atatürk heykeline baktim Atatürk palto lu yanında bayrak tutan Genç dikkatimi çekti bu heykel gerçek fotoğraf tanmi alınmış bilmiyorum ama Büyük devlet adamı cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yanındaki o gence anlam veremedim.tabi kar kış demeden bu ülke için her şeyi yapan Atatürk'ün Malatya'ya gelişi olan bir gün önce her türlü hava koşulunda çelenk koyma töreni yapılsa daha iyi olurdu ama esas olan da Atatürk'ün düşünce ve görüşlerinin yönetimler tarafından dikkate alınmasıdır diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • M. Kadıoğlu (4 yıl önce)
    Onun kurduğu ülkede makam mevki işgal işgal ediponun kurduğu devletten nemalanıyorsunuz onunla ilgili yıldönümlerinde bir çelenk sunmaktan acizsiniz , insan da biraz feraset olur , utanma duygusu olur.(sözüm o törene katılmayan sivil toplum kuruluşları ve kurumlara)
    0
    0
    Yanıtla
  • kim utanacak kardeş.utanmamı kalmış.kimi kastettiğin gayet açık.direk anlaşılıyor resimden zaten.bu ülke sultan süleymana kalmadı ona mı kalacak.Sonuna kadar haklısın.Bu ülkenin kurucusu cephelerde savaşa savaşa bu ülkeyi almış.bir çelenk koymaya gelmeye bile gelmeye üşeniyorlar.Allahtan Selahattin Gürkan bunlara çekmemiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tr44 (4 yıl önce)
    Sıcakbi tarihe alsaydınız merasimi askerimi üşütmeyin Kışgünü
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (4 yıl önce)Tr44 isimli kullanıcı yorumuna
    Güncelleme mi yapılsın namaz vakitleri gibi ramazanlık gibi herşey devlet dairelerine göre neden ayarlanıyor ehli kitaba göre nasıl bir ülkede yaşıyoruz çözemedim gitti..
    0
    0
    Yanıtla