SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Atatürk'ün Partisini İlk Seçimde İktidar Yapacağız"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Malatya'nın Yazıhan ilçesinde yaptığı konuşmada, “Atatürk'ün partisini ilk seçimde iktidar yapacağız” dedi.

Malatya’daki ziyareti kapsamında Yazıhan’ı ziyaret eden Özel, “Kimi baba evinden ayrılır ama herkes bilir ki baba evinin çayı demledir, çorbası kanamakta, bacası tütmektedir. Bu baba evi Türkiye ittifakıdır. “Halk için siyaset yapacağız” dedik. Halk geldi baba evini doldurdu ve 47 yıl sonra Atatürk’ün partisini birinci parti yaptı” diye konuştu.

Özel, konuşmasında CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya dönerek, “Malatya’da bir önceki seçimde yüzde 23 alırken bu seçimse İsmet Paşa’nın memleketinde Yazıhan’ın, Malatya’nın evladı benim gerçek ağabeyim, büyüğüm, ustam Veli Ağbaba’yla yüzde 38 oy aldık” dedi.

“Artık CHP başının üstündeki cam tavanı kırmıştır” diyen Özel, şunları söyledi:

“Malatya iyi gün kötü gün dostunu görmüştür. Samimiyet, içtenlik, siyasi yandaşları için değil hangi görüşten olursa olsun vatandaş için yapanla milletin gönlünde hak ettikleri yeri almıştır. Malatya’ya üzülürken Ulaş Karasu, “Kalsın, bir daha ki sefere de alacak bir büyükşehir kalsın, Malatya’yı da bir dahaki sefere alırız” dedi.  Bu seçimde “Yazıhan’ın alınması zor, imkânsız, kazanma ihtimaliniz yok” dediler. Yazıhan Belediyesi’ndeki adayımızı Veli ağabeyden dinledik. “Yazıhan’ı alırsa o alır, çalışkanlık, cesaret, örgüte saygı var” dedi. “Abdulvahap Göçer bu işi halleder” dediler. Bundan sonra bu partide bir yol yürüyüşü var. Ellerinde bir anahtar var, iyi çalışırsa, dürüst yönetirse, hakkaniyetli olursa Yazıhan’daki başarımız genel seçimde iktidarın anahtarı olacak, o anahtar cebindedir.”

Özel, yerel seçimlerde alınan sonuçların önemli olduğunu ifade ederek, “El ele, omuz omuza hep beraber çalışıp, Atatürk’ün patisini ilk seçimde iktidar yapacağız. Sizlere güveniyorum. Sadece Yazıhan’da değil, Hekimhan’da, Arapgir’de, Doğanşehir’de, Arguvan’da başardık buralarda da arkadaşlarımızın gayreti, çalışkanlıkları, kendilerine duydukları vefa, saygı ve sorumlulukla bu başarıyı genele taşıyacağız. Seçimlere giren kazansın, kazanmasın hepsini kutluyorum, hepsi benim gözümde kahramandır ve kazanmıştır” dedi.

Konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin Malatyalı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı da unutmadı ve “İsmet Paşa’nın yanında Turgut Özal’ı da anıyorum. Bir demokrasi başarısı kazandı, önemli görevler yaptı. Farklı düşündüğümüz noktalar vardı ama Turgut Özal’a da Allah’tan rahmet diliyor, anıyorum” ifadelerini kullandı.

Kayısı üreticisinin hakkını arayacaklarını kaydeden Özel, “Kayısı denildiğinde akla Malatya geliyor ama her alanda olduğu gibi çiftçiye bir dokunup bin ah işitiyorsun. Kuru kayısı üreticide 140 ama alıp satan 370 lira kazanıyor. Mazot, ilaç, gübre, işçilik ikiye katladı ama geçen sene 100lira olan kayısı, 140 oldu. Markette fiyat ikiye katlıyor. Haksızlık, adaletsizlik buradadır. Günü geldi Tayyip Bey’in memleketinde çay, Trakya’da buğday mitingi yaptık. Maliyetini kurtarmayacak fiyatlara çiftçiye çalış diyorlar. Üzümde, fındıkta, çayda, kayısıda böyle. Buradan sesleniyorum; kayısının, Malatya’nın hakkını aramak için hep birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

6 Şubat depremine de değinen Özel, “Barış Başkan’ın telefonuyla Malatya’daki durumu öğrendim. Arabaya bindim Malatya’ya geldim. Gördüğüm manzara korkunçtu. Veli Ağbaba’yı bir ateşin başında gördüm. Güneş doğdu Malatya’nın halini gördüm, inanamadım. Doğanşehir’e gittim, Viranşehir olduğunu gördüm. O günden sonra 3 ay parti olarak 11 ilde olduk. Biz gittik, Veli Ağbaba Malatya’dan hiç ayrılmadı. Malatyalıların yanındaydı. En zor günde partimize yakışır tutum sergilediler.

Özel, Malatya’da barınma sorununun devam ettiğini belirterek, “Malatya’da 103 bin konut yapacaklarını söylediler 7 bin 881 konut verdiler. Bir yılda sorunu çözeceklerini söyleyenler Malatya’da 1,5 yılda 100 kişiden 93’ sokakta. Barınma sorunu en büyük sorun. Orta hasarlıların yıkılacağını söylediler, herkes kapısını penceresini satıp kendisine katık yaptı, şimdi yıkılmayacağını söylüyorlar. Büyük bir belirsizlik ve haksızlık var. Bu ay son kez kira yardımı yapıyorlar. Türkiye’nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım. Sana depremzedeyi ezdirmeyiz. “Para bulamıyoruz” diyor. Parayı nereden bulacaklarını göstereceğiz. 22 yıllık AKP iktidarının yanlışına doğru diyecek halimiz yok. Doğrusunu biliyoruz. Bir yandan kira yardımına, emekliye, asgari ücretliye “Para yok” diyor. Çaya ve buğdaya verdiği para ortada. Para var. Biz “Vergide adalet” diyoruz” ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Siyaset, sokağın sesini dinleme işidir. Sokakta artık ses yok, çığlık var. Ne diye çığlık atıyor insanlar? 'Geçinemiyoruz' diyorlar” dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Özel, Yazıhan ilçesinde halka seslendi. Özel, "Türkiye'de emeği sömürülen, yıllarca çalışmasının sonucunda emekli maaşı kuşa dönen, ürünü para etmeyen, geçinemeyen herkesi 30 Haziran günü Kocaeli’mdeki 'Geçinemiyoruz Mitingi'ne davet ediyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, temaslarda bulunmak üzere Malatya'ya geldi. Yazıhan Belediyesi'ni ziyaret eden Özel, daha sonra burada düzenlenen "Halk Buluşması"nda konuştu.

Ekonomik krize ve geçim sıkıntısına değinen Özel, şunları söyledi:

“Siyaset, sokağın sesini dinleme işidir. Sokakta artık ses yok, çığlık var. Ne diye çığlık atıyor insanlar? 'Geçinemiyoruz' diyorlar. Mademki geçinemiyorsunuz, mademki sonuç yok, o zaman asgari ücrete zam yapılması gereken günden bir gün önce Türkiye'nin en büyük emek kentinde, Kocaeli’nde, Gebze'de işçilerle, emeklilerle, çalışanlarıyla, bütün emekçileriyle, esnaflarla, çiftçilerle birlikte büyük 'Geçinemiyoruz Mitingi' yapacağız. Türkiye'de emeği sömürülen, yıllarca çalışmasının sonucunda emekli maaşı kuşa dönen, ürünü para etmeyen, geçinemeyen herkesi 30 Haziran günü Kocaeli'ndeki ‘Geçinemiyoruz Mitingi'ne davet ediyorum."

Türkiye'de siyasette normalleşme istediklerini ifade eden Özel, "Biz Türkiye'nin normal ülke olarak, hukuka, kurallara, ahlaka, vicdana sahip olarak yönetilmesini istiyoruz. Bunun için el uzattık, hukuka uyarsanız ne ala. Sopaya sarılanla normalleşme olmaz. Kanuna uyarsanız ne ala, Anayasayı çiğneyenle normalleşme olmaz. İsteyen gelir normalleşir hep birlikte doğru işler yaparız ama hukuktan sapanın, vicdandan sapanın, ahlaktan sapanın olduğu yerde biz olmayız." ifadelerini kullandı.

Özel, beraberindeki genel başkan yardıcımları, milletvekilleri ile Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer'i ziyaret etti.

Özel, Yazıhan ziyaretini sosyal medya hesabından da"Kayısının hakkını aramak için, kayısıcının hakkını aramak için, Malatya’nın hakkını aramak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Hep birlikte mücadele edeceğiz."sözleriyle paylaştı.

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • abidin (3 ay önce)
    aç tavuk kendini darı ambarında sanarmış sizden olmaz ülke yönetmek sizin çapınız değil
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Malatyam44 (3 ay önce)abidin isimli kullanıcı yorumuna
    Kimin capi mesela? Ensar kardes ümmet diye diye ülkeyi mülteci coplugune çevirip sokakları leş içinde bırakanların çapı mi ? Ülkede her kurumda çürümeyi başlatanlar mi? Nas ekonomisi ile halkı Fas fakir yapanların harcı mi? Gençlerin umudunu kırıp insanların ömrü boyunca sınava hazırlandığı bölümlere Suriyelilerin damdan inme gelip okuyup atanmasından sonra insanların ülkeyi terk etmesini sağlayanların çapı mi? Pandemide ölü sayısını gizleyenlerin çapı mi? Depremde yardım getiremeyenlerin çapı mi ? 20 yılda topladiklari deprem vergisini "duble yol yaptık " diyenlerin çapı mi ülke yönetmek? Her muhalifi, gazeteciyi,öğrenciyi,emekciyi,köylüyü sesi çıkan herkesi susturanlarin çapı mi? Şeriat isteyenlere göz yumup hak isteyenlerin kafasına balyoz vuranlarin çapı mi ? SOYLE !
    %77
    %23
    Yanıtla
  • kardeş bu özelden olmaz hele chp hiç olmaz biz reis öncesinide biliriz sonrasınıda biz izmiri naslı yönetiğinizide biliriz istanbuluda bekleyin daha halk otobüs işletenlerin parasını vermiyor 3,5 miliyar tl sadece personel masırafı olan ispak bile 308 milyon 622 bin tl borçlu bunlar hepsi aynı kafada
    %0
    %100
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)
    inşallah sayın başkanım iktidar olursunuz ama türkiyeyi soyup soğana çevirenleri tarafsız bir yargı ve adalet kuralları içinde çalınan bütün paraları taşınmazları tekrar alacaksanız ve hak ettikleri cezayı verecekseniz iktidar olun..Ama sizde hesap sormayacaksanız yargılatmayacaksanız bizim için hiç bir anlamı yok iktidar olmanızın
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Salih Yılmaz (3 ay önce)
    Özgür Bey'e şehrimize hoş geldin diyorum. Gerçekten şehrin en büyük sorunu barınma sorunu ikinci sorunun ise şehir kültürü tamamen kayboldu.Üçüncü olarak güvenlik sorunu büyük sorun Bu konuları mecliste gündeme getirirseniz memnun kalırım . Barınma noktasında 21 metrekarelik konteynerlerde insanlar yaşamaya çalışıyor ama bu yasamy ister istemez olumsuz sonuçlara yol açıyor. 3 çocuklu bir ailenin çocuklarına özel olarak ders çalışacağı bir yer veyahut da banyo yapacağı özel bölgeler yok özellikle gençler için çok zor bir ortam bu nedenle bir an önce TOKİ konutlarının hızlı bir şekilde teslimi noktasında ciddi bir muhalefet bekliyoruz . Muhalefeti olmayan yönetimler rahat olurlar ama iyi bir muhalefet her zaman başarıyı getirir. İkinci olarak da şehirleşme kültürü tamamen ortadan kayboldu bunun temel nedeni ise şehirdeki birçok insan barınma sorunundan dolayı göç etti. Şehir bir anlamda sinema tiyatro sanat panel konferans gibi programlara hasret kalmaya başladı bu noktada da özellikle adımlar atılmasını bekliyoruz. Üçüncü olarak şehrin güvenlik sorunu hala devam etmekte özellikle şehirde Malatyahaber'den de takip ettiğimiz üzere uyuşturucu silah kaçakçılığı alkollü araç kullanma gibi suç oranları gittikçe artmaktadır. Bu noktada da son dönemlerde özellikle emniyet müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar gerçekten çok özverili çalışmalar ama kanunların yetersizliği suçlulara güven veriyor. bu konularında mecliste gündeme getirmesi bizi ziyadesi ile mutlu edecektir. teşekkür ederim
    %77
    %23
    Yanıtla
  • 1vatandaş (3 ay önce)
    Şu habere bakarken yorumlara bakıp sinirimi bozmayacağım dedim ama illaha laf isteyenler var. Bu düzende yerini almış yolunda olan şakşakcılar gene ip gibi dizilmiş. Ampül ün tarumar eğittiği ülkenin hali ortada aha kiradan da %20 alacaklar şimdi yani ev fiyatları iyice yükselecek la kendi ülkeniz de mülteci olmayı gururuna yediren dalkavuklar sizde hiç adamlık emaresi kalmamış yazık.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Memleket sevdalisi (3 ay önce)
    2 GUNDEMİNİZ VAR ; istilacılar ve ekonomi. Akp nin oyununa gelip gündemi değiştirmelerine izin vermeyin!
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Çiftçi (3 ay önce)
    Hersey üç beş katına çıkmışken geçen sene 200 olan kayisi bu sene 150 oldu....
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Hakan (3 ay önce)
    Akp gemisine bindi özgür , Akp nin can simidi, veli desen sadece Show , atanmış il başkanı zaten karşılığı olmayan bir şey.Bunlar mı memleket derdindeler.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Başefendi (3 ay önce)
    Hı hı. Yaparsın kesin.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Adnan Bizkurt (3 ay önce)Başefendi isimli kullanıcı yorumuna
    Sizin gibi saplantılı bir şekilde körükörüne bir partiye bağlananlar yüzünden ülke bu halde. Halk da geçim sıkıntısı hat safhada. Benim şahsi düşüncem millete kim gerçekten hizmet edip kul hakkı yemiycekse Sağ Sol fark etmeden ona oy veririm. Yeter ki halkımızın gerçekten refahını düşünsün. Diğer partilerede bir şans vermek lazım. İyi veya kötü olduğunu yaşamadan bilemezsin. Baktın yapamıyo onu da değiştirirsin. Demokrasi budur, biraz geniş ufuklu olun lütfen........
    %59
    %41
    Yanıtla
  • CHP de gizli güç var o güç CHP yi iktidar olmasını istemiyor rahmetli eceviti siyasete usandırdılar baykal rahmetli baṣına gelmeyen kalmadı kemal bey çok beyefendi bir kiṣi onuda gönderdiler ṣimdi ise özer bey baṣkanla görüṣdü diye adamı yiyecekler nerdeyse o güç çok güçlü Türkiyenin ilk ve büyük partisi halkını sıkma kafa bidon kafa diyecek bir parti değildi içine sızan partiyi ele geçiren o güç dokunulmaz dokunan yanar
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Sizin gibi önyargılılar yüzünden ülke bu halde maalesef. Körükörüne bir partiye bsğlandığımdan dem vurup haksız bir eleştiri yapmışsın, gerçekten yazık. Neden diyecek olursan. Bennoy filan kullanmıyorum. Sizin gibi herhangi bir partiye de Gönül vermişliğim yok. Siyasetçilerin hiçbirine güvenmediğimden ( özgür özel de dahil/o yorumu yapmıştım ama. Anladığım kadarıyla siz kötü körüne bir partiye bağlısınız. Allah gönlünüze göre versin ne diyeyim.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Size müstahak sürünün daha beter olun
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Başefendi (3 ay önce)Orhan isimli kullanıcı yorumuna
    Bil mukabele Orhan bey kardeşim. Hep birlikte inşallah.
    %67
    %33
    Yanıtla