SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atık Suda Koronavirüs Taraması

0
Güncellendi - 2020-04-17 05:46:04
Atık Suda Koronavirüs Taraması
A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, atık sularda COVİD19 virüsünün varlığının araştırılacağını ve bu konuda olası risklere karşı erken uyarı sisteminin geliştirileceğini söyledi.

Türkiye Su Enstitüsü Başkanlığı tarafından bu konuyla alakalı çalışma başlatılacağını söyleyen Bakan Pakdemirli, “Bu çerçevede, Covid19- virüsünün su ve atık sulardaki varlığının araştırılması için Türkiye Su Enstitüsü Başkanlığı koordinasyonunda Marmara Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç.Dr Bilge Alpaslan Kocamemi ve Moleküler Biyolog Dr. Halil Kurt danışmanlığında, Türkiye çapındaki atıksu arıtma tesisleri giriş ve çıkışlarında 24 saatlik kompozit atıksu numuneleri alınacak. Numune alma çalışmalarına Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü de katkı sağlayacak. Alınan numunelerin Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Laboratuvarlarında kantitatif PCR (qPCR) analizleri ile Covid-19 miktar tayinleri yapılacak” açıklamasında bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Atık sulara dezenfektan yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da geçtiğimiz günlerde “Atık Su Yönetimine İlişkin Önlemler” genelgesi yayımlamış ve bu genelge kapsamında özellikle sulamada kullanılacak atık suların dezenfekte edileceği açıklanmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Valiliklere gönderilen genelgeyle ilgili sosyal medya hesabı twitterde yaptığı açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında atık suların dezenfekte edileceği, arıtılmış atıksu deşarj edilen akarsu bölgesinde su sporlarına ve tahıl yıkamaya izin verilmeyeceği ve arıtma tesislerinde hijyen kurallarının titizlikle uygulanacağını belirtmişti.

Hatırlanacağı üzere Mart ayında Hollanda’da salgının yayılması üzerine kanalizasyon sularında inceleme yapmış ve Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü, salgının yoğun olarak görüldüğü Tilburg kenti ile başkent Amsterdam’daki kanalizasyon suyunda koronavirüse rastlandığı açıklanmışt

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Tuncay (4 yıl önce)
    Sayin valim toygar baraj kenari aritma akan kanala bir gun ziyaret etseniz rezilik icinde kokudan koy hakli rahatsiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (4 yıl önce)
    Malatya da Üniversite tarafındaki yeni yapılan "Doğu Kollektörü" yetersizlikten dolayı tıkandı. MASKİ ekipleri künkleri patlatıp suyu dereye akıtmaya başladılar. Çevre Felaketi yaşanıyor. 500 metreküplük kanalizasyon suyunu 300 metreküp kapasiteye sahip künklerden geçirirseniz olacağı budur. Sayın Bakanımıza ve halkımıza duyurulur
    0
    0
    Yanıtla