SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atılgan Haçova'da Toprağa Verildi

Atılgan Haçova'da Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Geçirdiği kalp krizi sonucu uzun yıllardır ikamet ettiği Mersin'de vefat eden hemşehrimiz işadamı Hüseyin Atılgan'ın cenazesi, Malatya'ya getirilerek doğum yeri olan Yeşilyurt İlçesi Atalar (Haçova) Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

1970'li yıllarda Malatya'da ticaret yapan, CHP'den İl Genel Meclisi üyeliği görevinde bulunan, 17 Nisan 1978'de dönemin Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu ile gelini ve 2 torunun katledildiği bombalı suikastin ardından Malatya'da meydana gelen ve 1000'e yakın ev ve işyerinin tahrip edildiği olayların ardından çok sayıdaki Alevi hemşehrimiz gibi Mersin'e göç eden Hüseyin Atılgan, iş yaşamını burada devam ettirmişti.

Mersin iş, siyasal ve sosyal yaşamının yanı sıra bu ildeki Malatyalıların önde gelen isimlerinden biri olan 83 yaşındaki Hüseyin Atılgan için ilk tören Mersin'de yapıldı. Mersin Cemevi Başkanı ve Seyit Sabun Ocağı Piri Hasan Kılavuz tarafından yönetilen törene, ailesi ve yakınları, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kurucusu olduğu Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği'nin yöneticileri, Mersin'deki birçok Malatyalı ile sevenleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, “Mersin Cemevine önemli katkıları olan Malatya Haçovalı hayırsever işadamı olan Hüseyin Atılgan canımızın hakka yürümesinin bizleri derinden üzdü. Birçok üniversiteli gence burs veren, yaşamıyla örnek olan kıymetli canımız iyilikleriyle hep anılacaktır.” dedi.

Atılgan'ın cenazesi Malatya'ya getirildi ve doğum yeri olan Yeşilyurt ilçesine bağlı Atalar (Haçova) Mahallesi'nde, arazisi kendisi tarafından alınıp bağışlanan mezarlıkta toprağa verildi.

malatyahaber.com- pirha.net- Çukurova Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Nesrin Nevruzoglu (4 yıl önce)
    Yıllar.once.patronumuzdu,hep ziyaret edeyim diyordum o amaçla araştırırken bu haberi görmek beni uzdu
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah Pektekin (4 yıl önce)
    Nurlar icinde yatsin.Guzel insan .Dostluğu mlyarlar ölçülemeyecek kadar adam gibi adam olan yakindan tanımak memurluğuna erdigim canım abim mekanın cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Gül (4 yıl önce)
    Ruhu şad olsun. Mekanı Cennet olsun. Işıklar içinde yatsın. Allah rahmet etsin. Yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Rahmetli Hüseyin Atılgan bu dünyaki yaşam yolculuğuna çok olumsuz koşullarda başlamış. Çok zor koşullarda okumuş. Daha sonraki yaşamında varlık Sahibi olmuştu. Bu dünyadaki yaşam yolculuğunda, İnsani duyarlılığını hiç bir zaman yitirmedi. Canlıya duyduğu sevgiyi, İnsana duyduğu muhabbeti yaşam felsefesinin temeline koydu. Yaşamı boyunca bu temel üzerinde yükseldi. Toplumsal birlik, dirlik ve düzenin sağlıklı olarak devam etmesi için çabaladı, çalıştı. İnsanlar arasında ayrım yapmadan, kapısına gelen herkese elinden gelen yardımı, karşılık beklemeden yaptı. Hüseyin bey yaptıklarıyla, yaşantısıyla, yaşanmışlıklarıyla topluma örnek olmaya, yol göstermeye, rehber olmaya devam edecektir. Hüseyin Atılgan anılarıyla dokunduğu yüreklerde yaşamaya devam ediyor. Saygılarımla... Hasan GÜL/Emekli Eğitimci
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan Apaydın (4 yıl önce)
    12 eylül öncesi olayların kardeşi kardeşe kırdırdığı kabus dolu günlerde mutedil duruşu ve örnek kişiliği ile sevdiğimiz bir insandı. Selahattin Alpay ın tanımı ile ‘Malatya nın Mersin başkonsolosu ‘ olarak hemşehrilerini hep koruyup kolladı. Ruhu şad olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ. (4 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla