SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Atmasyon Konuşmuyorum"

0
Güncellendi - 2019-03-14 20:34:09
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı Battalgazi’ye bağlı mahalleleri ziyaret ederek, vaatlerini anlattı. Marasalı, ekonomiye ve işsizliğe dair önemli açıklamalarda bulundu. Marasalı, "Atmasyon konuşmuyorum, 5 sene içerisinde 50 bin işsizime iş bulacağım diye vaat etmiyorum, 5 sene içinde en fazla 10 bin kişiyi işsizlikten kurtarabilirim.” Dedi.

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, yerel seçim çalışmaları kapsamında, Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Beydağı (Mamürek), Yenice, Yeniköy, Kapıkaya ve Çolaklı mahallerini ziyaret etti.

Vatandaşlarla bir araya gelen, sorun ve sıkıntılarını dinleyen Marasalı, çocuklarla da yakından ilgilendi.

Marasalı, daha sonra Mamürek’te düzenlenen mahalle toplantısında konuştu. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Marasalı, “Bizim en büyük özelliğimiz hepimiz bu milletin evladıyız, Alevisiyle, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle ayrım yapmıyoruz. Bu milletin menfaatine çalışan, bu milletin ferdiyim diyen herkes bizim kardeşimizdir, gönlümüzde de başımızın üstünde de yeri vardır. Bunu sadece siyaset olsun diye söyleyemiyoruz. Rahmetli Erbakan Hocamız her konuşmasında ifade ediyordu ki biz hepimiz bu milletin evladıyız diyordu. Dolayısıyla aramızda ayrı gayrı yoktur.” Diye konuştu.

“HİZMETLERİMİZE MALATYA ŞAHİT”

1994 - 999 yılları arasında hiç ayrım yapmaksızın herkese hizmet ettiklerini belirten Marasalı, “hizmetlerimize bütün Malatya şahittir” dedi. “Marasalı, 1994 - 999 yılları arasında hiç ayrım yapmaksızın herkese hizmet ettik. Hizmetlerimize bütün Malatya şahittir. MAŞTİ bizim dönemimizde yapıldı, MOTAŞ bizim dönemimizde yapıldı, belediye otobüsleri bizim dönemimizde modernize edildi. Şehir mezarlığı bizim dönemimizde yapıldı. Fakirin fukaranın ekmeği ile oynanmasın diye Halk Ekmek Fabrikası kurduk. Bayramlarda ücretsiz otobüs uygulamasını ilk milli görüş belediyeciliği başlattı. Asfaltla ilk defa bizim aracılığımızla tanışan köyler oldu, kaldırım taşları ilk defa bizim dönemimizde yapıldı. Fakat biz her dönem yenilenen kaldırım taşları yapmadık, yolumuzu bulalım diye size yol yapmadık. Allah rızası için halka hizmeti hakka hizmet olarak benimsedik hizmetimizi yaptık.” Dedi.

İktidar Partisini de eleştiren Marasalı; “Adalet ve Kalkınma Partisi'nin billboard parası vatandaşın cebinden çıkıyor. Vatandaşın 1 trilyon cebine girecek billboard parası Adalet ve Kalkınma Partisi sayesinde vatandaşın cebinden hortumlandı. Selahattin ağabeyin, Osman Bey'in, Mehmet Bey'in cebinden çıkacak paralar vatandaşın cebinden çıktı. Ben yıllardır Battalgazi de oturuyorum Kanalboyu'nda her gelen Belediye Başkanı bir çalışma yapıyor. Sanıyorlar ki Malatya sadece Kanalboyu'ndan, Fahri Kayahan'dan, Kışla Caddesi'nden ibarettir. Büyükşehir Malatya'da Kale'den Kuluncak'a, Darende'den Hekimhan'a kadar bütün bu coğrafyayı kapsamakta. Eğer sen Doğanşehir'de yapılması gereken yolu yapmayıp da Kanalboyu'na o parayı harcıyorsan israftasın, adaletsizsin, adaletle hükmetmiyorsun demektir.” İfadelerini kaydetti.

Vaatlerini de anlatan Marasalı, “İnanırsanız size sanayi vaat ediyorum, işsizliği bitirmeyi vaat ediyorum. 5 sene içerisinde 50 bin işsizime iş bulacağım diye vaat etmiyorum, hesaplıyorum kitaplıyorum 5 sene içinde en fazla 10 bin kişiyi işsizlikten kurtarabilirim. Atmasyon konuşmuyorum su paralarını size bedava vereceğim demiyorum, su parasında %50 iskonto sağlayacağım diyorum, otobüsler hepinize bedava demiyorum otobüslerde 2 lira ve 1 lira ücret alacağım diyorum, aktarmalarda ücret almayacağım diyorum. Yapabileceğim şeyleri söylüyorum, hafif raylı sistem vaat etmiyorum, hafif raylı sistemi bu belediye bütçesiyle yapamam ben belediyenin borçlarını ötelemeyi değil belediyenin borçlarını ödemeyi vaat ediyorum.” Dedi.

Daha sonra Yenice, Yeniköy, Kapıkaya ve Çolaklı mahallerini ziyaret eden Marasalı, vatandaşlarla bir araya geldi, yerel seçimin önemini anlattı ve destek istedi.

“TÜRKİYE’Yİ GARİBANLAR YÖNETSE DAHA İYİ YÖNETİR”

Burada düzenlenen Mahalle toplantısında konuşan Marasalı, bu kez ekonomiye ilişkin eleştirilerde bulundu. Marasalı, “Türkiye’nin Milli Geliri 2017 yılında 10 bin 600 dolar, Malatya’nın Milli Geliri ise 6 bin 180 dolar. Biz Türkiye ortalamasının altında bir iliz. Sermayemiz yok, paramız yok. Tarımımız bir tek kayısıya emanet. Buğday üretiyoruz zarar ediyoruz. Topraklarımız küçük ve parçalı. Tarımsal üretimin arttırılması için destek verilmesi lazım. Ama bize gaz veriyorlar. Neden? Çünkü biz para ile değil, gaz ile çalışıyoruz da ondan. Ankara’dan Selamün Aleyküm dediler mi, oyu bastınız mı, ondan sonra da yöneticiler diyor ki oyu kime verdiyseniz, gidin hizmeti ondan isteyin diyor. Ankara’da Mustafa Şahin’in söylediği gibi. Bir siyasetçinin söylemeyeceği bir laf. Ama ağzından çıkmıştır, sürçü lisan etmiştir. Enflasyonda, vatandaş buğdayı 1 milyon liradan, 1 milyon 300 yaptığı zaman hopluyorlar. Yüzde 30 zam olur mu diyorlar. Ama DAP Gübersini 80 liradan, 150 liraya çıkarırken kimse vicdansızlık etmemiş oluyor. Sebze halindeki adam 8 liraya aldığı biberi 8,5 liraya satıyor diye terörist oluyor. Ama 80 liralık DAP gübresini 150 lira yapan vatansever oluyor. Niye? Çünkü onlar büyük holding sahibi. Türkiye’yi garibanlar yönetse daha iyi yönetir. Çünkü iğnenin ucu garibana batıyor da o yüzden, acısını biz hissediyoruz.” Şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN BEKA SORUNU YOK, BEKARLIK SORUNU VAR”

İşsizlik ile ilgili, açıklamalarda da bulunan Marasalı, “50 bin genç, kayıp gençlik işsiz ve evlenemiyor. Gençler sosyal medya hesaplarından Türkiye’nin beka sorunu yok, bekarlık sorunu var diye paylaşım yapıyor. 35 yaşına geldim evlenemiyorum diyor. Biz hiç bu açıdan düşünmemiştik. Ama gerçekten doğru. İnsan babasından para alıp evlenebilir mi? İş bulamadıkları için evlenemiyorlar. Ben 15 gün siftah yapamadım diyen esnafın elini sıktım ve ben utandım. Esnaflar dükkan kirasını nasıl ödeyeceğini derdine düşmüş. Artık siyaset kurumlarına güvenlerinin kalmadığını söylüyor. 1999 yılında siyaset kurumunu nasıl rezil rüsva edip ayak altı ettilerse ve ondan sonra kendi istedikleri iktidara zemin hazırladılarsa, şu anda aynısını yapıyorlar. Önce muhalefeti terörist ilan ediyorlar. Önce muhalefeti bitirecekler. Ondan sonra iktidarı bitirecekler. Ama iktidar ne yaptığının farkında olmadığı için bunu göremiyor.” İfadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANINA YALAN SÖYLETİYORLAR”

Saadet Partisi’nin diğer partileri ile ittifak yaptığına dair iftira atıldığını belirten Marasalı sözlerini şöyle sürdürdü; “Her televizyon mitinginde 24 saat 24 kanalda evimize misafir oluyor. Allah razı olsun, Cumhurbaşkanımızdır, saygı ile dinliyoruz. Ama 24 saat bir insan aynı şeyi, aynı kelimeleri söyler mi? Doyduk yeter artık. Bize ekonomiden bahset, işsizliği nasıl çözeceğinden bahset. Önüne konulan sahte raporları okuyor. Yalan söyletiyorlar Sayın Cumhurbaşkanına. Bizler yine iyi niyetli davranıyoruz. Yalan söylüyor demiyoruz, o hepimizin Cumhurbaşkanı, yalan söyletiyorlar. Ne diyorlar? Saadet Partisi CHP ve HDP ile işbirliği yaptı. Kendileri de biliyor bunun yalan olduğunu. Peki bunu niye söylüyorlar biliyor musunuz? Bizim pilimizi bitirmek için."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Murat (5 yıl önce)
    Başlıktan belli ki atmasyon konuşmamış
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet vahit (5 yıl önce)
    maşallah başkanıma. tam malatya ya yakışır bir başkan. şimdiye kadar gelenler ne yaptı malatya için?
    0
    0
    Yanıtla