SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avcılar, Köylü Engellemelerinden Şikayetçi!

Avcılar, Köylü Engellemelerinden Şikayetçi!
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı avcılar, ‘Avlanmaya giderken Arguvan’da köylüye saldırdılar’ iddialarını yalanlayarak sorunlarının çözümü noktasında destek istedi.

Geçtiğimiz günlerde Malatya’nın Arguvan ilçesi Karahöyük mahallesinde avlanmaya giden 45 kişilik avcı gurubunun, önünün mahalle sakinleri tarafından kesildiği ve sonrasında arbede yaşandığı iddiaları gündeme gelmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan avcılar ise isteklerinin kanunlar çerçevesinde kendilerine belirlenen alanlarda rahatça avlanmak olduğunu ifade ederek sorunların çözümü noktasında destek talep ettiler.

Malatya Avcılar Derneği İhtisas Kulübü Başkanı Muhammed Uçar ve Battalgazi Avcılar Derneği Başkanı Ramazan Benli, avlanmalarını rahat bir şekilde yapabilmeleri için doğa milli parklar müdürlüğü ile bir araya geldiklerini ayrıca sıkıntılarını Vali Hulusi Şahin’e de ileteceklerini söyledi.

Amaçlarının doğaya zarar vermeden kendilerine verilen haklar çerçevesinde avlanmak olduğunu belirten Yeşilyurt Avcılar Dernek Başkanı Yusuf Uçar da “Biz devlete vergisini ödeyen, maliye ve orman dairesindeki gerekli yükümlülükleri yerine getiren avcılarız. Bizim amacımız, doğayı severek, popülasyon dengesini bozmadan 4915 sayılı kanun gereği kanunlar çerçevesinde avlanmak, av popülasyonunu Malatya ve Türkiye’de dengeli bir şekilde yapmak, avcı yetiştirmek, doğayı da koruyarak avcılarımız ellerinden geleni yapıyorlar. Fakat muhtar, köylü hepsi iş birliği içerisinde bizim avcılarımızı düşman konumuna getiriyorlar. Bizim amacımız avlanmak” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Sadık (1 yıl önce)
    Haberi okuduğunuzda yasal mercilere yansıyan durumla ilgili pek çok eksik bilginin verildiğini görebiliyoruz. Yasaların arkasından dolanarak 100 kişiye yakın bir kalabalıkla bir kaç köyün dağına merasına girmek nasıl bir doğa severlik, doğal yaşamı korumak olabilir. Oradaki canlı popülasyonunu bu kadar kalabalık grup sadece yok eder. Adına da avcılık der ! Sonrasında ki olaylar ise cabası; Seçilmiş belediye başkanını tehdide varan davranışlarla halkı kin ve nefret suçuna teşvik etmek, aynı toprakların insanları arasında derin husumetler doğurmaya çalışmak hiçte avcılıkla açıklanabilecek gibi değil sanki. Bu aziz millet bunların farkında ve bunlara sebep olanların bürokrasiyi de arkalarına alarak daha güçlü olacaklarını sananlara büyük yanılgıyı yaşatacakları kesindir. Parası olanın güçlü olduğu algısı içindeki şahıslar, unutmamalıdır ki bir gün parasını veren başkaları da kendi köylerini de ziyaret eder.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gündüz (1 yıl önce)
    1 - 45 kişi değil , 100 yakın kişi ile geldiğiniz kayitlarda var. 2 - bu kadar kişi ile av değil o bölgede hayvan katliama geldiğiniz anlaşılıyor. 3 - ruhsatınız var, verginizi veriyorsunuz diye bu şekilde katliama hakkınız var düşünceniz zaten cehaletinizi gösteriyor. 4 - Arguvan köylüleri halkıda vergisini veriyor ve devlete olan görevini yerine getiriyor. Ve bundan dolayı bir kendilerinde bir canlıyı öldürmek için kullanmıyor. Tersine yaşamak ve yaşatmak için kullanıyor. 5 - haftaya 200 kişi ile geleceğiz diyerek belediye başkanını ve halkı tehdit etmeniz bir suçtur ve halkı galeyana getirmektir. Belediye başkanımızın vermiş olduğu cevaba katılıyorum. 6 - ARGUVAN HALKININ VE BELEDİYE BAŞKANIMIZIN YAŞAMA VE YAŞATMA, DOĞASINI KORUMA, DOGAL EKOLOJİK DENGEYİ BOZMAMAK İÇİN VERMİŞ OLDUĞU ONURLU MÜCADELEDEN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Evren (1 yıl önce)
    Av ve avcılık suçtur ilkeldir neden Arguvan başka bir yer değil ve neden 100 kişi birden ava gidiyor toplu katliam mı yapacaksınız .Yaban hayata dokunmayın çok meraklı iseniz kendi köyünüze gidin 100 kişiyle bakalım ne olacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yusuf (1 yıl önce)
    İhtiyacınız yoksa bir canlıyı öldürmek, hayvan dahi olsa bence insanlık suçudur. Zevk uğruna hayvan katliamı yapmak,buna da vergimizi veriyoruz kılıfını öne sürmek ?Vicdan yoksa her türlü katliamı da yaparsınız. Silah sıkma zevkini yaşamak istiyorsanız, bir poligon kurup orda çeşitli dallarda yarışlar da düzenlersiniz. Köylerine, doğaya sahip çıkanları da tebrik ediyorum. Tüm doğa severlerden de aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyorum.Avcılık tabi ki suç değil, ama katliam yapanları da medyada izliyoruz,keklik sesi kime ne zarar veriyor acaba,bırakın doğa kendi kendini yeniler,avcılara da gerek kalmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bilal (1 yıl önce)
    45 kişi değilde avcı sayısı 90-100 olarak belirtiliyor.Bir dahakine 200 kişi getirecegim diye tehdit savuran bir avcı dernegi başkanından bahsediliyor.Hangisi doğru acaba ? Olay 3 köylünün avcıları engellemesi gibi basit görülmüyorki araya belediye başkanı girmek zorunda kalıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şahinder (1 yıl önce)
    Malatya Avcılar Federasyonu ve Yeşilyurt Avcılar Doğa Derneğinin saygıdeğer üyeleri Arguvandaki avlanmaya karşı gelen halkımızdan, Malatya Çevre Platformundan ve dayanışma gösteren tüm kurum ve kuruluşlardan çok rahatsız olmuşlar. Avlanmayı, bir canlıyı öldürmeyi kendilerine amaç edinenler, halkın ve çevre örgütlerinin karşı olduğu Avlanma Yasasını, bu konuda ödedikleri vergiyi vatandaşlık görevi olarak açıklamalarına söyleyecek fazla sözümüz yok. Avlanmaya karşı olanlar, bu yasanın tamamen iptal edilmesini isteyenler bu ülkenin gerçek vatandaşıdır. Çünkü yaşamı ve yaşama hakkını savunuyorlar, dolayısıyla içinde yaşadığımız ve buna mecbur olduğumuz doğanın haklarını savunuyoruz. Yaşamdan, doğadan, ekolojiden, ekosistemden yana ne varsa çevre örgütü olarak onun karşısındayız. #öldürmeyaşat
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya haber madem haber yaptınız bu arkadaşlarım arguvan da belediye başkanına tehditvari konuşmalarını da yazsaydınız ya yara arguvan belediye başkanıyla görüşüp ondan da bir bilgi alsaydınız daha tarafsız bir haber olurdu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)
    Bunların haberini yaparak onlara destek çıkan malatya haber sizi de unutmayız sizi de demek ki siz de av için gelenlerdensiniz yoksa bu katliamı nasıl savunabilirsiniz ki
    Editörün Notu: Keşke okuduğunuz haberi anlayabilseniz!!!
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Haber gayet anlaşılır avcılardan yana tavır almışsınız karşı tarafın görüşü yok
    Editörün Notu: İlginç.. Cinayet işliyor adam, haberini koyuyoruz, cinayeti işleyenden taraf mı oluyoruz sizin mantığınıza göre?!
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    Çok mu avlanmak istiyorsunuz ? Biriniz av olun diğerleri avcı. Bakın hele ne kadar heyecanlı oluyor. Her turda da içinizden biri mutlaka av olmalı. Ha bu arada sizi engelleyen köylüleri gönülden kutluyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abuzer (1 yıl önce)
    Size engel olan köylülerin alnından öperim, 45 kişilik Avcı grubu nedir, dağı taşı Kazımaya mı gittiniz, birde anlatıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kemal tan (1 yıl önce)
    avcı denen adamların bir cogunun avcılıkla alakası yok köylünün uyarmasına ragmen gidip insanların evinin önunde sıkarsan ve 1-2 tane hayvan vuracagın yerde dogadaki canlılara fazlasıyla zarar verip duzineyle vurursan sonrasında gidip adamların kendi evinde posta koyarsan sonrasında kusura bakmayacaksın sana su tabancası bile sıktırmazlar .......
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kani (1 yıl önce)
    Aç değilsiniz , keyfi olarak hayvanları öldürüyorsunuz. Av spor değil katliamdır. Ne dinimizde nede insanlık çerçevesinde böyle bişi yok. Açsan karnını doyuracak kadara müsade var. İnşallah avlanmak tümüyle yasaklanır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Herkes kendi köyünde avlansin Herkesin suyu ayrı ormanı ayrı avı da ayrı olacak 45 kişi ava değil katliama gider anca Senin ne işin var başkasının köyünde Herkes kendi köyünde arazisine sahiplik etsin bunlara meydan bırakmasın Doğa kendi popülasyon dengesini kendi kurabilir sizin gibilere ihtiyaç yok bende
    %100
    %0
    Yanıtla
  • SERHAT BÜBER (1 yıl önce)
    Bahçemde keklik ve kuş sesleri duymak bana mutluluk veriyor eli silahlı katil gelip onu öldürüyor üstelik kanun bana yetki verdi diyiyor. Hayvanlar insan öldürüp kanun bana yetki verdi diyiyor mu ki?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Arguvan (1 yıl önce)
    Nerede görülmüş 45 kişinin beraber ava gittiği. Bu hikayeyi kimse yutmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hayvan (1 yıl önce)
    Doğayı severek!!! hayvan katletmek.. yorumsuz..
    %100
    %0
    Yanıtla