SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avukata Saldırıya Baro'dan Tepki

Avukata Saldırıya Baro'dan Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu avukatı, haciz işlemi sırasında saldırıya uğradı. Yakalanan saldırgan mahkemece tutuklanırken, Malatya Barosu Başkanı Avukat Onur Demez, "Kabul edilemez bu saldırıları lanetliyor, toplumun bir kesiminde oluşan ve tek derdi hukuki sorunları çözüme kavuşturmak olan Avukatın dosyada taraf olarak algılanmasına son verilecek uygulama ve mevzuat çalışmalarının biran evvel yapılmasını talep ediyoruz."dedi.

Edinilen bilgiye göre, Malatya Barosu Avukatlarından Ahmet Pektaş, haciz işlemi yaptırdığı sırada borçlunun saldırısına uğrayarak dövüldü. Olaydan sonra saldırgan yakalandı.

Malatya Barosu Başkanı Onur Demez, saldırıyı kınayarak, şunları söyledi:

"Malatya Barosu mensubu yüzlerce meslektaşımız mesai saati demeden, tatil demeden olağanüstü fedakarlık örneği göstererek, mesleklerini her türlü olumsuz şartlara rağmen icra etmektedirler. Ülkemizin üzerini karabulut gibi saran ve neredeyse her yerde olan şiddet canavarı maalesef mesleğimizi icra ederken de her alanda artarak karşımıza çıkmaya devam etmektedir.

Mesleğinin icrası sırasında, dosyada taraf olmadığı halde taraf kabul edilerek darp edilen meslektaşımız Av.Ahmet Pektaş usul ve yasalara uygun olarak haciz işlemlerinin icrası, mesleğinden kaynaklı görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştığı sırada, kolluk görevlilerinin de olduğu olay mahallinde; dosya borçlusu tarafından darp edilerek, fiziki ve sözlü şiddete maruz kalmıştır.Fail hakkında tutuklama kararı verilmiştir.Bu son olsun dedik ve her yerde şiddetin karşısında durduk. Soruşturmanın başından sonuna kadar takipçisi olduğumuzu bildirmek istiyoruz.

"Bağımsız yargının temsilcisi avukatın güvende olmadığı bir ülkede vatandaşımızın da güvende olmayacağını" yine haykırıyoruz. 'AVUKAT DOSYALARDA TARAF DEĞİLDİR!' Kabul edilemez bu saldırıları lanetliyor, toplumun bir kesiminde oluşan ve tek derdi hukuki sorunları çözüme kavuşturmak olan Avukatın dosyada taraf olarak algılanmasına son verilecek uygulama ve mevzuat çalışmalarının biran evvel yapılmasını talep ediyoruz.Bu vesileyle meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, dosyanın ve şiddet olaylarının her aşamasının takipçisi olduğumuzu bildirmek istiyoruz."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Murat reis (1 yıl önce)
    Millet iyice kafayı yedi doktoru, hemşiresi bitti şimdide diğer kamu görevlilerine saldırmaya başladılar iyice cahil bir ülke olduk ne yazık ki
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Yapılan kalleşçe saldırıyı kiniyorum. Avukatın icra dosyasinda yapacağı işlem tahsil edeceği ücret bellidir. Siz magandalik yaptınız diye kimse alacağından vazgeçmez. Günümüzde alacaklı parasını kanuni yollardan alamayinca maalesef tahsilatçi çetelere devrediyor alacağını onlar ise yasal takibi mumla aratacak muamelelerle iliğinde kadar alıyor borçludan. Burada "ama"li yazacaklara istinaden söylüyorum. Kanun yolundan şaşmayın magandalik yapmayın perişan olursunuz.
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Görevini yapmaktan başka hiç bir amacı olmayan bütün kamu görevlilerine yapılan saldırıları şiddetle kınıyorum bu saldırganlar hakkında gerekli iş ve işlemlerin ivedilikle yapılmasını temenni ediyorum yoksa ön kapıdan yakala arka kapıdan saliver mantığı ile bu olayları onleyemeyiz.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 yıl önce)
    Avukata saldırıyı şiddetle kınıyorum ancak ne var ki bir kısım avukatlar da vatandaşın kanun ve yasalardan yeterli bilgisinin olmamasından ötürü kanun ve hukuk dışı eylemler içine giriyorlar buna sıkça toplum şahit oluyor ; avukat taraftır o taraf da hukuk ve adalettir hukuk ve adalet anlayışı ve aynı zamanda vicdanı alacağı ücretle orantılı olmamalıdır. Saygılarımla
    %76
    %24
    Yanıtla