SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ayakkabı Ayakkabıcıdan Alınır' Kampanyası

'Ayakkabı Ayakkabıcıdan Alınır' Kampanyası
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Bülent Karakoç, “Ayakkabı ayakkabıcıdan alınır” adlı bir kampanya başlattıklarını açıkladı. 

Malatya Ayakkabıcılar Odası tarafından  Ayakkabıcılar Çarşısında vatandaşların ayakkabı ihtiyaçlarını ayakkabıcılardan temin etmesi için başlatılan  “Ayakkabı ayakkabıcıdan alınır” adlı kampanya afiş ve pankartları asıldı.    

Afişlerde , “Mesleğimizin geleceği ve sektördeki yüzbinlerce ailenin geçimini sağlaması için zincir marketlerin ayakkabı satmasını istemiyoruz” ifadeleri yer aldı.  

Malatya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Bülent Karakoç, “zincir marketlerin artık ayakkabı satmasını  istemiyoruz. Ayakkabıyı ayakkabıcı satsın. Her meslek sektörü kendi işini yapsın. Ayakkabı sektörü bundan dolayı çok mustarip.  Bundan dolayı böyle bir kampanya başlattık” dedi. 

Karakoç, “Ayakkabıcılık bir meslek, bir sanat işidir. Sektörde 2-3 yıl çalışan bir ayakkabıcı olmuyor. Ayakkabıcı olabilmesi için bu işe en az 10-15 yılını vermesi lazım. Deriyi , suni deriyi, tabanı, kauçuğu, astarı, fermuarı tanıyacak. Ayakkabıcılık başlı başına bir sektör. Bundan dolayı herkes kendi işini yapsın.” şeklinde konuştu. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • Eray (2 yıl önce)
    100 liralık ayakkabıya 400 lira derseniz ve hiç tanımadığınız birine abi bu sana 300 olur derseniz daha çok bakarsınız beklersiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yurttaş (2 yıl önce)
    Bırakın alışverişi o sokaktan geçmeyeli yıllar oldu. Geçenlerde ara sokakta başka bir dükkanda işim olunca sağa sola bakmadan kaçarcasına çıktım. Zincir marketlerde yasaklansa bile onlarca alternatif var artık. Sizin devriniz bitti. Geç kaldınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Doğru çok doğru aynı ayakkabıyı bir günde müşteriye tutturdugunuz fiyata satarsınız önce bir fiyat söyler konuşa konuşa dörtte bir fiyatına verirsiniz,lutfen şu pazarlık işi bitsin kâr oranını alış fiyatinizin üzerine koyunuz ayakkabı üzerine satış fiyatinizi yazınız bütün müşteriler aynı malı aynı fiyata alsınlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Kapıda durup,Müşteriyi av gibi görmeye çalışan insanların olduğu çarşıya ayakkabıcılar çarşısı denir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Esnaf (2 yıl önce)
    Kapıdan buyrun buyrun çekmeyi birakiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    ayakkabıyı keçeyle küçülten esnaf mı reklam yapıyor kazıkladıklarınıza sayın...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dışarıdaki Malatya lı (2 yıl önce)
    Malatya lı Ayakkabı cılar şu alttaki yorumları hepiniz Bi okuyun, okuyunca rezilliği görün. Yazık siz kendinizi bitirmişsiniz. Yazık sizin adınıza çok üzüldüm.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Salih Yılmaz (2 yıl önce)
    Güven kaybeden parayı kaybeder. Yıllar önce dükkan sahibi ayakkabıları çalışanına bu ayakkabı 50TL sen kaca satarsan sat ben 50 alırım senden diyerek satış yaptı. Şimdi müşteri her seferinde ACABA... diyerek alışveriş yapmak yerine AVM veya internet üzerinden ayakkabı almayı tercih ediyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • gündüz (2 yıl önce)
    gecen aylarda çocuğuma ayakkabı alacaktım. 120 dediler 100 olmaz mı dedim yok dediler. bilinen bir ayakkabı magazasından 60 tl ye aldım. bunlardaki tutturduğuma düşüncesi olduktan sonra kimse almaz. kusura bakmasınlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • HAN 44 (2 yıl önce)
    Şimdi mi aklınıza geldi? Sizlere müstehak bunlar. Müşteriyi kazıkladığınız günleri ne çabuk unuttunuz. 100TL fiyat biçtiğiniz ayakkabıyı sıkı pazarlık sonucu neredeyse bedavaya verdiğiniz günleri ne çabuk unuttunuz? Ayakkabıcılar sokağından bile geçmiyorum. İnternetten alışveriş yapmayın Malatya esnafı kazansın deniliyor. Malatya esnafı bizi unutalı yıllar oldu. Yaşasın internetten alışveriş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (2 yıl önce)
    Öncelikle bu esnaf fiyatları üzerine yazmalı, ayakkabıyı bana 150 bine verdi, bir başka arkadaş pazarlık ile 70 bine aynı yerden aldı. böyle bir esnaflık olmaz ve olamazda onun için daha töbe ettim etiketi üzerinde yazılı büyük mağazalardan artık mal alıyorum hem garantisi var hem herkesime aynı fiyat vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını istiyorum mal alırken çok sıkı pazarlık yapmalı yoksa aldadılan müşteri konumuna düşmesinler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet turkay (2 yıl önce)
    Halkı iyice kazıklayasınız değilmi malatya'nın esnafı olmayan tek sektörü ayakkabı 1 ayakkabıya 5 katı fiyat çekiliyor müşteri pazarlık etmezse japı yuttu hiç merhamet yok malatya ayakkabıcılarında
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    2 ay önce çocuğuma ayakkabı bakıyorum önce AVM ye gittim illa ışıklı ayakkabı isteyince akşam saatlerinde ayakkabıcılar çarşısına gittim bi model beğendi malum çarşıdan pazarlıksız mal alınmayacağından pazarlık yaptım en son 155 TL dedi.başka mağazalarada bakalım dedim mağazalara baktık malum mağazaya döndüğümüzde kapanmıştı.ertesi gün işyerimde olduğumdan işten çıktığımda yine kapanır diye babama mağazayı tarif ettim ayakkabının marka model numarasını söyledim.babam ayakkabıyı almaya gittiğinde baktılar alacağız çok daha yüksek fiyat çekmişler dün bu fiyata anlaşmışsınız desede dün akşam siftahıydı şu an olmaz fiyatı bu şeklinde cevap vermişler ve çocuk istediği için maalesef daha yüksek fiyata almak zorunda kaldık.esnaflık değil şu yaptıkları Yaşadığım şu olaydan sonra mümkün değil o çarşıdan alışveriş yapmam malum çarşıda 200 TL'ye Ayakkabı alacağıma zincir mağazalarda 300 liraya alırım alışveriş sonrası bilirim ki Adana'daki vatandaşta Malatyada'ki vatandaşta İstanbul'daki vatandaşta benimle aynı fiyata aldı ve kandırılmadım. Bunu bilirim sayın başkan Ayakkabı ayakkabıcıdan alınır kampanyası düzenlemeden önce keşke Ticaret ahlakı ve esnaflık hakkında işyeri sahiplerine söyleşi düzenlese
    %100
    %0
    Yanıtla
  • turan (2 yıl önce)
    En son bundan yaklaşık 15 yıl önce buralardan ayakkabı almışımdır. bu dükkanlarda ürünleri pazarlık yapmadan almaman gerekiyor. 300 TL fiyat biçilen ayakkabıyı pazarlık yaparak 100-120 TL'ye alabilirsin. maliyeti neyse fiyatı ona göre belirlersin, ancak ayakkabıcılar çarşısında bu durumdan söz edilemiyor. güvensizlik ayakkabıcılar esnafını bu duruma getirmiştir kimse kusura bakmasın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyali (2 yıl önce)
    afiş yazmakla olmuyor çarşı esnafı abiler ; milleti çarşıdan soğuttunuz 100 lira fiyat çekip 30 liraya kadar düşersen kusura bakma kimse gelmez sizi gidi köylü kurnazları sizi...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Özdemir (2 yıl önce)
    Önce ayakkabıcı esnafı kendini düzeltsin Bizim halkımız milliyetçidir Kendisi zaten dönüş yapar Müşteriyi kandırmasınlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Enes (2 yıl önce)
    Zincir marketler yüzünden biz istediğimiz gibi milleti kaziklayamiyoruz eylemi yapmışlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Kaç kere aldıysam hem kalitesiz hem garanti yok hem de pahalı. Üzülerek söylüyorum ki Malatya esnafı hakkaniyetli bir şekilde çalışmıyor maalesef.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Güven şart (2 yıl önce)
    Öncelikli müşterilerin sizlere gelebilmesi için, fiat istikrarı olmalı. Güven vermiyorsunuz. Eski den tüm ayakkabılarımızı sizlerden alıyorduk fakat, 100 tl lik ayakkabıya 300 tl derseniz, sonra da pazarlıkla bunu 100 tl ye düşürürseniz kimse size güvenip gelmez. AVM veya marka ürün satılan yerlerde hiç değilse kaça aldığımızı biliyoruz. Bir de pazar esnafı gibi buyur abi buyur abla diye bağırıp, insanları rahatsız etmeyiniz. Şunu da söyleyeyim en iyi ayakkabıları siz satıyorsunuz. Ama eleştirileri dikkate almanız lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şükrü (2 yıl önce)
    Ayakkabı ayakkabicidan alınırsa o ayakkabıcılar otuzliralik ayakkabıya doksan TL fiyat çeker pazarlıkta sonra o ayakkabı elli TL alınırsa o müşteri elbette bir daha ayakkabıcılar pazarına uğramaz maalesef ayakkabıcılar pazari böyle bir yer 30 yıldır ayakkabıcılar pazarında ayakkabı almadım ve almayacağım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    .Ben ayakkabıyı kesinlikle ayakkabıcılardan almayalı yıllar oldu.Nedenmi?100 liralık ayakkabıyı seneler önce 20 tl ye şans eseri alınca,bir daha ayakkabıcıdan değil üreticilerin mağazalarından online alıyorum.İadede sıkıntı yok.Fiyatta sıkıntı yok.En önemlisi aldığın ayakkabının özelliklerini bilerek alıyorsunuz.Hemşehrilerim kızmasın ama durumun bugünlere gelmesine bir sebeple kendileri.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    .Ben ayakkabıyı kesinlikle ayakkabıcılardan almayalı yıllar oldu.Nedenmi?100 liralık ayakkabıyı seneler önce 20 tl ye şans eseri alınca,bir daha ayakkabıcıdan değil üreticilerin mağazalarından online alıyorum.İadede sıkıntı yok.Fiyatta sıkıntı yok.En önemlisi aldığın ayakkabının özelliklerini bilerek alıyorsunuz.Hemşehrilerim kızmasın ama durumun bugünlere gelmesine bir sebeple kendileri.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abuzer (2 yıl önce)
    İnsanlarda öyle bir algı bıraktınız ki artık kimse size güvenmiyor.Mümkün olduğunca sizden alışveriş yapmıyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cem (2 yıl önce)
    Mesele güvenin olmaması..Zincir mağazalar orjinal ürün satıyor ve ürünlerinin arkasındalar. Bir sıkıntı çıkınca hemen yardımcı oluyorlar. Ama esnaf öyle değil. Ürün satıldığı anda sorumluluk onlardan çıkıyor ve sonrasında ürünün arkasında durmuyorlar. Bir sıkıntı çıkınca kılı kırk yarıyorlar. Ne müşteri memnuniyeti ne de sonrasında müşteri deneyimi umurlarında değil. Kusura bakmayın..! İş ahlakınız gelişmedikçe ben esnaflardan alışveriş yapmam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Ne zaman 500₺ isteyip 100₺ vermekten vazgeçip kapının önünden geçen insanlara yapışmayan vazgeçerlerse o zaman iş yapmaya başlarlar. Tabi yıllardır doğru esnaflık yapanları tenzih ederim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Elinizle dilinizle yaptınız gözünüzle ağlıyorsunuz maalesef. Çektiğiniz fiyatların yarı fiyatının da altına ürün satıyorsunuz. Malatya'da öyle bir imajınız var ki önce onu kurtarın. Çok alışveriş yaptık zamanında ama her defasında kazık yedik. İşini iyi yapan esnafları tenzih ederim. Rabbim onlara hayırlı kazançlar versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)
    İnsanların güveni kaybedilirse artık oradan alışveriş yapmaz!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sezgin (2 yıl önce)
    Bu adamlar yıllarca Malatya insanını aldattı. O çarşıdan geçmek bile istemiyorum. 500 TL çekip 100 TL ye bile ayakkabı satan mı dersin sattığı ayakkabı ilk günden yirtilinca bunun bizimle alakası yok diyen mi dersin veya bunu bizden almadın diyen veya fatura vermemek için kırk yalan atan mı vs vs . Kardeşim eden bulur siz kendiniz ettiniz artık köylerdeki insanlar bile AVM veya internetten alışveriş yapıyor. Size güle güle
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taylor (2 yıl önce)
    Müşteri memnuniyeti çok önemlidir. ilk pazarlıkta sana fahiş fiyat çekip ,sonra senin için şu kadar indirim olur diyen esnafa kimsenin güveni kalmaz. tabi kalite,konfor fiyat da önemli,, İlimizde "Boray" diye çok kalite üreten bir firma vardı sonuç adı bile unutuldu. çağa ayak uydurmak diğer markalarla da yarışıyorsan işçilik ,emek ilk sırada gelmeli yoksa buhar olur gidersin..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kadir (2 yıl önce)
    Başkanım o esnaf dediğin kişilere ayakka ıya 200 deyip 60 averme nasıl oluyor diye sorsan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ÖMERFARUK (2 yıl önce)
    Sahsen ben ayakkabılardan 10 yıldır alış vermıs yapmıyorum cunku 50 TL lık ayakkabıyı bana 100 satıyorlar bir Baska sına 200 bir Baska sına 25 insan dogal olarak korkuyor kazık yemekten ama zincir magazalarda banada aynı Sanada dıgerınede
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mert (2 yıl önce)
    Ayakkabı çarşısında bulunan ayakkabı esnafları kendim ettim kendim buldum diye bir şarkı var bence onu söylemeliler. Gelen müşterinin dış görünüşüne göre USTA BU KAÇ KALİTE OLUR sloganı ile bir ayakkabıyı normal fiyatından 2 katı, 3 katı hatta 4 katına dahi satılıyor. Bildiğim kadarı ile orada çalışan çocukların maaşları olmadığını sadece sattığı ayakkabıdan prim aldıklarını duydum. dolayısıyla ne kadar yüksek satarsam o kadar çok avantajım olur mantığı ile çalışıyorlar. ondan sonrada bu şekilde poz verirler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Rekabet iyidir, kaç TL den başlayıp kaç TL ye inen tek esnaf grubu ayakkabıcilar kusura kalmayin
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Gariban (2 yıl önce)
    Niye millet i iyce kazıklasınlar diyemi. 50 TL lik ayakkabıya istiyor lar önce 250 TL. Sonra sana 200 olsun. Tık dersn 150 olsun. Yok dersen boş çıkma gel sana 100 olsun. Bu bunların zihniyet i. Günde 3 tane düşürdü mü yeter. 750 TL. Maliyet 150. Keriz para sı 600 TL. Ondan sonra gel bizde ayakkabı al. Hiç uğramam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mahir (2 yıl önce)
    Sizlere yemin ediyorum seksen TL dedikleri ayakkabıyı 45 tl ye almıştım bu sokakta.Simdi ise işim yapmış mağazaları tercih ediyorum en azından tek fiyat ve kazıklandım mı acaba duygusu yok.
    %100
    %0
    Yanıtla