SON DAKİKA
SON DEPREMLER

B.Yeni Malatyaspor'un 26 Haftası

0
Güncellendi - 2020-05-12 02:14:27
B.Yeni Malatyaspor'un 26 Haftası
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig’de üçüncü sezonunu yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, geçtiğimiz sezonu ilk 5 içerisinde tamamlayarak, UEFA Avrupa Ligi’nde ön eleme oynarken, 2019-2020 sezonuna da ligin üst sırlarında yer alma hedefiyle başlamıştı. Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale kadar yükselme başarısını gösteren sarı siyahlılar, bir önceki sezon yakaladığı başarıyı bu sezonda devam ettirmek istiyordu ancak hedefine bir türlü ulaşamadı. 

Süper Lig’e yükseldiği 2017-2018 sezonundan buyana adından söz ettiren BtcTurk Yeni Malatyaspor, 2019-2020 sezonu öncesi UEFA Avrupa Ligi’nde ön eleme maçları oynadı. Teknik direktör Sergen Yalçın nezaretinde ilk Avrupa serüvenini yaşayan sarı siyahlılar, sezona da iyi başladı.

Bifouma ve Guilherme gibi kaliteli ayakları bünyesinde tutmayı başaran Malatya temsilcisi, kadrosunu Jahovic, Fofana, Afriyie Acquah, Gökhan Töre gibi isimlerle daha da güçlendirdi. İlk Avrupa deneyiminde ikinci ön eleme turunda Slovenya'nın Olimpija Ljubljana takımını 2-2 ve 1-0’lık skorlarla eleyen BtcTurk Yeni Malatyaspor, üçüncü ön eleme turunda karşılaştığı Sırbistan ekibi Partizan’a ilk maçta deplasmanda 3-1 yenilmiş, ikinci maçı 1-0 kazanmasına rağmen Avrupa’ya veda etmişti. 

İlk Avrupa macerasında oynadığı 4 karşılaşmada 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1’de mağlubiyet alarak ülke puanına katkı sağlayan sarı siyahlı takım, Süper Lig’de yeni sezona da fırtına gibi bir giriş yaptı. Sezonun ilk maçında sahasında Medipol Başakşehir’i 3-0’lık skorla mağlup eden Malatya temsilcisi, Sergen Yalçın nezaretinde 17 haftalık bölümde 24 puan topladı.

Sarı siyahlı takımda, ikinci yarıda işler istenildiği gibi gitmedi. Teknik direktör Kemal Özdeş nezaretinde çıktığı 5 karşılaşmada sıfır puan alan Doğu Anadolu temsilcisi, şuan ki teknik patronu Hikmet Karaman yönetiminde ise 3 maçta 1 puan kazanabildi.

Sezonun ikinci yarısında çıktığı 9 karşılaşmada 8 mağlubiyet, 1’de beraberlik alan Malatya temsilcisi, 25 puanla 15.sırada yer alıyor. Averajla Çaykur Rizespor’un üzerinde yer alan sarı siyahlılar, ligin yeniden başlaması halinde üst üste 2 maçını sahasında oynayacak.

Kümede kalma adına birbirinden kritik karşılaşmalara çıkacak olan sarı siyahlılar, sahasında oynayacağı karşılaşmalardan alacağı sonuçlarla lige tutunmanın hesaplarını yapıyor. 

Yeni Malatyaspor, ligin yeniden başlaması halinde 27.haftada Kasımpaşa, 28.haftada ise Göztepe ile sahasında karşı karşıya gelecek.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

Süper Ligdeki Son Puan Durumu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Kalan 8 maçtada 3 puan alabaileceğimiz bir rakip göremiyorum.bu saatten sonra kimse rüya görmesin.takımın durumu ortada hemen 6 puan hesabı yapanlar var.biraz gerçekçi olalım.rüya çoktan bitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (4 yıl önce)
    Ligler oynansın Diyenler Gorona olalar Belekim
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir malatyali (4 yıl önce)
    Malatya'da yaşamamış bir Malatya'lıyım.Futbolla fazla ilgili olmamakla beraber Malatyaspor ile ilgiliyim. Üniversite öğrencilik yıllarımda ilk kez birinci lige(şimdiki adı süper lig) çıkmaya çalışıyorduk. Şampiyonluk için İskenderunspor ile yarışıyorduk Her pazartesi sabah'ı okula gitiğimde İskenderun'lu futbola tutkulu sınıf arkadaşlarımla didişmem Malatya'lılıkla ilgili aidiyet duygumu çok daha ileri taşımıştı.Ailece yurtdışında yaşıyoruz. Çocuklarım(özellikle oğlum) henüz Malatya'da hiç bulunmamış olmasına rağmen(annesi de Malatya'lı olmadığı halde)bana Malatya forması alayım okulda giyerim diyor.Maçlardan sonra özellikle takım kazandığında ya baba beni Malatya ya götürsene diyor.Dilerim şehrimizin takımı süper ligde olmaya devam eder..Böyle olgular uzakta yaşayan Malatyalılar ın aidiyet duygusunu geliştiriyor.Buda yeni neslin gelişimi için çok kıymetli bir besin.Konunun bu yönüne dikkat çekmek için iki neslin (ben ve oğlum) etkilenmesini ve sonuçlarını paylaşmak istedim. Uzaktaki Malatya'lı için kazanınca Malatya diye sevinmek,kaybedince Malatya diye üzülmek bilinç altımızda Malatya olgusunun kazınması kent kültürümüzün geleceği için inanın çok önemli.Belki bu olgu Malatya'da yaşanırken farkedilmeyebilir hatta Malatya'yı görmemiş yaşamayan adam Malatyalı mı sayılır gibi bir düşünceyle önemsizmiş gibi görünebilir.Bu çok büyük bir yanılgı olur. Malatya da yaşayan şehrin kütüğüne kayıtlı Malatyalı oranı gitikçe azalıyor. O zaman bu kıymetli kent kültürünün kan kaybetmemesi hani deriz ya övünmek gibi olmasın Malatyalıyız içimiz ısınır.İnanın bu olgunun beslenmesi bu sıcak kültürün yaşaması atılan golden kazanıldan maçtan öteye kıymetli aslında. Malatyaspor un ülke gündeminde böyle önde olan vitrin bir alandaki mevcudiyetini önemsiyorum. Malatyaspor'a bu yönüyle de bakıp biraz duygusalıktan sıyrılarak bakmalıyız.Böyle kritik bir süreçte iç çekişmelerden kaçınarak kenetlenmeyi başarabilmeliyiz. İnşallah bu sıkıntı süreci aşalım sonrasında elbette nerede hata yapıldı,Kim hata yaptı, hangi niyetle yaptı bunların muhasebesini yapıp gereğini yaparak önümüze bakarız Gereğini yaparkende sakin kent kültürümüze yakışır bir tutum içinde olmalıyız.Birbirimizi asla incitmemeliyiz. Fikir ayrılıkları mız elbette olacaktır. Fakat Malatya'nın en iyi olması hepimizin ortak dileği bunu unutmayalım. Yakın geçmişte olmuş şu oyuncu gönderilmeseydi bu oyuncu alınsaydı gibi olgulara takılmadan önümüze bakmalıyız. Bu sıkıntılı günlere geleneksel sevgi dolu hoş görümüzle ,enerjimizle katkı veremeliyiz.Güzel şehrimizin güzel insanları hepinize sevgiler sunarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • BAKA (4 yıl önce)
    Malatyanın işi mucizeye kaldi...ben şahsen şu anda takimin düşmesinden ziyade insallah efsane malatyamiz gibi amatore kadar gitmez diye dusunuyorum...yani ptt ye duseceksede ilk 5 te olsun orda..belki toparlar cikar ilerde
    0
    0
    Yanıtla
  • Memo (4 yıl önce)
    Hocamız hikmet karaman galip gelemeyeli 1 yıl olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • 44_44 ferdi (4 yıl önce)
    Bu puanlar tamamen sergen yalının şahsı çabaları ile alındı. ona ödül olarak adamı n işine son verdik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat evrensel (4 yıl önce)
    Lig başlar iki iç saha maçından kasimpasa ve göztepe maçlarından 6 puan alırsak tünelin ucu görünür fakat aksi durunda tff1. Lig bizi bekler şunu da belirtmek isterimki ben hikmet hocaya çok güveniyordum geldiğinden beri hep mazeret üretti durdu sormszjsr mı hocam takım bu gelmeseydin diye yazık olmasın MALATYASPORUMUZA
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    1- Spora siyaset girmayacak. 2-Liyakat sahibi insanlar görev alacak. 3-Klübün bütün antlaşma ve hesapları şeffaf olacak. Bunlar olmadığı sürece bu takımdan hiç bir şey olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şu anda bu söylediklerin mümkün değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (4 yıl önce)
    Valla gelen başkan Tezek satsada yeterki şöyle vizyonlu zengin parada pulda gözü olmasın AÇ değil tok olsun ŞEFFAF olsun hilesi hurdası olmasın yüz binlerin gönül verdiği bu Takıma canı gönülden dört elle sarılsın gecesi gündüzü Malatyaspor olsun transefer zamanı taraftara saçbaş yoldurmasın Takımı para için Düşürmesin
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 MALATYA (4 yıl önce)
    Bunun açıklaması şöyle olabilir : Malatyaspor liyakat sahibi insanlar tarafından yönetilmiyor. Sadece başkan için değil sıkıntı. İnşallah bu yıl ligde kalırızda seneye liyakat sahibi insanlar yönetir.
    0
    0
    Yanıtla