SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Babam Ankesörlü Telefonla Arardı"

0
Güncellendi - 2019-12-13 02:35:46
A- A+ PAYLAŞ

TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Kapsamında; Yeşiltepe Şehit İbrahim Tanrıverdi Anadolu Lisesi'nde düzenlenen 'Doğada Hayat Var' programına katılan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut,  öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Şehit İbrahim Tanrıverdi Anadolu Lisesi'nin Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşen sohbette konuşan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Sizlere önerim kitap okuyarak sakinleşin, telefonu bir kenarı atın. Bizim zamanımızda telefon yoktu. Babam beni, ankesörlü telefondan arardı. Yurtta ankesörlü telefon vardı, sıraya girerdik ve yaklaşık 1 saat sıra beklerdik ailemizle konuşabilmek için.  Şaka gibi değil mi? Birlikte yaşamayı öğrendik yurtlarda,  onların da o güzelliği var. O nedenle bugünlerin ve imkanların kıymetini bilin.” ifadelerini kaydetti.

Teknolojinin çok ileri bir seviyeye doğru gitmekte olduğunu belirten Prof. Dr. Karabulut, “Biz artık teknolojiyi kullanmakla kalmayıp teknolojiyle savaşıyoruz da. Bakın insan iş gücü dediğimiz yani sizlerin gelecekteki yapacakları meslekleri artık aletler yapmaya başladı. Bu sizce tehlike midir, yoksa güzel bir şey midir?” diyerek öğrencilerin geleceğe yönelik planlarını ve hedeflerini şimdiden belirlemesini istedi.

Öğrencilerden mutlaka yabancı dil öğrenmelerini de isteyen Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Bizim ana dilimiz Türkçe. Çok güzel bir dilimiz var. Yazıldığı gibi okunuyor, muhteşem bir şey bu. Dünyada böyle başka dil var mı bilmiyorum, yoktur. Ama diğer taraftan da İngilizceyi ve yabancı dili bir basamak üste çıkabilmek için öğrenmek durumundayız. Arkadaşlar, sevgili gençler anne babalarınızın emeği sizde çok büyük, onların sizde, bu ülkenin sizde emeği çok büyük, onları üzmeyin. Çok çalışmalıyız. Bir nevi yaptığımız ve attığımız her adım  yarın, öbür gün neye yatırım yaptığımızın bir göstergesidir.” dedi.

Öğrencilere kısa bir egzersiz yaptıran Rektör Prof. Dr. Karabulut, öğrencilere yorulduklarını belirterek, “Çok şükür bu nefesi alabilme şansına sahibiz.” diyerek sağlıklı bireyler olmanın da bir şans olduğunu ve bunun için de şükredilmesi gerektiğini kaydetti. 

Rektör Prof. Dr. Karabulut, şu şekilde konuştu:

“Önemli olan nereden, nasıl mezun olduğumuz bir tarafa, sonuçta hedefinizin ne olduğudur. Ülkemizi, memleketimizi ve yaşadığımız toprakları sevmeliyiz. Bu vatan uğruna şehit olan bir kardeşimizi unutmamalıyız. Şehit İbrahim Tanrıverdi’nin ismini taşıyan bir okuldan mezun olacaksınız, onun hatırı için bile olsa derslerinize çok çalışın.  Şehidimizde bu okuldan mezun olmuş. Yarın nerede ne olacağız, nefesimizi bu gün burada aldık, yarın ne yapacağız bilmiyoruz. O yüzden çok çalışmanız gerekiyor. Çok çalışmamız gerekiyor. Ülkemizin buna ihtiyacı var. Tarıma, ekime, tarım alanlarının geliştirilmesine, projeye, araştırma geliştirme çalışmalarına, üretime bunlara çok değer vermeniz gerekiyor. Eğer bunlarla ilgili projeleriniz hayalleriniz varsa öğretmenlerinizle paylaşın TÜBİTAK’ın ortaokul ve lise yarışmaları oluyor o yarışmalara girin. Malatya Turgut Özal Üniversitesi bu konuda her zaman sizlerin yanındadır. Sizleri üniversitemizde öğrencilerim olmaya bekliyorum. Hedefiniz ne olursa, hayalleriniz ne olursa olsun gerçekleştirebileceğiniz ölçüde şükür ederek, ‘Bana Allah bu kadarını nasip etti’ diyerek yola devam ederseniz hayatta aşamayacağınız engel yoktur.”

Söyleşiye Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Şehit İbrahim Tanrıverdi Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Gögen, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Hasan (5 yıl önce)
    Türkiye'deki çoğu üniversitenin bizim aldığımız lise eğitiminin epey gerisinde olduğu, akademisyenlerin siyasete göre sınıflandığı, o akademisyenlerin oy verip rektör bile seçemediği düşünülürse üzerinde durmaya değmez. Hür düşünce ve eleştiri doğurmayan yer üniversite değildir
    0
    0
    Yanıtla