SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Babanın Dramı.. Bir Oğlu Şehit, Öbürü FETÖ Sanığı

0
Güncellendi - 2018-01-10 03:37:55
Babanın Dramı.. Bir Oğlu Şehit, Öbürü FETÖ Sanığı
A- A+ PAYLAŞ

2012'de Malatya Erhaç'tan havalandıktan sonra Akdeniz üzerinde Suriye tarafından düşürülen RF-4E Fantom tipi uçakta şehit olan pilotlardan Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un babası, Pilot Yüzbaşı olan diğer oğlu Fatih Aksoy'un, FETÖ'nün darbe girişiminde İstanbul'da TRT binasının basılmasından sorumlu olarak tutuklu yargılanmakta olduğunu belirterek, "“Bir oğlum şehit olduktan sonra böyle bir hain örgütün adıyla diğer oğlumun tutuklanmasına çok üzülüyorum. Oğlumun onlarla bir ilgisi yok. Bir delil bulunamadı. Fatih’in tutuklanması diğer oğlumun şehit olmasından daha çok üzdü beni.” diye konuştu.

ERHAÇ'TAN HAVALANDI VE DÜŞÜRÜLDÜ..

Malatya Erhaç'taki 7'nci Ana Jet Üssü'nden 22 Haziran 2012'de havalanan RF-4E tipi askeri keşif jeti, Akdeniz üzerinde Suriye karasuları yakınında Suriye'liler tarafından düşürülmüş, uçağın pilotları Malatyalı Yüzbaşı Gökhan Ertan (yandaki fotoğrafta sağdaki) ile Yozgatlı Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy (yandaki fotoğrafta soldaki) şehit olmuşlardı.

Şehitlerin cenazeleri, yaklaşık 13 gün sonra Akdeniz'in 1260 metre derinliğinde yatan uçak enkazından çıkarılmış, 6 Temmuz günü Ertan Malatya'da, Aksoy ise İstanbul'da toprağa verilmişti.

Olayla ilgili Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından bir soruşturma başlatılırken, o dönem ortaya atılan ihmal ve diğer bazı iddiaların ardından şehit pilotların aileleri, 19 Aralık 2012 tarihinde ihmali görülen ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardı.

BİR OĞLU ŞEHİT, ÖBÜRÜ FETÖ SANIĞI..

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre, şehit Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un Kurmay Pilot Yüzbaşı olan ağabeyi Fatih Aksoy, 16 Temmuz 2016 sabahı tutuklanan FETÖ'cü subaylar arasında yeraldı. Hava Harp Okulu'nda Bölük Komutanı olan Fatih Aksoy, 15 Temmuz 2016’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Yalova’daki kampındaydı. İddiaya göre, emrindeki 11 Hava Harp Okulu öğrencisi ile helikopterle Vodafone Park Stadı’na iniş yaptı ve ardından Digitürk ve TRT binalarının basılmasında rol aldı. Daha sonra tutuklandı. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada geçen hafta savcı, Aksoy’la birlikte 93 sanık için ağırlaştırılmış müebbet cezası istedi.

Baba Osman Aksoy, “Bir oğlum şehit olduktan sonra böyle bir hain örgütün adıyla diğer oğlumun tutuklanmasına çok üzülüyorum. Oğlumun onlarla bir ilgisi yok. Bir delil bulunamadı. Fatih’in tutuklanması diğer oğlumun şehit olmasından daha çok üzdü beni.” dedi ve suçsuz olduğunu söylediği oğlu ile ilgili sıkıntısını İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile paylaştı.

Hürriyet'in haberine göre, Başsavcı Fidan, bu görüşmeden sonra duygularını "Anadolu insanının evlatlarını ellerinden kopartıp Türkiye düşmanlarının hizmetine sokan bu örgütle mücadelenin önemini, hayatiyetini, yaptığımız görevin sorumluluğunu, ağırlığını bir kez daha hissettim. Bir babanın yaşadığı üzüntüye ve acıya tanıklık ettim. Yaşadıklarına çok üzüldüm. Büyük bir travma, büyük bir dram vardı. Bir babanın çaresizliği, FETÖ’nün evladını elinden koparıp aldığı bir babanın çaresizliği vardı karşımda. İçim burkuldu, içim acıdı.” sözleriyle paylaştı.

hurriyet.com.tr'deki haberin ayrıntılarına aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/bir-oglu-sehit-biri-muebbetlik-40702676

hurriyet.com.tr- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • malatyali (6 yıl önce)
    BİR BABA VE 2 YİTİK EVLAT -- Sizce sebebi kimler? -- Türk Milleti Zekidir!
    0
    0
    Yanıtla