SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Babaya Son Bakış Yürekleri Dağladı

0
Güncellendi - 2017-05-25 01:50:57
Babaya Son Bakış Yürekleri Dağladı
A- A+ PAYLAŞ

Osmaniye'de Amanos Dağları'nda PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hasan Sevinç (27), memleketi Malatya’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin kızı Asmin’in babasının naaşına son bakışı yürekleri dağladı.

Sevinç’in Türk Bayrağına sarılı cenazesi, askerlerin omuzlarında taşınarak, katafalkta konuldu. Şehit Hasan Sevinç’in 4 yaşındaki kızı Asmin Ece Sevinç, göğsünün üzerinde taşıdığı fotoğrafla, askerlerin kucağında şehit babasının naaşına son kez baktı. Şehidin eşi Seda, annesi Nuriye ve amcası Ahmet Sevinç ve kardeşleri metanetlerini korudu. Şehidin selamlandığı anda anne Nuriye Sevinç fenalık geçirdi.

Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Ümit Çimen dua ederek, cenaze namazını kıldırdı. Cenaze namazı sonrası şehidin naaşı, top arabasıyla taşınarak, Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi. Vatandaşlar ‘şehitler ölmez vatan bölünmez, vatan sana canım feda ve kahrolsun PKK’ sloganlarını attı.

Askerden sonra uzman çavuş olan şehit Hasan Sevinç’in 3'ü kız 11 kardeşinin olduğu, ağabeyi Selam Sevinç’i 4 yıl önce kanserden, babası Mehmet Sevinç’i ise 2 yıl önce geçirdiği rahatsızlıktan dolayı kaybettiği öğrenildi.

Malatya Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine; Malatya Valisi Mustafa Toprak, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’ın yanı sıra siyasi partilerin temsilcileri, askeri ve mülki erkan, şehidin yakınları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AĞBABA'NIN BAŞSAĞLIĞI MESAJI..

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Amanos'ta şehit düşen Uzman Çavuş Hasan Sevinç için taziye mesajı yayınladı.Ağbaba, “Terör kimden ve nereden gelirse gelsin mutlaka karşı koymak gerekir” dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; "Osmaniye Amanos Dağı eteklerinde teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda 27 yaşındaki hemşehrimiz Uzman Çavuş Hasan Sevinç'in şehit düştüğünü büyük bir üzüntüyle öğrendim.Her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve sağduyuya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde yapılan hain saldırıyı kınıyorum.”ifadelerini kullandı.

Mesajında terörün herkes tarafından lanetlenmesi gerektiğini belirten Ağbaba, “Biz bugüne kadar her platformda teröre karşı olduğumuzu dile getirdik. Terör kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin mutlaka karşı koymak gerekir” dedi. Ağbaba, “Terör saldırılarında şehit düşen uzman çavuş Hasan Sevinç'e Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ferdi Durdu / Yeni Malatya Gazetesi - Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış