Malatya Valisi Ulvi Saran, ay sonunda Malatya’dan ayrılacağını söyledi. Malatya Valisi Saran, Sedat’ın Yeri Kır Lokantası’nda basın mensuplarına iftar yemeği verdi, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na atanması nedeniyle basın mensuplarına veda etti.
Saran, Malatya’da yaptıklarını anlatarak, kültür sanat projelerinden turizm projelerine, çevre projelerinden eğitim ve sportif projelerine, tarımsal projelerden kurumsal projelere kadar yaptıkları projeleri dile getirdi. Başlattıkları projelerin toplumsal duyarlılık gösterilip devam ettirilmesini istediğini dile getiren Saran, bu konuda sivil toplum kuruluşları, meslek teşekkülleri ile basına büyük görev düştüğünü vurguladı.
HES santralleri kurulan yerlerde mafsala fazla su bırakma çabasından Malatya’nın kültür birikiminin ayağa kaldırılmasına, kitap fuarından 'Malatya okuyor' kampanyasına, film festivalinden Beydağı’nın ağaçlandırılmasına, açık hava müzesinden Levent Vadisi’ne, sokak sağlıklaştırılmasından kayısıya, alternatif meyvelerin artırılmasına kadar birçok çalışmalarından söz eden Saran, Malatya'da dolu dolu üç yıl geçirdiğini belirtti.
Bir basın mensubunun, "Şunu da yapsaydım diyebileceğiniz konu var mı" şeklindeki sorusuna Vali Saran, şöyle cevap verdi: "Malatya ile Elazığ'ın Baskil ilçesi arasındaki ulaşımı sağlayacak Fırat demiryolu köprüsü üzerine yapmayı planladığımız karayolu köprüsü, istediğimiz düzeyde gitmedi. Karayolları kendi standardında olmadığı için yapmadı. İl Özel İdaresi imkanları ile yapalım dedik. Kalkınma Bakanlığı’ndan ödenek istedik. İnşallah gelişmeler olur. Diğer bir konu, Malatya’da yıllardır konuşulan ve benim dönemimde de çalışmalar yaptığımız Kuzey Çevre Yolu Projesi’nde hâla ciddi mesafe kat edilmemesi."
Tarım ve Gıda Teknokent’i de fazla ilerletemediklerini kaydeden Saran, şunları söyledi: "Teknokent var, Tarım ve Gıda Teknokent’e ne gerek var dendi. Ancak, tarım başlı başına bir araştırma konusudur. Malatya ile Adıyaman arasını bağlayacak Nemrut Dağı’ndaki yolun birleştirilmesi için çaba sarf ettik. Ama eninde sonunda bunun gerçekleşmesi gerekir."
Beylerderesi Köprüsü ile Anemon Oteli arasında Kent Tarihi ve Uygarlıklar Müzesi, bunun yanında Planetaryum ve Bilim Merkezi yapılacağını aktaran Saran, meyve suyu fabrikası için de yer verdiklerini, yapacak firma maddi imkanı temin edince başta kayısı olmak üzere diğer meyvelerin de işleneceği fabrika yapılacağını bildirdi. Saran, Ankara’ya gidince de validen özel izin isteyip, bazı projeleri özel takip edeceğini, başlattığı bazı projelerin tamamlanması için ilgisini sürdüreceğini, Malatya ile bağını koparmayacağını dile getirdi.
Meraların kiralanmasıyla ilgili soruyu de cevaplayan Vali Saran, "27 bin dönüm kullanılmayan taşlık alanda yem bitkileri üretilecek. 20 bin civarında büyükbaş hayan barınacak ve ilin ekonomisine katkı sağlanacak" diye konuştu.
Tekel depolarını tekstil işletmelerine çevirip burada 4 binin üzerinde insana istihdam oluşturduklarına dikkat çeken Saran, sözlerine şöyle devam etti: "Malatya’da işsizlik rakamı 20 binin üzerinde görünüyor ancak bunların çoğu vasıfsız işçiler. Malatya’da kalifiye nitelikli iş gücüne ihtiyaç var. Bu tekstil işyerlerinde eleman sıkıntısı çekiliyor"
Malatya ile ilgili hazırladıkları 60 başlık altındaki kitapların büyük kısmının basıma hazır hale geldiğini söyleyen Ulvi Saran, "Bu kitapların bazılarının tashihini üzerime aldım ve sahur vakti kitapların tashihiyle uğraşıyorum" şeklinde konuştu.
Valilerin bir ile atanırken, kimisinin rutin işler yaptığını, kimisinin ise projeler ürettiğini söyleyen Saran, kendisinin projeler ürettiğini vurgulayarak, Beydağı’nın orman olması için diktikleri fidanların yüzde 90’ının tuttuğunu, burasının değerinin ileride daha iyi anlaşılacağını sözlerine ekledi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.