SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bağlantı Yolu İçin İmar Uygulaması Tamam'

0
Güncellendi - 2021-09-02 18:54:03
'Bağlantı Yolu İçin İmar Uygulaması Tamam'
A- A+ PAYLAŞ

"TRAFİK YÜKÜ AZALTILACAK.." Yeşilyurt Belediyesi, Bostanbaşı Mahallesi ile Yüzakı Bulvarı arasındaki yolun trafiğe açılması için İmar Uygulamasını tamamladı.

Yeşilyurt’un en hareketli bölgelerinden olan Bostanbaşı ile Çilesiz Mahallelerini birbirine bağlayacak olmasından dolayı önemli bir yol güzergahı olan Bostanbaşı ile Yüzakı Bulvarı arasındaki yolun trafiğe açılması için çalışmalar yoğunlaştı.

Yeşilyurt Belediyesinin uhdesinde devam eden planlamalar ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Yeşilyurt Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Mehmet Zeyrek, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve ilgili alt ve üst yapı kurumlarla ortaklaşa yürütülen çalışmalar neticesinde çevre yolu trafiğini rahatlatacak önemli bir bağlantı yolunun Malatya’ya kazandırılacağını söyledi.

Yeşilyurt Belediyesi olarak açılacak bağlantı yolunun İmar Uygulamalarını tamamladıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Mehmet Zeyrek, “ Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar’ın talimatları doğrultusunda, Bostanbaşı Mahallemiz ile Yüzakı Bulvarımız arasındaki bağlantı yolun açılmasına yönelik çalışmaları aralıksız sürdürmekteyiz. Bağlantı yolunun 1/5000 Ölçekli İmar Planı Malatya Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapıldıktan sonra Yeşilyurt Belediyesi olarak ta 1/1000 Ölçekli İmar Planını tamamlamış durumdayız.  3194 Sayılı İmar Kanunun 18.Maddesi gereğince şuyulandırmada yapılmış olup, tapuda da bu şuyulandırma tescil edilmiştir. Büyükşehir Belediyemizin Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ile de görüşme yapılarak ağaç bedellerinin ödenmesi ve yolun açılması için de bilgi verilmiştir.

Yeni açılacak yol Yakınca mahallesi ve Adıyaman yolunda başlayarak Bostanbaşı’ndan Tecde Yüzakı Bulvarı ile bileşecek olup, Mıhlıdut caddesinden Fahri Kayahan Bulvarından devam ederek Yeni Bahar caddesinden Tevfik Temelli caddesine bağlanarak çevre yolunun trafik yükü azaltılmış olacaktır. Bağlantı yolunun açılması noktasında desteklerini esirgemeyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a, Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar’a, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılarımıza, Büyükşehir Belediyemizin Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığımıza, alt ve üst yapı çalışmalarını yürütülen ilgili Kurum Müdürlüklerimize ve Yeşilyurt Belediyemizde ki değerli mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Engin Yurt (2 yıl önce)
    Açılacak, yapılacak, edilecek, hizmete girecek........ 3,4 yıldır bunu duyuyoruz ama hâlâ somut bir gelişme yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • tecdeli (2 yıl önce)
    Dünyadaki son tarım arazisi değil endişelenmeye gerek yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (2 yıl önce)
    İyi bişi olsa açıklamayı Mehmet Zeyrek mi yapardı? Çınar ve Gürkan yarışır ve ipi Gürkan göğüslerdi. Hem tarım arazisi imara açılıyor, hem yeşillik yok ediliyor, hem de oradaki vatandaş mağdur ediliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kimse mağdur olmuyor imar iyi bişey gelistigimizin gostergesi
    0
    0
    Yanıtla
  • yüzakı esnafı (2 yıl önce)Harun isimli kullanıcı yorumuna
    biri buna hergün işe giderken kulandığı yolların imar sayesinde olduğunu hatırlatsın. İnanın en çok da bu vatandaş bu yolu kullanacak orada yapılan evlerden ev alacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Mağdur dediğim oradan geçen vatandaş değil arazisinden yol geçen vatandaş. Siz Yüzakı çevresine 10 kat bina dikerken bize sadece ağaç parası veriliyor ve yolun kenarına sadece 2 kat izni verilmiş. Tarım yapmamız da arazimizi değerlendirmek de engelleniyor. İmardan imara fark var. Detay isterseniz tecde muhtarı anlatsın o biliyor herşeyi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (2 yıl önce)
    Mıhlıdut caddesinin devamı olan Yenibahar caddesi bu yükü kaldırmaz. Yol dar. O yolun ya yeniden düzenlenip genişletilmesi(çok zor) ya da tek yön yapılması gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    Gerçekten ulaşımı rahatlatacak bir yol ben hergün açılacak bu yolun bir ucundan diğer ucuna yol olmadığı için 4 - 5 kilometre dolaşarak gidiyorum yol açılırsa yolum 1 kilometreye düşmüş olacak. Umarım 2023 seçimlerine kadar bu yol açılmış olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • yüzakı esnafı (2 yıl önce)
    Bu yolun adının değiştirilmesinin tek bir mantıklı açıklamasını bilen var mı? YÜZAKI neyi zorlarına gitti milleti mağdur etmekten başka ne yaptın herkes bide gidip belediyeden yok nufusdan yok tso dan yok vergi dairesinden yok sgk dan adres değişiklikleriyle uğraşıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Sarı (2 yıl önce)
    Çevre yplundan Bostanbaşı na girişten sonraki ilk akıllı kavşakta Çevreyoluna çıkmak isteyen araçların oluşturduğu kalabalık nedeniyle kavşak tıkanıyor. Yüzakı Caddesinden Bostanbaşı Bulvarına çıkmak isteyen araçlar kırmızı ışıkta bekleyen araçlar yüzünden dakikalarca beklemek zorunda kalıyor. Bu yol burayıda rahatlatacaktır herhalde. Ayrıca bu yol açılıncaya kadar yetkililer bu noktaya bbir çözüm üretirler umarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nevzat (2 yıl önce)
    Yolun açılması iyi olmuştur Milletimize hayırlı olsun.Kamu yararına olan hizmete kimse karşı değildir ama bu yol üzerinde bulunan arsa sahipleri mağdur olmuştur.Yolun girişi ve çıkışı imarına on kata kadar müsaade ediliyor yeni açılacak olan yol güzergahına iki kat ticari alan ruhsatı veriliyor burası tarım arazisiymiş bir metre beton kanal yok vatandaş bahçesini suluyor özel okulun biri diyor ki okulumdan su çıkıyor tabi çıkacak tarım arazisinin dibine o zaman inşaat yapılmaz ruhsatta verilmez. Bu kısımda burada kim tarım yapıyormuş hangi ürün elde ediliyor merak ediyorum.Yoğunluk için mahkemeye baş vurmak lazımmış.En az otuz yıl sürer tek taraflı düşünmek ne kadar doğru.......
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (2 yıl önce)
    Elinize emeğinize sağlık ancak mıhlıtut caddesinden temelliye giden cadde bu yükü kaldıracak kapasitede değil orayıda bir rehabilite ederseniz süper olurrr
    0
    0
    Yanıtla
  • Haritacı (2 yıl önce)
    Zeyrek müdürüm, yolu kaç güne açacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (2 yıl önce)
    Müdürüm elinize sağlık. Bu yolun acilen açılması gereklidir. Trafiği oldukça rahatlatır.. Malatya trafiği çok kötü durumdadır. Bu durum memleketine seçim zamanı ziyaret eden siyasetçinin umurunda olmaz. Zaten her koşulda %70 oy alıyorum diyen siyasetçinin veya belediye yöneticilerinin de umurunda olmaz. Sabah mesaiye giderken yakıt tankerlerinin içinden geçerek ölüm tehlikesi içinde gitmeniz de kimsenin umurunda olmaz...., Umarım Büyükşehir de bu konuda gayret edip biran önce yolun açılması İçin gerekli süreçleri hızlı bir şekilde tamamlar. Size ve Yeşilyurt Belediyesinde emeği geçenlere teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Çok şükürler olsun, yıllar sonra da olsa imar planı çıktı. Emeği geçen herkese teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Yüz Akı (2 yıl önce)
    Allah işte Selo Başkan ne kadar uğraşsa da eskiyi unutturmak için. Adını değiştirdiği yüzakı bulvarı milletin hafızasından çıkmıyor. Sende böyle düzgün ve geniş yol yap, aç sanada teşekkür edelim. Teşekkürler Çakır başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (2 yıl önce)
    6-7 seneye yakın olacak TOKİ'den Fahri Kayahan'a açılan yolun akıbeti ne oldu acaba?
    0
    0
    Yanıtla