Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) tarafından organize edilen BİLSAM Akademi Bahar Dönemi Seminerleri ile ilgili bilgiler aktaran BİLSAM MAM (Malatya Araştırmalar Merkezi) Koordinatörü Murat Sezik, "20. yüzyıl boyunca öneminin giderek arttığı Sivil Toplum Kuruluşları; toplum yararına çalışan, demokrasinin gelişmesine katkıda bulunan, demokratik sistemin vazgeçilmez parçası ve toplumsal değişimin itici gücüdür." dedi. Bahar Seminerleri'nin 12 Mart – 22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceği öğrenildi.
"AMAÇ İNSAN KAYNAĞININ GELİŞİMİ"
Seminerle ile ilgili bilgiler aktaran Sezik, "20. yüzyıl boyunca öneminin giderek arttığı Sivil Toplum Kuruluşları; toplum yararına çalışan, demokrasinin gelişmesine katkıda bulunan, demokratik sistemin vazgeçilmez parçası ve toplumsal değişimin itici gücüdür.Çağdaş, bir çoğulcu toplumda Sivil Toplum Kuruluşları’nın işlevi, problemlere çözümler üretmek ve fikir geliştirmenin yanında yeni şeyler üretmeye açık, ezberlemek yerine öğrenen ve öğrendiğini uygulayan, kendi gücüne inanan bireylere katkı sağlayabilmesidir.Bu bağlamda BİLSAM Akademi Seminerleri, formasyon sahibi insanlarımızla kendini geliştirmek ve yaşam boyu öğrenmeye devam etmek isteyen insanlarımızı özgür ve formalitelerden uzak bir ortamda bir araya getirerek ilimizin insan kaynağının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenmektedir” ifadelerini kullandı.
"SONUÇLARI ALINDI"
Daha önce düzenledikleri seminerlere katılanların, yapılan anketlerde düşünce dünyalarında yeni ufuklar açıldığını ifade ettiklerini söyleyen Sezik, “Malatya’da daha önce gerçekleştirdiğimiz BİLSAM Akademi Seminerlerine devam eden katılımcılar, yapılan anketlerde düşünce dünyalarında yeni ufuklar açtığını, Malatya’nın sosyal ve kültürel yapısını canlandırdığını ve ilimizin bu anlamda eksikliğini kapattığını beyan etmişlerdir. Akademi Seminerlerinin devamı olan Bahar Dönemi Seminerleri 12 Mart – 22 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecektir. Seminer konuları 10 başlık altında toplanmış olup, alanında liyakat ve ehliyet sahibi akademisyen ve eğitimciler tarafından yürütülecektir. Her bir seminer haftada 90 dakika olup 6 hafta sürecektir. Seminerlerimiz ücretsizdir. Seminerlerimize okuryazar olan ve 18 yaşını doldurmuş herkes katılabilecektir. Müracaatlar bugün itibariyle başlamış olup 10 Mart 2012 Cumartesi günü son bulacaktır. Başvurular tarafımızdan hazırlanmış olan dilekçe ile şahsen dernek merkezine yapılacaktır. Her seminerin kontenjanı 30 asıl 10 yedek kişi olup, program sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecektir” dedi.
NOT: Seminer başlıkları ve öğretim elemanları için ikinci fotoğrafı büyütünüz.