SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakan Bize Laf Yetiştireceğine Konut ve Dükkanları Yetiştirsin"

A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Malatya’ya her gelişinde beceriksizliklerini örtmek için muhalefete yüklendiğini belirten CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Malatya’da halen 27 bin 500 konteynerde 75 bin depremzede yurttaşımız konteynerlerde yaşıyor. Malatya’da halen 4 binden fazla esnaf 21 metrekarelik konteynerlerde yaşam ve ayakta kalma mücadelesi veriyor. Topu taca atmayın. Muhalefetle uğraşacağınıza vatandaşın derdine odaklanın” dedi.

BAKANLAR DEĞİŞTİ, ÇİLE SONUÇ DEĞİŞMEDİ

Türkiye’de “Yerinde Dönüşüm’ projesi kapsamında ilk temel Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Malatya’nın Bakırcılar Çarşısı’nda 29 Temmuz 2023’te atıldı. Dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Burası Malatya'nın kalbi. Şehrin kalbinin attığı bu bölgede biz bir an önce işe başlamalıyız diye düşündük. Şehir merkezlerindeki Yerinde Dönüşümü ve Meydan projelerini ilk Malatya'dan başlatıyoruz” ifadelerini kullanmıştı. İşyerlerinin temel atılmasının üzerinden 730 gün geçmesine rağmen Malatya şehir merkezinde bir esnaf bile işyerine taşınabilmiş değil. 3 yıldır 21 metrekarelik konteynerlerde ekmek parasının derdine düşmüş esnaflar sürecin daha fazla uzayacağı konusunda kaygılılar.

MART DEDİLER NİSAN OLDU, NİSAN DEDİLER TEMMUZ OLDU

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, inşaatların ağır aksak ilerlemesinin şehirde ciddi sıkıntılar yarattığını kaydederek, “AKP Malatya Milletvekillerinin farklı tarihler vererek çarşı projesi ile beklentileri farklı yönlere çektiğini görüyoruz. Vekillerden biri ‘Malatyalılar bilsin ki, deprem bölgesindeki şehirler arasında kent merkezini en erken teslim eden şehir Malatya olacak’ derken, diğer milletvekili ‘2025’in ilk çeyreğinde (nisan ortasında) teslim edilmesi planlanan bölümler genel toplam itibariyle: 1.170 dükkan, 570 ofis, 94 konut olmak üzere 1.834 bağımsız bölüm’ teslim edilecek açıklamasını yapmıştı. 1 Mayıs’ta Malatya’yı ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bakırcılar Çarşısı’nda 5 bin 700 dükkan/ofis ve konutun inşasının temmuz ayı itibarıyla tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, “Tarihi Bakırcılar Çarşısı’yla birlikte Şire Pazarı’mızı, Kuyumcular Çarşı’mızı, Yüzüncü Yıl çarşılarını da yeniden hizmete açacak ve Malatyalı hemşerilerimize armağan edeceğiz” demişti. Ancak geldiğimiz noktada sözlerin askına kaldığını, belirtilen dükkanların teslim edilmediğini dolayısıyla şehrin ayağa kalmasının geciktiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

BECERİKSİZLİKLERİNİ ÖRTMEK İÇİN MUHALEFETE YÜKLENİYORLAR

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Bakan Kurum’un ziyaretlerinde CHP’ye laf yetiştirmek için harcadığı çabayı anlamadıklarını belirtereke “ Bakan partimize ve genel başkanımıza laf yetiştireceğine partisinin genel başkanının, kendisinin ve milletvekillerinin deprem bölgesi için verdiği sözleri hatırlayıp bu sözleri yerine getirsin. Bize laf yetiştireceğine 3 yıldır teslim edemedikleri konutları ve dükkanları yetiştirsin. Malatya’da halen 27 bin 500 konteynerde 75 bin depremzede yurttaşımız konteynerlerde yaşıyor. Malatya’da halen 4 binden fazla esnaf 21 metrekarelik konteynerlerde ayakta kalma mücadelesi veriyor. Bakan kendi beceriksizliklerini örtmek için muhalefete yükleniyor. Kusura bakmasınlar ama Malatyalılar 900 gündür çektikleri çileyi de AKP’yi ve Bakan Kurum’u da çok iyi biliyor.” dedi.

Bülten

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • bek (4 saat önce)
    Dükkanlar konteyner den küçük olmasın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • burak (4 saat önce)
    Sayın Ağbaba Allah,ını seversen sen bundan daha iyisini yapacağına inanıyormusun
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Yapar her gün makarna yersen ne olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (5 saat önce)
    Veli beyden bizler chp belediyelerinden bir kaç adet de olsa ister köy evleri isterse şehirlerde depremzedelere ev yaptırmasını beklerdik.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Erkan (5 saat önce)
    Merak etmeyin biz devletimizin gece gündüz çalıştığını görüyoruz.Yapılan köy evlerini görüyoruz,çoğu vatandaş daha önce köyünde oturmadığı, depremden öncede harabe binasından dahi hak sahibi oldu ve mükemmel köy evleri yapıldı.İşyerlerinin gecikme sebepleri kusura bakmayın devletimiz değil herşeye muhalefet edenler.Çok önce bitebilecek yerler dahi açılan mahkemelerden dolayı gecikti.Biz devletimizden razıyız Allah razı olsun emeği geçenlerden.
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Mehmet (5 saat önce)
    Veli agbaba sırf muhalefet yapmak için halka şirin gorunmek için deprem den hemen sonra hadi baslayın, hadi hadi yerinde yapın dıye bas bas bagırdın... Tmm herseyi yerınde yaptın sonuc? Koy malatya olacaktı. Sen her esnafın, her menfaatcının sozune bakarsan malatya koy olacaktı.. Cıkıp dıyevektın ki... Deprem oldu olan oldu.. Bundan sonrası için eyy esnaf, eyy kuyumcular, eyy bakırcılar vs.... Yolları genıs, otoparklı, kaldırımları genıs, sehir içine tramvay olacak sekılde bir sehir yapmak lazım.. Dukkanları, evleri bunun için yerınde ama 10 mt gerıden ınsaa edılsın.. Hukumet boyle yap dedın mı? Yok...
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 saat önce)
    Chp bin yıl iktidarda kalsa bu kadar konut yapamazdı
    %41
    %59
    Yanıtla
  • At gözüyle bakma
    %100
    %0
    Yanıtla