SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da 18 Az Hasarlı Bina Tespit Edildi"

A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 5,9 büyüklüğündeki Kale depremine ilişkin, "Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hasar tespit çalışmalarımızı bir an önce tamamlayarak, gereken tüm adımları atacağız" dedi.

Malatya’nın Kale ilçesinde dün saat 10.46’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, Elazığ başta olmak üzere çevre illerde hissedildi. İlk belirlemelere göre 3 binada kısmi çökme meydana geldi.

"Vatandaşlarımız müsterih olsun, gereken adımları atacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 5,9 büyüklüğündeki Kale depremi sonrası hasar tespit çalışmalarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüze bağlı hasar tespit ekiplerimizin çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar bin 211 ihbar değerlendirilmiş; Elazığ’da 20 ağır hasarlı, 517 az hasarlı, Malatya’da 18 az hasarlı bina tespit edilmiştir. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hasar tespit çalışmalarımızı bir an önce tamamlayarak, gereken tüm adımları atacağız" ifadelerini kullandı.

Ankara, İha

ARŞİV FOTO: Çevre Bakanı Kurum'un, geçtiğimiz haftalarda Malatya'ya yaptığı ziyaretten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • B.D. (15 saat önce)
    Malatya'da yeniden bir hasar tespit çalışması yapıldı da haberimiz mi olmadı? En son hasar tespit çalışması bildiğim kadarıyla 27 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 5.7'lik depremden sonra yapıldı. Sonrasında 5.0 üstü birkaç deprem ve en son 16 Ekim'de 5.9 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Yetkililer bu depremlerin Malatya'daki binaları etkilemediğini mi düşünüyor acaba?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oğuzhan (12 saat önce)B.D. isimli kullanıcı yorumuna
    Hayır, yanlış hatırlıyorsunuz. Geçen sene 2023 10 Ağustos'ta Yeşilyurt'da 5.8 büyüklüğünde deprem olmuştu. Ve insanlar gidip dilekçeler vererek hasar tespit ekiplerine evlerine baktırmışlardı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gelmediler bile bakmıyorlar gelmiyorlar Malatya’da hak getire
    %100
    %0
    Yanıtla