SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Kurum'a Yeni Sanayi Sitesi Projesini Anlattılar

Bakan Kurum'a Yeni Sanayi Sitesi Projesini Anlattılar
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ederek, eski Şoför Okulu arazisinde ykurulacak olan sanayi sitesi projesi  hakkında istişarede bulundular  

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat kurum, sosyal medya hesabından, “AK Parti Malatya Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ile kentsel dönüşüm ve sanayi alanlarının dönüşümü başta olmak üzere Malatya'mızdaki çevre ve şehircilik çalışmalarımızı istişare ettik.” Şeklinde paylaşımda bulundu.

Milletvekili Bülent Tüfenkci ziyarete ilişkin olarak sosyal medya hesabındaki açıklamasında, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’u Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin ile ziyaret ettik. Küçük Sanayinin şehir dışına taşınması kapsamında Büyükşehir tarafından yapılacak Sanayi Projesini değerlendirdik. Bakanımıza Malatya'ya ilgi ve destekleri için teşekkürler” şeklindeki bilgiyi paylaştı.  

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, sosyal medya hesabındaki açıklamasında, “AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci ile birlikte, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’u ziyaret ederek, “Yeni Sanayi Sitesi” projemizle alakalı istişarelerde bulunduk. Bakanımıza ilgileri ve destekleri için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kaydetti. 

Ankara ziyareti kapsamında Başkan Gürkan daha sonra AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve AKP İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt’ı ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’yi de ziyaret eden Başkan Gürkan, Malatya’da yapılan yatırımlarla ilgili Özhaseki’ye çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Azra (2 yıl önce)
    Sanayi sitesi yerinden kaldırılmak isteniyorsa demekki yerin altında YA TARIHI ESER YADA DEFİNE VAR...ANLAYANA.....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Şoför okuluna sanayi sitesi yapmak tam da Malatya yı katletmektir. İş bilmemezliktir. Tarımı katletmektir. Şehri katletmektir. 3 Bin yıl önce yaşayan insanlar bile şehir merkezlerini ovaya değil tarıma elverişsiz yamaçlara yapmışlar, ovaları tarım için bırakmışlardır. Siz hangi kafayı yaşıyorsunuz. Bu şehri katletmek, tarım toprağı dümdüz araziyi betona gömerek neyi amaçlıyorsunuz? Bu kadar mı kör olur görmez insanlar. Tüm Malatyalılar eğer şehri seviyorlarsa bu projeye karşı çıkmalıdır.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Öznur hanım yoksa bu iş olmaz.toki öznur hanımdan sorulur.başkan bey yanlış ata oynuyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • PAKPARTİLİ (2 yıl önce)
    Malatyanın girişinde o kadar görkemli bir köprümüz var ki; Sidney Liman Köprüsünün mühendisleri çok kıskanıyorlar bizi, siz önce 1. Organize ve 2. Organizenin sorunlarını çözün, ulaşımını çözün, Beyler Deresinin bir tarafında birinci ve İkinci organize sanayi bölgeleri var bu tarafına da diğer sanayiyi yapında iyice kirletelim. halbuki oraya yeni bir köprü yapılsa, köy hizmetlerinden kalan araziye Malatya Adliye Sarayı yapılsa, karşısındaki Askeriyeden kalan araziye Yeni Valilik binası yapılsa, arkasına Nüfus Müdürlüğü yapılsa, çevre yolunun ortaya raylı sistem yapılsa organizeden Turgut Özal Tıp Merkezi ve İnönü Üniversitesine Malatya klasman atlar. devler ligine girer ama yok o zaman nemalanamaz birileri. çuvalının dolduramaz Malatya Millet vekilleri. parti ayrımı yapmıyorum çünkü hepsi ortak. veli ağbaba da akpartililere ortak beraber yiyip içiyorlar. Malesef Malatya da şu anda vizyonsuz yöneticiler var. Malatya körelmeye gerilemeye mahkum edilmiş.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Harika tespit inşallah yorumunuzu görüp birşeyler yaparlar
    %67
    %33
    Yanıtla
  • çırak (2 yıl önce)
    yeni sanayi sitesi yapmak çözüm değil ...yapmışken avm gibi komple kapalı alanlı büyük düşünüp kışın sıcak, yazın serin serin vatandaşın rahat edebileceği sanayide çalışanların konforlu bir ortam oluşturun ki çırak yetişsin ....biraz havası olsun... çocuklar sanayiye gittimi pisliği gördümü gitmem çalışmam diyor...malatya avmye bakın aynısın 10000 katı kapalı alanda branşları bir araya toplayacak,sosyal kültürel teknoloji ,park ,hamam,wc ,cami ,eğitim alanı ,berberi kapalı otoparkı,ortak wife,ilkyardım doktor hemşire,lokantalar,çayevleri ,itfaye ,oda başkanları dahi orda sanayiciyi bir kooperatif fabrikası gibi bir araya getirip tek çatı altında toplaması istenilirse holding kurulur ve devletin tüm imkanlarından faydalanması sağlanmalıdır...ssk ları ,sosyal hakları,izinleri,çalışma saatleri ,fazla mesai ücretleri ödenmeli ,bayram tatili ,yıllık izni tüm çalışanların verilmeli bir fabrika çatısı altında toplandığı zaman işverenlerin giderleri düşecek işverende mutlu olacak ,işçide mutlu olacak ,müşteride mutlu olacak...güvenliği olur,müdürü olur,ortak muhasebesi olur,avukatı olur vs hayal ettikçe güzelleşir...hep devlet binalarımı modern olacak...çok birşey istemiyor sanayici esnaflar...hayal belki biri çıkar hayali gerçekleştirir...
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Ali Osman (2 yıl önce)
    Sanayi sitesinde işyerim var , hiçbir şekilde ben buna imza da vermem tapu da vermem . Yeni sanayi sitesinin yerine çökmeye çalışıyorlar ama sanayi esnafı emin olun işyerlerini yedirmeyecek sizlere . Benim işyerim yolüstünde sanayinin değerli işlek yerinde , bana oraya taşınacak şekilde iyi yerde dükkan vermezlerse bu iş iki cihan bir araya gelse olmaz . Geçen lafı geçince sanayi esnafları ortalığı yıktılar . Boşuna uğraşma selahattin gürkan bu sana ancak oy kaybettirir
    %62
    %38
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Madem şehir dışına taşıyacaksınız o zaman tarıma elverişsiz alanlara yapılmalıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aynen öyle bu gidişle 50 yıl sonra tarım toprağı kalmayacak Rumlar ermeniler Osmanlı hep dağlara evler yaparmış sırf tarım yerleri bozulmasın diye şimdi ise tarım toprak kalmadı neredeyse
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şimdi öğrendim ŞÖFÜR OKULUNA YAPILIYOR
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Halil doğan (2 yıl önce)
    Nereye yapılıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaw he he (2 yıl önce)
    Kimle foto çekseler malatyamız için istişarelerde bulunduk yatırımları konuştuk falan filan artık diyorumki biraz konuşmadan öte gitseniz
    %92
    %8
    Yanıtla