SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan 'Malatya Koronavirüs' Haritasını Açıkladı

0
Güncellendi - 2020-04-16 20:15:20
Bakan 'Malatya Koronavirüs' Haritasını Açıkladı
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlık Bilkent Yerleşkesi'nde video konferans yöntemiyle gerçekleşen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan toplantının sonunda,  Malatya, Kayseri, Konya ve Diyarbakır illerine dair salgın dağılımını yansıtan bir haritayı da paylaştı.

Bakan Koca, konuşmasında, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele ile ilgili, Türkiye'de 4. haftada vaka artış hızının düşüşe geçtiğini belirtti.

"Genel tarama doğru yöntem değil, güvenilir sonuç elde etme açısından akılcı da değil." ifadelerini kullanan Bakan Koca, "Biz, nokta atışı yaparak ilerliyoruz." dedi.

Koca, "Hastalığın bulaşma ihtimali yüksek kişileri bulmaya odaklanıyoruz. Yaygın temas taraması, sıkı takip; salgının önünü kesmenin yolu bu." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Koca, "Vaka artış hızının inişe geçmiş olması, ölüm artış hızının yavaşlaması mücadelede doğru yolda olduğumuzun somut işaretidir." ifadelerini kullandı.

"Filyasyon ekiplerimizce takibi yapılan toplam kişi sayısı 251 bin 28'dir"

"Filyasyon ekiplerimizce takibi yapılan toplam kişi sayısı 251 bin 28'dir." bilgisini veren Koca, "Erken tanılarla hem yayılma önlenmekte hem de risk grubunda olan bazı kişilerin belki de hayatları kurtarılmaktadır." dedi.

Bakan Koca, "Bugüne kadar temas zincirindeki 261 bin 989 kişi tespit edildi. Bunların yaklaşık yüzde 96'sına ulaşarak takip yapılmıştır." ifadelerini kullanarak, Türkiye genelinde filyasyon ekibi sayısının 4 bin 600 olduğunu kaydetti.

"Son 24 saatte vaka sayısı 4 bin 62"

Son 24 saatteki vaka sayısının 4 bin 62, vefat sayısının 107, toplam vefat sayısının ise 1403 olduğunu açıklayan Bakan Koca, "Bugün itibarıyla toplam test sayısı 443 bin 626'ya, toplam vaka sayısı 65 bin 111'e ulaştı. Toplam 4 bin 799 hasta taburcu edildi." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'de koronavirüs vaka artış hızının azaldığını, pik yapmaya doğru gittiğini belirtti.

Bakan Koca, "Yeni bir dalgalanma olmadığı müddetçe piki önümüzdeki 1-2 hafta içinde yakalayacağımızı düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Aşı çalışmaları

Aşı çalışmaları ile ilgili olarak, Bakan Koca, "Gerektiğinde birçok ülkeyle aşı çalışması yapabiliriz ama klinik uygulama noktasında kendi çalışmalarımızı daha önemli görüyoruz." dedi.

"İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranı şu an yüzde 59,5"

Sağlık Bakanı Koca, "İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranı şu an yüzde 59,5, yüzde 90'lara ulaşmış değil." bilgisini verdi.

Bakan toplantının sonuna doğru, "Son olarak yoğunluk haritalarını görüyorsunuz. Konya, Kayseri, Malatya ve Diyarbakır." diyerek  Malatya, Diyarbakır, Kayseri ve Konya'da vakaların bulunduğu bölgeleri yansıtan haritaları da paylaştı. Bakan, bu illerdeki vaka sayısı hakkında bir bilgi ise vermedi.

Ankara, AA- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

43 yorum yapılmış

  • Hazeyn44 (4 yıl önce)
    Geçen Cimere de yazdim.Özellikle Bim A101 ya da benzeri marketler indirim kampanya adi altinda uygulamalar yüzünden o marketletin önü ve içi o günlerde aşırı yığılmaya oluyor.Evimin yakininda ki Bim in önunde cuma sabahi minimum 150 kişi vardı ve iç içe.Acilen bu tip uygulamalarda kaldirilmali marketlerde
    0
    0
    Yanıtla
  • Öğretmen (4 yıl önce)
    Artık verileri açıklayın bizlerin de bunu bilmeye hakkı var
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 yıl önce)
    Harita bir şey ifade etmiyor, harita yerine Malatyadaki Corana virüs merkezi konumundaki hastahanelerde kaç hastaya tanı kiti testi uygulanıyor. Bu tanılarda pozitif çıkan hasta sayısı ne kadar. Karantina altındaki kişi sayıları kamu oyuna açıklansa insanlarımız tehlikenin farkında olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın valim (4 yıl önce)
    Manavlarda hala seçmece sebze meyve satılıyor geçen gün fahrikayahamdaki manava gittim sosyal mesafe yok millet dip dibe valilik emniyet acilen denetim yapmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 yıl önce)
    Millet kesilen para cezalarına inanmıyor.Biliyor ki seçim yaklaşınca afla bu para cezaları diğer cezalar gibi silinecek.Bu sebeble hiçbir yasağa ve kurala uymuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (4 yıl önce)
    Bankalara randevu sistemi getirilmeli. herkes bankalarin onunde km relerce kuyruk olmus
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    bu hastalık yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanlarda ölümcül olabiliyor.bu nedenle bu kişiler kendilerine dikkat edecek gençlerden çocuklardan bunu beklemek çok yanlış.zaten yasalar koyulmuş bence insanlarda uyuyor bu kurallara,ikincisi bu virüs tüm insanlığa yayılmadığı sürece bağışılklık kazanılamaz.kaçış yok ülkeler bunu kendi içlerinde değerlendiriyor ,en az kayıpla nasıl bağışıklık kazanırız hesabındalar.eğer aşı yada tedavi olmazsa tüm dünyada 10 milyonlarca insan birkaç yıl içerisinde ölebilir.özellikle risk grubu dikkat edecek ,çünkü bu yaptırımlar zaman içerisinde gevşemek zorunda ticari ve iktisadi hayat böyle devam edemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Macit (4 yıl önce)
    Marketler kapanıyor 8 de. Ama bakkallar manavlar ve bunun gibi yerler kafalarına göre açık gece 12ye kadar. Denetim ve ceza sart. Yoksa herkes tasir durur bu virusu.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (4 yıl önce)Macit isimli kullanıcı yorumuna
    kesinlikle haklısın mahalle içlerinde denetim yok. ne zabıta ne polis. her mahallede 8 den sonra çalışmak isteyen esnaflar arasında eczaneler gibi nöbet sistemi uygulanmalı. bunu muhtar organize edebilir. her mahallede bir tane bakkal, manav açık kalabilir hergün 12 ye kadar.. ama diğerlerinin kesinlikle 8 de kapanması lazım. o saatten sonra müşteri olmadığı için dost meclisine dönüyor içerisi.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (4 yıl önce)Macit isimli kullanıcı yorumuna
    Derdin küçük esnafmı açıyorsa demek ona yazı gitmemiş bir ihtiyacın olursa oralara git işte
    0
    0
    Yanıtla
  • Alparslan Yücel (4 yıl önce)Macit isimli kullanıcı yorumuna
    Elazığ valiliği tüm işyerlerinin 21 .oo ve 21.30 da tamamen kapanacağı duyurusunu yayınladı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Esenlik belediyeye ait oldu halde eldivensiz sebze secenler var
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı0744 (4 yıl önce)
    Böyle haber mi olur kes kopyala yapıştır bir araba laf yazmış hep boş yazmış haberi yapan... Malatya'da toplam vaka sayısı kaç ölüm kaç yoğun bakım kaç ayakta tedavi kaç iyileşen kaç... Benim iki kuzen atlattı (inşallah) yani insanlara net rakam vermezseniz insanlar kimseyi ciddiye almaz her akşam nasıl Türkiye geneli açıklanıyor il il de açıklanmalı bunu bakan değil sağlık il müdürlüğü yapmalı ne işe yarıyor o müdürlük valiliğin görevi ne...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (4 yıl önce)Malatyalı0744 isimli kullanıcı yorumuna
    Anlayacağın çok ki haber de 4-5 il adı ilk sıralarda
    0
    0
    Yanıtla
  • İl il tablosu var senin haberin yok, bilmeden konuşuyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (4 yıl önce)
    .Mualesef bazı kendini bilmez aklı eveller yüzünden yaklaşık 3 haftadır benim gibi evde oturanlar bunlar yüzünden evde kalma sürelerini ortaya çıkaracakları ölüm tehlikesi sebebi ile uzatmak zorunda kalacaklar.Anlamak gerçekten çok zor polisler yolda akşama kadar anons yapıyor.Mecburen alış veriş yapmak için çıktığım çarşıda adamın biri inönü kapalı çarşının üstünde oturmuş bir elinde sigara , diğer elindeki telefonla keyifli bir şekilde sohbet ediyordu.Bunu gördükten sonra bu işin bizim için çok zor olacağını iyice anladım.Ayrıca Geçen hafta cuma günü yaşananların sonuçlarını şimdiden yayınlanan haritadansa anlaşılďığı üzere yavaş yavaş almaya başlamışız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Melek (4 yıl önce)
    Vurdum duymaz cahil insanlar yüzünden yaşlılar, çocuklar evde daha çok kalmak zorunda kalacaklar yazık ya kul hakkına giriyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    belediye ve emniyet iki fotoğraf çekip sosyal medyada paylaşım yapıyor denetimler hız kesmeden devam ediyor diyorlar ben 25 yıllık bir market çalşanıyım üzülerek söylüyorum %90 insanlarımız kurallara riayet etmiyor kuralları uygulamanın tek yolu para cezası uygulamaktır ikaz etmek uyar anonsu yapmak kuralları ciynemyi iyice artırıyor insanlar ikazı görünce sadece sokağı değiştiriyor vede anacadeler de devriye atmak çok lüzumsuz zaten bu vadelerde iş yerleri kapalı insanlar Mahallesi'ndeki marketlerde vakit geçiriyorlar emniyet en çok buraları denetlenmesi gerekiyor 25krs poşet parası vermemek için eşyalarını toplayıp kucağında götüren insanlara 3000tl para cezası yazılsın bakalım kurallara riayet nasıl oluyor kimsey kimseyi ikaz etmesini kurallara riayet etmiyeni ikazla dinletemezsin 155polisi arayacaksın vatandaşlık görevini yerine getirecksin lütfen kimseyle ağız dalaşı na girmeyin olayı çok daha çıkılmaz bir hale getiriyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz hoca (4 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ali Bey çok haklısın, aynen yazdığın gibi bizim insanımız ancak bu şekilde kurallara uyar, yoksa bu hastalık daha da yayılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cafe (4 yıl önce)
    Malatyalıyım yazan sahis bos konusma milleti provake etme ne ayaksin sen internet cafeler 16 gündür kapali necisin sen ??? Ben internet cafeciyim kiramizi odiyemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasız (4 yıl önce)
    Bu haritayı ucundan , uzaktan gösteren ve bu haritaya bakmadan haber yapan mı? Yoksa biz mi gerçekten göremiyoruz , yada bakmadan görüyoruz, okumadan anlıyoruz...Nereye gidiyoruz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdal (4 yıl önce)
    Sayın Valim Malatya halkı hala bazı şeylerin farkında değil hatta kimi yerlerde umursanmıyor. Tedbir ve pandemi kurulu olarak alacagınız kararları daha artırmanız ve denetimlerinizi sık etkili olmasına gayret gösterilmesi temennisiyle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın Yerlisi (4 yıl önce)
    Öleceyik gardaş nede olsa ha öyle ha böyle diyenler bulaştırdığınız insanlardan cinayet cezası alırsınız ahirette benden demesi
    0
    0
    Yanıtla
  • HAKAN (4 yıl önce)
    İnsanlar kendi kendini izole etmeli. İki gün sokağa çıkmadilar pazartesi herkes çılgınca kendini dışarı atmıştı. Zarureti olan olmayan sokaklarda. Mecburiyeti olmayan sokakta ne buluyor bilmiyorum. Evin camından dışarıyı izliyorum insanlar kaldırımda çekirdek muhabbeti yapıyorlar inanılır gibi değil. Bu illeti kim taşıyor maalesef bilmiyoruz. Belki bağışıklık sistemi güçlü biri taşıdığını bile bilmiyor ve bu sorumsuz dikkatsiz hayat tarzı yönünden birçok insanı tehlikeye atıyorlar. Bu da kul hakkıdır vebaldir. Biraz sorumluluk taşıyın ve diğer insanları düşünün kendinizi düşünmediğimiz her halinizden belli. Her şeyi devletten beklemeyin Allah tan korkun utanın vicdan sahibi sorumluluk sahibi olun biraz.. Bu imtihanın biran önce üzerimizden kalkması duasıyla...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu söze aynen katiliyorum daha ne dene bilir ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Evinde kalanlar olsa dahi apartmanlarda birbirine oturmaya gidenler, bahçelerdeki çardaklarda çay keyfi yapıp çocuklarını parklara götürenler yüzünden sayı gittikçe artıyor. Maskesiz dolaşmayın. Taktığınız maskeye de elinizi asla sürmeyin. Tek kullanımlığı birden fazla takmayın koruyucu özelliği kalmaz. Kullandıktan sonra poşete koyup ağzını bağlayıp çöpe atın!
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (4 yıl önce)
    Malatya da denetimler hak getire, şu iki gündür çalıştığım yerden dışarıyı izliyorum, çalıştığım yerin karşısında bulunan yerde oturan insanlar, sevgilisi ile yan yana, bebek arabası ile oturan anneler, yaşları geçmiş amcalar, kimi zaman 20 yaş altı gençler, dışarılarda araçlar şire pazarının orası kapandı diye çevre yoluna park etmeye çalışıyor, trafik polisi uyarıyor bir, iki, üç yine aynı orda yoğunluk hat safada çarşı desen zaten ana baba günü, salgın olmadan önceki hali ile aynı, belediye otobüslerinde yaşlı amcalar. Denetimler zayıf diye yöneticilere söyleneceğimize birazda bizim düşünmemiz lazım. ama nerde kimsenin umursadığı yok, sıcak hava oldumu salıyoruz kendimizi sokaklara, yarın solunum cihazında başka yerlerimizden soluk alıp verdiğimiz zaman keşkeleri sıralarız da geçti artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir vatandaş (4 yıl önce)
    Malatyada hayvancılık işi yapanları şehir dışına çıkartmadan sokaklardaki kirliliği bitiremezler artı hanımın çiftliği kültür mahallesinin sokaklarına bir kere olsun temizlik yapılmadı belediye ne iş yapıyor bilmiyorum her taraf hayvan pisliği küspe vs.
    0
    0
    Yanıtla
  • hemşehrim senin problemin yaşadığın yeri küçümsemek başka bir adı yok . hayvan pisliği nin virüsle ne alakası var o zaman hayvan besleyen insanlar ölmüş senin gözünde
    0
    0
    Yanıtla
  • ne diyor bu değişik
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (4 yıl önce)
    İnternet kafeler eskisi gibi dolu Denetleme yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Yapma kardeşim geçen akşam ihbar geldi gidildi gece açmışlar bir kaç genç oturuyorlar hem işyerine hem gençlere bi dünya ceza kesildi..Nerede kafeteryalar dolu hepsi kapalı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramo (4 yıl önce)
    Sayın valim bu iş sizde bitiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)Ramo isimli kullanıcı yorumuna
    Ne yani vali kapı kapı gezip nöbet mi tutsun?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Evet İnönü caddesi araçlara kapandı ama yayalar araçları aratmıyor yine cadde tam dolu yol bile az geliyor halkımıza
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazıhanli (4 yıl önce)
    Bugün internette canlı yayın izledim. Malatya sokaklarını cekiyordu birisi. Normal günün yarısı insan var. İnanın tebdir alınmasa Malatya ilk 5 e kesin girer. Bunu da bir yere yazın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Malatya yi paylaşması Malatyada yoğunluk olduğu anlamina gelmemesi lazim.Malatya yi kiyasla yoğunluğun büyük olduğu bir cok il var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baba44 (4 yıl önce)
    Malatya da vaka sayisi kac scba hic bilen yokmi en son 160 kisi vardi
    0
    0
    Yanıtla
  • Arabistan dan gelen 328kisi yurtta karantina altına alınmış. Acaba bu sayı mı yüksek tuttu yoksa giriş çıkış yasak dışarıdan gelmesi mümkün değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deka (4 yıl önce)
    Malatya da denetimler zayıf vali bey Bi kara alıyor sonra geri adım atıyor bu virüs malatya da yayılıyor bunu vebali de var
    0
    0
    Yanıtla
  • Nur (4 yıl önce)
    Artar tabiki. Malatya halkı hiç dikkat etmiyor. İki gün yasak geldi sonra haftabasi acısını çıkarmak için topyekûn dışarı attık kendimizi.. biraz daha sabredelim lütfen. Kimin virüs taşıdığını bilmiyoruz .
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)Nur isimli kullanıcı yorumuna
    bıraz okuduğunuzu anlayın arkadaşım. bakan sadece 4 ilimizle ilgili örnek olarak bu haritaları verdi artıştan bahsetmedi. hemen nereden çıkarıyorsunuz arttı diye. baştan aşağı tekrar oku. herşeyde böyle değilmiyiz zaten hemen anlamadın insanlara saldırırsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Kim ne anladi bu haritadan acaba ???
    0
    0
    Yanıtla