SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Toplantı Yaptı, Konuşulanları Vekiller Duyurdu

Bakan Toplantı Yaptı, Konuşulanları Vekiller Duyurdu
A- A+ PAYLAŞ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum görevi devralmasının ardından ilk ziyaretini  gerçekleştirdiği Malatya’da geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirerek, kentteki son durumu masaya yatırdı.

Deprem sonrası yapılan çalışmaları yerinde görmek ve değerlendirmelerde bulunmak üzere beraberindeki heyet ile Malatya’ya gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile bir süre görüştü.

Murat Kurum’un Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine yeniden geldiğini ve ilk ziyaretini Malatya’ya yaptığını ifade eden Başkan Er, “Görevi devralır almaz ilk ziyaretini Malatya’mıza yaptığı ve Malatya’mıza gösterdiği ilgiden dolayı Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Malatya’da yaraları hep birlikte el ele vererek saracağız” dedi.  

-Toplantı Yapıldı

Bakan Kurum, beraberindeki heyetle birlikte Malatya Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonu’nda geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya AKP Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ile MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Battalgazi İlçe Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt İlçe Belediye Başkanı İlhan Geçit ve kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile bakanlık yöneticileri katıldılar.  

-“Şehrimizin geleceğine dair istişarelerde bulunduk”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, toplantıya ilişkin olarak  ise “Malatya’mıza adım atar atmaz Büyükşehir Belediye Başkanımızla, valimizle, vekillerimizle, ilçe belediye başkanlarımızla bir araya geldik, şehrimizin geleceğine dair istişarelerde bulunduk. Sabah saatleri itibariyle sahaya iniyoruz. Proje ve yeni yaşam alanlarımızı yerinde inceleyecek, afetzede kardeşlerimizle kucaklaşacağız.  Malatya’mızı hep birlikte süratle güçlendireceğiz.”

-Toplantıda neler konuşuldu?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başkanlığındaki toplantıda konuşulan ve tartışılan konuları ise AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan şu şekilde aktardı:

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na yeni atanan Bakanımız Murat Kurum ile bakanlığının ikinci günü Malatya'da bir aradaydık. Malatya'daki mevcut durumu ve önümüzdeki süreci detaylı, bölge bölge masaya yatırdık.
Toplantımızın temel başlıkları;
-Malatya'da ilan edilen 44 rezerv alan ve buralardaki ihale ve inşaat süreçlerinin hızlanması
-TOKİ deprem konutlarında ne aşamadayız; buraya ilişkin yeni ihaleler, ne kadar konut gerekli ve bu planlamanın detayları
-Çarşı merkezlerinin inşaatında son durum
-Yerinde dönüşümde belediyelerimiz ve bakanlığımız koordinasyonunda işleri nasıl daha etkili ve hızlı hale getirebiliriz
-Gündüzbey, Yeşilyurt, Barguzu, Banazı ve Yakınca eski yerleşim yerlerinin proje ve ihale süreçlerinin son durumu ve hızlanması
Malatya'daki genel sürece ilişkin Sayın Bakanımız'ın bilgisi öncesinden de vardı. Şimdi bundan sonra, işleyen süreçlerin daha da hızlanması değişmeyecek gündemimiz...”

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’de toplantı ile ilgili olarak şu bilgileri aktardı:
“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum  başkanlığında koordinasyon toplantımızı gerçekleştirdik.
-Rezerv alanların son durumu
-Yeni rezerv alanı teklifleri 
-Toplu konutların teslimatının hızlandırılması 
Konuları başta olmak üzere şehrimizin imar ve ihyasında önem arz eden konuları istişare ederek sonuç için kararlar aldık. 
İlk ziyaretini Malatya’mıza yapması ve destekleri için Sayın Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu’nun yapılan toplantıya ilikin açıklaması şu şekilde:
“İlk ziyaretini Malatya'ya gerçekleştirilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın 
Murat Kurum   başkanlığında koordinasyon toplantımızı gerçekleştirdik.
-Deprem Konutları,Köy Evleri ve devam eden süreçleri 
-Rezerv alanların son durumu ve yeni rezerv alanı planları 
-Şehir Merkezi Esnaflarımızın taleplerini 
-Deprem konutların teslimatının hızlandırılması başta olmak üzere şehrimizin imar ve ihyasında önem arz eden konuları istişare ettik.
İlk ziyaretini Malatya’mıza yapması ve destekleri için Sayın Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • hüseyin karaaslan (6 saat önce)
    Sn. Bakan; Bunları normal vatandaşlardan dinleseniz daha iyi olmaz mıydı? Kim size gerçekleri gösterip, sunacak!! İnsanlar perişan halde, ordakiler bir elleri yağda bir elleri balda... Konteynerlarda 18 ay yaşasınlar da görelim. Adım atacak yer yok! İnsanlar mağdur ve perişan!! Ne Malatya valisini, Ne büyükşehir belediye başkanını , ne de ilçe belediye başkanlarınızı görmek istemiyoruz. Hepsi toplasan bir icraat yapamaz kişilerden oluşmakta.. Vali beye sormak isteriz, kurumlarınızda ki memurlarınızı denetleyiniz! Akşama kadar ağızlarında ciklet, çekirdek telefonlarıyla oynuyorlar.. Afad zaten başbelası durumda birşeyden anlamayan garip gurabaların toplanma kampı. Çevre şehircilik il müdürlüğü deseniz içler acısı... Bakan bey, Siz bunları halktan dinleyeceksiniz !! Siz sorunları mahalle muhtarlarından dinleyeceksiniz! Ordakiler kendilerini kötü göstermek istemez!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Paşa44 (1 gün önce)
    Battalgazi Belediyesi yüzde atmış olarak açıkladığı imarı yüzde elli beşe düşürmüş. Sanki babalarının mallarını ceplerinden veriyorlar. Diğer deprem şehirlerinde böyle kısıtlamaya gidilmemiş. Arsamız zaten küçük kuşa çevirdiler. Kaldı ki arsamızın bulunduğu yerden ne yol geçiyor ne de park. Üstelik yanda yeni yapılmış emsal binalar olmasına rağmen İstediğiniz yere şikayet edin demişler. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Topluca Cimere yazıp, Ankara'ya Çevre Şehircilik Bakanlığına gideceğiz. Depremzedelere yapılan bu zulüm yeter artık. Allahınızdan bulun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hkb (2 gün önce)
    Ilk konusmada Malatya nin adini anmayip tepki yiyince ilk Malatya ya geldi, Bence tepkiler etkili oldu. Baban olsa kardesin olsa tepkini koyacaksinki ilgi alakayi alasin,
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Kayısı hoşafı (2 gün önce)hkb isimli kullanıcı yorumuna
    Belediye baskani adayiyken de madara oldu ama akillanmadi. 1. Murat umarım bu sefer bakanlıkta başarılı olur.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Ensar (2 gün önce)
    Bu karıncaların filmi amma uzunmuş aylardır devam ediyor fakat hiçbir gelişme yok.rezerv alanlar rezalete döndü.Deyinki o zaman bizim hükümetimizin Malatyayı ve deprem illerini ayağa kaldıracak gücümüz yok bu kadar basit vatandaşa UMUT vermeyin!!!
    %63
    %37
    Yanıtla
  • malatya (2 gün önce)
    kac ay gecti bir sehir merkezini yapamadiniz. tamamen yonetimsizlik yonetememe beceriksizligi baska bir sey degil.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Asim (2 gün önce)
    Yeni rezerv alan soygunları evet ilk başlık rezerv alan zorbalığı ve en büyük rant işi ilk başlık olarak toplantı konusu.sizin yatacak yeriniz var mı.sizler rıza esasını uygulamadığınız sürece ekonominin canına okuyan Reisi Cumhurun müthiş liderliği, şimdide haramilerin teşvikiyle kentsel dönüşüm yasasını kevgire çeviren sayın Reisi Cumhur katlettiği ekonomiden sonra vatandaşın düzenini ve özel mülkünü katlediyor.ölür kalırız bu denli ülkeye bela getirecek maalesef zaman gösterecek.eğer dürüstlerse rezerv alan uygulamasını isteğe bağlı olarak güncellesinler zaten tüfenk omuza demiyor mu rezerv alanı Malatya halkı istedi o halde getir rıza esasını kim istiyorsa yapın zalim fiyatlı vasat dairelerinizi.göz göre göre zalimleşen sözde idarecilere karşı hak aramamak insanlığa sığmaz.her şeyi katletmeye yemin etmiş irade şayet adalet adına bir şey bıraktıysa hakkımızı arayacağız.kentesel dönüşüm yasası çöküş yasasına çeviren iradedir ekonomiyi de katleden irade
    %67
    %33
    Yanıtla
  • mustafa (2 gün önce)
    tamam da çarşı merkezinde istiklal mahallesi valilik arkasında neden hala ev yapımına başlanmıyor.daha neyi bekliyorsunuz yeter ..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ahmet (2 gün önce)
    Rezerv alanlarla ilgili ihalelerin hızlanması yeni rezerv alan yapılması..... Ha yani rezerv alanlarla ilgili adaletsiliklerin çözümü diye bir maddeniz yok. Aman malınıza mülkünüze sahip çıkın, bunlar kanun-manun dinlemeden malınıza mülkünüze çökecek. Sağlam evlerinizi, boş arsalarınızı alıp sizleri borçlandıracak. Yerinde dönüşümle ilgili net bir çalışmanız olsun, insanlar inşaat izni bekliyor, en son Mart dediniz, Temmuz oldu. Beceriksizler....
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyali (2 gün önce)
    Ya allah aşkına bir vekil de çıkıp demiyor vatandaş yerinde dönüşüm yapamıyor hibe ve kıredi yetersiz 1 buçuk milyona 100 mt kare daire yapabilen varmı mutahitler 2200 gibi para istiyor ne zaman artacak artmayacaksa devlet emlak konut veya başka muyahitlere ihale ile versin 2 yilla yaklaşıyor biz belediye ile daha imar konusuyoruz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bülent (2 gün önce)
    Arkadaşlar bu siyasetçilere maalesef nedense güvenemiyorum
    %67
    %33
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 gün önce)
    Sonuç nedir? Toplantı yaptınız da, yeni olarak hangi kararları aldınız? Halk hiç birinden haberdar olmayacak mı? Malatyalılara süpriz mi yapacaksınız? Yoksa çay kahve içip dağıldınız mı?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • mert (2 gün önce)
    Orta hasarlı binaların kredi durumu. İnsanlar maalesef icralık olmaya başladı.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyam (2 gün önce)
    Hee konusabiliyor. Biz ibb seçimlerinde gorememiştik. Ne diyor 2 aya biter mi
    %67
    %33
    Yanıtla
  • OpTiMiST (2 gün önce)
    Arkadaş toplantılar hiç bitmiyor.Biri gidiyor diğeri geliyor ortada elle tutulur bir gelişme yok.Malatya ya gelip ağırlanıp gidiyorlar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyaaaaa (2 gün önce)
    Ortada bişey yok o diyor istişare ettik diğeri önemli kararlar aldık vs..vs ... İki yıl geçmiş daha ortada hasar durumları netleşmemiş hepsi bi kenara deprem sonrası sayısız artcı ve bağımsız deprem oldu son durumla alakalı hasar tespit bile yapılmadı..Deve misali her tarafı eğrii
    %80
    %20
    Yanıtla