SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Yardımcısı Başkanlığında Koordinasyon Toplantısı

Bakan Yardımcısı Başkanlığında Koordinasyon Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’nun başkanlığında Malatya’da 6 Şubat deprem süreci çalışmalarına ilişkin olarak Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

AFAD İl Koordinasyon Toplantı Salonu’nda İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’nun başkanlığındaki toplantıya Vali Seddar Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İçişleri Bakanlığına bağlı kurum yöneticileri, ilçe kaymakamları katıldılar.

Toplantı sonrası İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Vali Yavuz ile birlikte İkizce TOKİ konutlarında, Merkez-2 Saray Mahallesinde, Valilik Binasında, Bakırcılar Çarşısında, Bahçebaşı (Orduzu) Mahallesindeki TOKİ kalıcı deprem konutlarında ve yapımı tamamlanan polisevinde incelemelerde bulunarak firma yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Seddar Yavuz, Malatya’ya teşrifleri ve şehre verdikleri destekler dolayısıyla Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’na teşekkür etti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, “Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi’nde bulunan ve yapımına devam edilen #İkizce Afet konutları şantiye alanında incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldık.” açıklamasında bulundu.

Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz "Hepinizin bildiği gibi, 6 Şubat’ta yaşadığımız  Asrın Felaketi’nin ardından, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; İçişleri Bakanlığımız, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve tüm kurumlarımızla birlikte, şehrimizin yaralarını sarmak adına yoğun bir çalışma yürütüyoruz.

Göreve başladığımız ilk günden itibaren Malatya’nın en büyük sorunlarından biri rezerv alanlarıydı. Hamdolsun, bugün itibarıyla yaklaşık 68 rezerv alanda çalışmalarımız tüm şartlarıyla başlamış durumda. Bu büyük dönüşüm; Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız güç, milletimize hizmet etme arzusu ve kurumlarımız arasındaki örnek iş birliği ile mümkün hale gelmiştir.

Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve tüm kamu kurumlarımızın uyum içinde çalışması sayesinde, Malatya'nın hızla ayağa kalktığını hep birlikte görüyoruz. Bu kapsamda şehrimizde şu anda 977 kırsal konut şantiyesi aktif olarak çalışmakta olup, altyapı çalışmaları da eş zamanlı yürütülmektedir.

Sayın Bakanımızın her zaman yanımızda olması, her çağrımıza cevap vererek sorunlarımızı çözmek adına gösterdiği yüksek gayret, bizleri ayrıca umutlandırmakta ve motive etmektedir. Bugün artık şehrimizde işler günbegün yoluna girmekte; yeniden yapılanma süreci hızla devam etmektedir. 

İçişleri Bakanlığımızın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın ve AFAD’ın koordinasyon içinde yürüttüğü çalışmalar sayesinde; toplamda 100.416 konut ve işyerinin inşa süreciyle Malatya, adım adım mükemmel bir şekilde yeniden imar edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Münir Karaloğlu ile birlikte İkizce TOKİ’de tamamlanan konutlarımızı ve yapımı devam eden inşaat şantiyelerini inceledik. Vatandaşlarımız için güvenli ve huzurlu yuvalar inşa etmeye devam ediyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, “İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Münir Karaloğlu ile birlikte İkizce’de inşa süreci devam eden Deprem Konutları şantiye alanında incelemelerde bulunduk. Devletimizin güçlü iradesiyle yükselen bu konutlar, depremzede vatandaşlarımızın güvenli ve huzurlu bir yaşama kavuşmaları adına büyük bir hızla devam ediyor. Emeği geçen tüm kurum ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Malatya’daki programlarını tamamlamasının ardından Diyarbakır’a hareket etti.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Murat TURCAN (8 saat önce)
    Zirai dondan sonra ses kesildi ne olacak bu kredi borçları ertelemesi olacakmi vatandaslar bunu bekliyor
    %100
    %0
    Yanıtla