SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Yardımcısı Gürgen'den Yeniden İmar Bölgesi İncelemesi

Bakan Yardımcısı Gürgen'den Yeniden İmar Bölgesi İncelemesi
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’da yürütülen kalıcı konutlar ve işyerlerinin son durumlarını yerinde incelemek üzere şehre gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen  şehir merkezinde temelleri atılan işyerleri ile Bostanbaşı mahallesinde TOKİ Konutlarının yapılması planlanan bölgede incelemelerde bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile birlikte şehir merkezi başta olmak üzere muhtelif bölgelerde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

İlk olarak şehir merkezinde temelleri atılan yeni işyerlerinin bulunduğu bölgede devam eden çalışmaları inceleyip yetkililerden bilgiler alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen daha sonra Bostanbaşı mahallesinde yapılması planlanan TOKİ Konutlarına ilişkin ilgili kamu ve kurum yetkililerinden detaylı bilgiler aldı.

İnceleme gezisinin verimli geçtiğini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya’nın ve Yeşilyurt’un daha güçlü bir şekilde ayağa kalkması için tüm imkânların seferber edildiğini söyledi.

Vatandaşlara kalıcı konutları ve işyerlerini teslim etmek amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmaların planlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımız Sayın Vedad Gürgen’i şehrimizde ve ilçemizde ağırlamaktan onur duymaktayız. Sayın Bakanımız başta olmak üzere Bakan Yardımcılarımızın şehrimizin daha güçlü bir şekilde ayağa kalkması noktasında verdikleri mücadele takdire şayandır, bizler kendilerine tüm hemşehrilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. 6 Şubat’taki depremler şehrimizde ve ilçemizde büyük yıkımlara neden oldu, devletimizin gücü ve imkânları neticesinde bazı işyerlerinin temelleri atıldı, şehrimizin farklı bölgelerindeki TOKİ Konutları bitmek üzere, geçtiğimiz aylarda bazı Köy Evleri hak sahiplerine teslim edilmişti. Yakın bir zamanda İkizce TOKİ Konutlarımızın da kuraları çekilip hak sahiplerine teslim edilecek, aynı zamanda bazı kırsal bölgelerimizdeki Köy Evlerimizin de teslim süreçleri hız kazanacak. Şehrimizde deprem yaralarının sarılması için teyakkuz halindeyiz. Allah’a şükürler olsun ki büyük bir devlete sahibiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacağımıza bizler yürekten inanıyoruz. Belediye olarak ta Bakanlıklarımız başta olmak üzere ilgili kamu ve kurumlarımızla uyumlu ve koordineli çalışarak üzerimize düşen ne varsa yerine getirmekteyiz. Sayın Bakan Yardımcımızla birlikte şehir merkezimizde temelleri atılan işyerlerinin son durumunu yerinde inceledik ardından TOKİ Konutlarının yapılması planlanan Bostanbaşı mahallemizdeki alanda muhtarımız ve mahalle sakinlerimizle birlikte istişarelerde bulunduk. Tüm yatırımlar ortak akıl çerçevesinde yürütülmektedir. Sayın Bakan Yardımcımıza şehrimize gösterdiği bu ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum, burada başlatılan ve devam eden çalışmalarda emeği büyüktür. Elbirliğiyle şehrimizin daha güzel, daha modern ve yaşam standartı yüksek bir kent hüviyetine kavuşması için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bizim buradaki tek gayemiz ve amacımız hemşehrilerimizin en kısa sürede kalıcı konutlarına ve iş yerlerine kavuşmalarıdır. Yeni Malatya’mızı hep birlikte inşa edecek, eskisinden çok daha güzel bir şehir olarak hayata döndüreceğiz. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bu noktada ne yapılması gerekiyorsa hemşehrilerimizin emrinde olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • GERÇEK MALATYALI (3 ay önce)
    Malatya'nın en sağlam zeminleri Yeşiltepe den Özsan Sanayi Sitesine kadar olan yerler nedense Yeni Planı İmara uygun olan yerlere verilmiyor ancak yerleri balçık ve sulu olan Bostanbaşına İmar veriyorlar anlamış değilim bu şekilde devam ederse Malatya değil 5 senede düzelir en az 30 senede yeniden Malatya Şehir haline gelir...
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    Malatya nitelikli insan gücünü il dışına göç vererek kaybetti her şey zamanla düzelir ama giden insanlar geri dönermi bilinmez şehrin imarı ne kadar uzarsa geri dönüşlerde o kadar azalır.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Yerelli (3 ay önce)
    Malatya! Bakırcılar çarşısı, kaysı pazarı, Akpınar, Yeni Cami/Söğütlü Cami, Kuyumcular çarşısı ve uzantıları ile tüm ara yerleri derin eşin GÖL yapın. İçinde kayıklar ve ördekler yüzsün. Zaten her tarafı su dolu. Sonra bu gölün çevresine Söğütlü cami + taze cami den daha bir cami imar edin. Çevresine de istediğini yap. Cadde ve sokaklar geniş ve düzgün yapın. Alın size Malatya Malatya Bulunmaz Eşin 'ne yakışır bir dünya şehri...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • murat geckil (3 ay önce)Yerelli isimli kullanıcı yorumuna
    sonunda aklı başında bir yorum geldi. Central Park gibi yapılmalı malatya merkez
    %100
    %0
    Yanıtla
  • AÇİK NET GERÇEK (3 ay önce)
    Malatyamız yeniden ayaga kalkacak. Umudumuzu korumalıyız. Çalışmalar yapılıyor. Ama Hiç birimizin istemediği, aklının ucundan bile geçirmek istemediği en hayati riskle, en büyük tehlikeyle karşı karşıyayız. Yapılan bu hasar tespitleri doğru değil, sıkıntılı. Hala bu hasar tespitleriyle oynanıyor. Bu sır değil. Herkes biliyor. Kendimiz, komşumuz, arkadaşımız ya da akrabamız bir şekilde bu duruma şahit olduk. Ne yazık ki, Çevre Şehircilik müdürlüğü Malatya'nın en güvenilmez kurumu. Hatta adamın birisi çıkıp televizyonda "ağır hasarlı binalarımı az hasarlıya çevirttim" diye övünüyor. Kim çevirdi bu raporları. Kim bu raporlarla oynuyor hala. Cevabı belli; kim yetkiliyse o. En son 6 Şubatta yıkılan binalarin çok büyük bir bölümü 2020 Elazığ depreminde hasar alıp, ya tespit yapılmayan yada raporu ile oynanan binalardı. Örneğin Hakimbey, örneğin Bayrak sitesi vb. vb. Biz önceliğimizi unutuyoruz. Elimizde bir dairemiz kalsın diye kendimiz icin, sevdiklerimiz için, insanlık için nasıl bir risk aldığımızın farkında mıyız? Bu herkes için vebal, çok büyük vebal. ANLAYANA TABİİ.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Volkan (3 ay önce)
    Malatya merkezi Yeşilyurt değil Battalgazi belediyesine ait. Aklıma acaba beton inşaat işinden nemalanmak için bakan yard. gezdiriyor sayın Çınar bey. Ah Malatyam kurtul bu beceriksizlerden
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatyanın bedduası (3 ay önce)
    Malatyalının meşhur bedduası vardır ki hemen herkes birbirine söyler. Evin yıkılsın diye. Ahan da dualar kabul oldu. Evler yıkıldı. Şimdi de milletin hakkını yiyenler aynı gazaba uğrayacak. Memleket gidecek elimizden. Demedi demeyin. Dürüst olun ki biz de beddua etmeyelim. Vallaha Dünya yanar yok olur bu bedduaların altında.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • halil (3 ay önce)
    Merkez mahallelerinin tamamını emlak konut yapmalıdır ama geliyorlar bakıyorlar gidiyorlar.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatya'da rant var (3 ay önce)
    Bu firmalar ihale ile işi aldılar. Projeyi görüp maliyete göre teklif verdiler. Öyleyse neden vatandaş kendi işyeri hakkında bilgi sahibi değil? Sebep belli: milletin malına çöküyorlar!!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hacı AYVAZ (3 ay önce)
    Geliyler gidiyler bakıylar, sonra tekrar gelip bakıylar. Ama hiçbir şey olduğu yok. Her tarafı eştiler deşitiler. kazıkları gömdüler. çamur diz boyu. Malatya mahzun, Malatya yetim. Malatya ezik.Sonunda galiba biz de bittik pes ettik artık. Muradınıza erdiniz gayri. Şimdi oturup tatlı tatlı bölüşürüsünüz Malatyayı. Allah tadını aldırmasın, yetmiş bin düvel ceddinizin ağzında kalsın acımız. Allah huzur vermesin. Allah sizleri başımızdan eksik etsin.
    %78
    %22
    Yanıtla