SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlık 'Uygunsuz' Gıda Üreten Firmaları İlan Etti.. 3'ü Malatya'da!

Bakanlık 'Uygunsuz' Gıda Üreten Firmaları İlan Etti.. 3'ü Malatya'da!
A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapılan, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ile çikolataların yer aldığı, 371 firmaya ait 559 parti ürünü kamuoyuna açıkladı. Bu firmalardan 3'ünün Malatya'da olduğu bildirildi.

BAKANLIK İLAN ETTİ..

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları ilan edildi.

Açıklamada, ülkede gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığı ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla, gıda ve gıdayla temas eden madde ve malzemelerin, üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerinin büyük titizlikle yürütüldüğü ifade edildi.

Laboratuvar sonucuna göre taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten veya ithal eden, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti veya seri numarasını içeren bilgilerin kamuoyuyla paylaşıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu uygulamamız tüketici sağlığının ve menfaatinin korunması, sektörde haksız rekabetin önlenmesine büyük katkı sağlamaktadır. Söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde, Bakanlığımızca yürütülen denetimlerin yanında tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikayet, CİMER, Alo 174 Gıda Hattı ve Whatsapp (0 501 174 01 74) gıda ihbar hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı bulunmaktadır. Bu bakımdan tüketicilerin bu başvurularını sürdürmeleri, halkımızın sağlığının korunması yönündeki çalışmalarımız için büyük önem taşımaktadır."

Denetim sonuçları
Tüketici sağlığının en üst düzeyde korunmasına yönelik yapılan kanun düzenlemesiyle gıdada taklit veya tağşiş cezalarının caydırıcı hale getirildiği vurgulanan açıklamada, bu kapsamda taklit ve tağşiş yapan gıda işletmecilerine gayrisafi gelirlerine bağlı olarak 50 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari ceza, hapis, adli para ve gıda sektörü faaliyetinden men cezaları getirildiği ifade edildi.

Yüksek teknoloji ürünü cihazlarla hizmet veren laboratuvarlarda taklit veya tağşişe esas her türlü tespitin yapılabildiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Daha önce 26 kez yapılan duyurularla, taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen, toplam 1609 firmanın 3 bin 605 ürünü kamuoyuyla paylaşılmıştır. Yapılan 27. kamuoyu duyurusuyla 371 firmaya ait 559 parti ürün Bakanlığımız internet sitesinde bilgiye sunulmuştur. Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012'den bu yana 1887 firmaya ait 4 bin 164 parti ürün kamuoyunun bilgisine arz edilmiştir."

Bakanlığın sitesinde yer alan duyuruda, alkollü ve alkolsüz içecekler, arıcılık ürünleri, baharat, bitki, çay ve kahve, bitkisel yağ, çikolata ve kakao ürünleri, enerji içecekleri, et ve et ürünleri, pastacılık ürünleri ve tatlılar, süt ve süt ürünleri, şekerli mamuller ve takviye edici gıdalarda taklit ve tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği belirlenen ürünlerin listesi yer aldı.

MALATYA'DA 3 FİRMA..

Bakanlığın ilan ettiği listede, 'Süt ve Süt Ürünleri'nde 2, 'Takviye Edici Gıdalar'da ise 1 olmak üzere 3 firmanın ürünlerinde uygunsuzluk saptandığı belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ilan edilen listede yer alan bu 3 firma şunlar:

1-Süt ve Süt Ürünleri:
-Şatıroğlu Gıda Hayvancılık Tic.Ltd. Yazıhan/Malatya- Marka: YamadağlıTulum Peyniri- Uygunsuzluk: Bitkisel Yağ,
-Çetin Süt Mamülleri- Ramazan Ateş- Battalgazi/Malatya- Marka: Çetindağ Yarım Yağlı Yoğurt- Uygunsuzluk: Bitkisel Yağ,

2-Takviye Edici Gıdalar:
-Tabip Lokman Sağlık Gıda İnş.Ltd.- Yeşilyurt/Malatya,- Ballı Çam Kozalağı Macunu- Uygunsuzluk: İlaç Etken Maddesi Tespiti (Sildenafil)

Ankara, AA- malatyahaber.com

BAKANLIĞIN İLAN ETTİĞİ LİSTE İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ

https://www.tarimorman.gov.tr/Lists/Duyuru/Attachments/1556/Kamuoyu_Duyurusu.pdf

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • mustafa (2 yıl önce)
    Tabip Lokman Sağlık Gıda İnş.Ltd.- Yeşilyurt/Malatya,- Ballı Çam Kozalağı Macunu- Uygunsuzluk: İlaç Etken Maddesi Tespiti (Sildenafil). Sildenafil viagranın etken maddesi
    0
    0
    Yanıtla
  • S.POLAT (2 yıl önce)
    Bakınız haber merkezi tam açıklama yqzmış yani Uzunpınar Ltd. Yazmıyor bu demek olur ki esenlik magim ve bir çok raflarda satılan yamadağ tulum peynirini ve tereyağını afiyetle gönül rahatlığıyla tüketebilirler sayın tüketicilerimiz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet Demir (2 yıl önce)
    Bahsi geçen firmanın Yamadağ firması ile hiçbir alakası yoktur burada adı geçen marka yamadağlı diye geçmektedir asıl Yamadağ firması Uzunpınar Yamadağ markasıdır ve ürünleri son derece temiz ve kalitelidir
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Bahsi geçen firmanın Yamadağ tereyağ tulum peyniri ile hiçbir alakası yoktur Malatya da bilinen Yamadağ markası Uzunpınar Yamadağ firmasıdır burada usülsüzlükten dolayı ceza yiyen firma Yamadağlı firmasıdır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cumali demir (2 yıl önce)
    Drıjan yamadağlı tulum peyniri firmasıyla yamadağ tulum peynirinin bi alakası yoktur isim benzerliğinden dolayı firma olarak mağduruz haberi yapan arkadaşlara irtibat numarasından ulaşamıyoruz firma olarak bu konuyla ilgileniyoruz…
    %100
    %0
    Yanıtla
  • KAPTAN (2 yıl önce)
    Ş gıda yazılmış ve Ç süt ürünleri Neden sadece baş harfleri veriliyorki tam isim yazılsın bilen var bilmeyen var bence korkularak haber yazılmamalı ..
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Cengizhan (2 yıl önce)
    Sebepsiz yere işten çıkardığın insanların vebali günahı senin boynundan çıkmasın yeğenini hiç bilmediği işin başına koyup ekmeğimizle oynattin Allah bu yaptıklarınızı yanınıza koymasın tek duam bu bir akp li olarak senin ve Yeşilyurt belediyesindeki ekibinin o makamdan gitmesi için elimden geleni yapacağım yine akp olsun ama sen olma yeter ki
    %29
    %71
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    Bu firmaların isimlerini bakanlık zaten yayımlamış. Siz neden kısaltma yapıyorsunuz?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Bold (2 yıl önce)
    Bakanlık ifşa etmişken siz neden ismini gizliyorsunuz. Vatandaş sorunlu ürünleri yemeye devam etsin diye mi ? Ayrıca bu firma maşallah hersene liste de yaptırım yok. Listeye yazıyorlar başka bir ceza yok galiba. Diyecek birşey yok. Görevliler görevini yapar inş.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • ABUZİTTİN (2 yıl önce)
    isimleri açıklamada bence beis yoktur listede yazıyor zaten ifşa olmaları lazım ki aynı kimse almasın çünkü hep nasıl oluyorsa satışa devam ediyorlar çetindağ süt ürünleri şatıroğlu süt tabip lokman gıda
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Çetindağ Yoğurt daha önce ki hileli ürünler listesinde yine vardı. Neden hala üretim yapıyorlar anlamış değilim ? Demek ki cezalar yaterince caydırıcı değil.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Bir sefer belirtilen yoğurttan aldım ve almaz olaydım diyorum, özellikle ilimizde bazı marketler uygunsuz ürün satmaz gıda mühendislerine tahliller yaptırmışlar hileli ürünleri raflarına koymazlar diye güveniyoruz bu konuda bu marketlerde güvenimizi kaybediyorlar.şu anda bile raflarda o ürünü görebilirsiniz, bütün marketlere sesleniyorum belli olan o ürünleri marketinize sokmayiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • alıştık (2 yıl önce)
    malatya tabiri ile firmaları malamat etmişler ...firmalar yoluna devam ediyor...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • kaya (2 yıl önce)
    Vay be yıllardır yamadağ tulum peyniri kullanıyordıum.. üzgünüm..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yıllardır kullanıyorum diyorsunuz ama ismini bile tam bilmiyorsunuz şatıroğlu firmanın ismi tulum peyniri ismi yamadağlı geçiyor eksik yazmış haber merkezi
    0
    0
    Yanıtla
  • Yamadağ da sıkıntı olmaz yamadağlı markası iyi bakın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kardeşim ifşa olan firma yamadağlı yamadağ farklı firma bende senin gibi düşündüm ama iyice okudum yamadağ değil üzülme
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (2 yıl önce)
    Keseceksin kolunu bak bakayım bı daha yapan varmı ....
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Taylor (2 yıl önce)
    Verilen ceza vergiden düşer olur biter. Ruhsatın iptal et ,hapis cezası ver, ağır para cezası ver ,ömür boyu hak mahrumiyeti koy hele kim yapıyor..
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Battalgazi (2 yıl önce)Taylor isimli kullanıcı yorumuna
    Ceza vergiden düşer mi? Bilmeden yaziyorsun.
    %100
    %0
    Yanıtla