SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlıktan AFAD'ın Malatya Değerlendirmesi İçin 'Düzeltildi' Açıklaması

Bakanlıktan AFAD'ın Malatya Değerlendirmesi İçin 'Düzeltildi' Açıklaması
A- A+ PAYLAŞ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, afetzede yardım ödenekleri ile ilgili yapılan bilgilendirmede, Malatya'nın afetten daha az etkilenen illerden gösterilmesine gösterilen büyük tepkinin ardından, İçişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

Bakanlığın, 'Afetzede Acil Yardım Ödenekleri' konusuna ilişkin afette en çok etkilenen iller hakkındaki açıklaması şöyle: 

"Afetin ilk günlerinde “genel hayata etkili afet bölgesi” olarak ilan edilen illerimizde,

afete yönelik acil ödemelerin daha hızlı yapılabilmesi için, illerimiz arasında eşleştirme yapılmıştır. Bu kapsamda, afet bölgesindeki illere karşılık gelen destek iller belirlenmiştir. Bu eşleştirmede Elazığ ilimiz ile ilgili olarak ilk anda verilmiş bir “genel hayata etkili afet bölgesi kararı” olmadığı için, Elazığ ilimiz, Malatya’ya destek il olarak belirlenmiştir.

Daha sonraki dönemde Elazığ ilimizin de “genel hayata etkili afet bölgesi” kapsamına alınmasıyla birlikte, bu görevlendirmeler  iptal edilerek aşağıda belirtildiği şekilde tekrar eşleştirme yapılmıştır. Depremin ilk günlerinde arama kurtarma ve diğer acil diğer işlerin hızlıca yönetilmesi için böyle bir eşleştirme yapılmış olup, bu eşleştirmelerin depremin illerimize etkisiyle ve büyüklüğüyle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Kaldı ki, sonrasında yapılan bu değişiklik, ikinci bir metinle de düzeltilmiştir.

Tamamen teknik ve süreci hızlandırmaya yönelik bu işleyişi, Malatya’ya veya başka herhangi bir ilimizin afetsellik boyutuyla ilişkilendirilmemesi gerektiği hususunu, kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ederiz.

Afetten etkilenen illerimizden;

Kahramanmaraş ilimizin Zonguldak İl AFAD tarafından incelenmesi,
Hatay ilimizin Trabzon İl AFAD tarafından incelenmesi,
Malatya ilimizin İl AFAD ve Başkanlık  tarafından desteklenerek Malatya İl AFAD ile birlikte incelenmesi,
Adıyaman ilimizin İzmir İl AFAD tarafından incelenmesi,
Diyarbakır ilimizin Başkanlık tarafından incelenmesi,
Adana, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Gaziantep ve Elazığ illerimiz il AFAD tarafından incelenmesi yapılmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

malatyahaber.com

Bakanlığın düzeltildiğini açıkladığı tepki gören AFAD açıklaması

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

64 yorum yapılmış

  • Jkl (1 yıl önce)
    E devlet te hasar listesinde Malatya yok. Az hasarlı listesine alındı sonra düzeltildi. Bakalım bu işlerin arkasından ne çıkacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (1 yıl önce)
    malatya hem devlet malatya hem vekil nezninde maalesef sahipsiz kaldı yazık malatya oysa bu hükümete en çok oy veren bir memleketti
    %100
    %0
    Yanıtla
  • KAMİL (1 yıl önce)
    Kira, taşınma ve eşya ödemeleri neden halen yapılmadı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Akif bozdoğan (1 yıl önce)
    Malatyada güya hasar tespitine gelenler veya gönderilenler her neyse.....bu binaya kesinlikle girmeyin ağır hasarlı yıkıldı yıkılacak...karar çok doğru.bu şekilde sözlü uyarıda bulunup gidiyorlar.sonra e.devlet ten bakıuorsunuz ki ,size çom hasatlı denilen eviniz yada binanız az hadarlı gösterilmiş...nedenmi verecekleri 10 bin lirayı vermemek için....milley 10 bin liranın acı değil ama düşünün elde 5 kuruş yok ne yapacak insanlar....yazıklar olsun ülkeyi yönetenlere. Malatya milletvekilleri.siz neredesiniz özel işlerinize ara veripte memleket işlerine dönemedinizmi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Birader ayıp ya benimde evim az hasarlı 10 bin lirayı aldım niye senin ağır hasarlı evine hasarsız versinler sadece hasarsıza odeme yok .
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Kernekli34 (1 yıl önce)
    Şu acılı zaman da ve toplumsal travmanın akıl sağlığını bile zorlayacak bir izahı bile yapılamayan ve ezberlerimizdeki deprem öngörü ve bilgisini dahi yerle bir eden ve şehrin nufus olarak boşalmasına neden olan bu sıra depremlerde; Adı Afad olan Güya Kamu kurumu nezdinde siyasisinden bürokratına cümlesi en kibar deyimle çuvalladı... Malatya şehrinin ve halkının 2023 model bir araba gibi hafif hasarlı olarak veya orta hasarlı olarak sınıflanması akıllara zarar bir aymazlıktır. Sebep olanlardan halk ta Allahta hesap sorsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • New Malatya (1 yıl önce)
    Bu hafta diyarbakırdaydım şehirde depremin etkilediği birşey yok hayat gayet normal devam ediyor herkes işinde gücünde ancak devlete göre Diyarbakır çok etkilenen il insanın kalmadığı, hayatın bittiği, herkesin göç ettiği, iş imkanlarının sona erdiği, hayalet şehire dönen Malatya az etkilenen il. Bu raporu çıkarana helal olsun az etkilenmişse gidip Malatya’da yaşasınlar bundan sonra
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan (1 yıl önce)
    Akp bundan sonra daha çok Malatyadan oy bekler. Akp ye Bir tek oy bile malatyadan çıkmaz.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Alim (1 yıl önce)
    Benim evim 62 yıllık bina 4cü kat duvarlar çatlamış çatıdan içeriye sular akıyo buna rağmen sağlam raporu verilmiş işte bizim devletimiz böyle adaletli evine sağlam raporu verilmişse depremzede sayılmıyomuşuz hiç bir yardımdan faydalanıyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Bu tamamen akıl tutulması. Malatyada milletvekillerinin olmadığının kanıtıdır. Malatya nin sahipsizliginin göstergesidir. Geçmiş olsun Malatyam kandiliniz mübarek olsun....
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Malatya nin hafif hasarlı iller arasında gösteriliyor olması tamamen akıl yoksunlugudur. Buda malatyada hiç millet vekilinin olmadığını ve sahipsizligimizin tescilledi. Herkese geçmiş olsun Malatya.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (1 yıl önce)
    Şehrin %70 i yıkık ya da ağır hasarlı. Şebeke suyu çamur akıyor insanlar kokmaya başladı. Şehirde 50.000 insan anca kaldı. Ulusal basında tek bir Malatya haberi yok. Varsa yoksa Maraş Adıyaman Hatay. Bunun tek sebebi basiretsiz siyasetçilerimizdir. Onlar şu an koltuk derdine düştüler. Sosyal medyadan boy boy paylaşım yapıyorlar. Bir yaraya merhem oldukları yok. Onlar varsın şehrine sahip çıkmasın biz gerçek onurlu şerefli haysiyetli Malatya halkı taşımızla tırnağımızla bu şehri ayağa kaldırırız inşallah.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Özgül (1 yıl önce)
    Çatı üzerimize yıkılmış duvarlar çatlamış 50 yıllık bina hiç bir eşyamızı alamıyoruz az hasarlı denmiş sitmapınarı bitmiş her yer dümdüz olmuş malatya enkaza dönmüş hafif hasar denmiş dışarıdan bakılmış bu neyin kafasını yaşıyorlar bunlar allah bildiği gibi yapsın inşallah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Togili (1 yıl önce)
    Ne Allah korkusu ne utanma kalmış yazıklar olsun verdiğimiz oylar yaptığımız hizmetler zehir zıkkım olsun NASA nin çektiği fotoğrafta % 54 le en çok tahrip olan il Malatya diyor bizimkiler kaldırdıkları cenazelerle övünüyor sonra da az hasarlı E DEVLET te Malatya nin adı bile geçmiyor galiba hic hasar almamış yazıklar olsun
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Ak parti Malatya'da yok artık hayalet şehre dönen Malatya'da hasar yok sandıktada ak yok
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Bu saatten sonra olursa zaten o da malatyanın ayıbı bu yazıyı afad düzeltti onu da belirteyim milletin canı burnun da zerre bir gelişme yok ne oy verecez daha
    %100
    %0
    Yanıtla
  • dertli vatandas (1 yıl önce)
    AFAD gibi bir kurumun icine ilahiyat mezunu ne kadar adam varsa doldurmussunuz yapabileceginiz bir adam akıllı vazife vardı deprem oldu gelin cenazelerimizi kildirin bari onu bile yapamadiniz onda da kendi başımızın caresine baktık. Vatandasimizin dayanismasi olmasa memleketimiz sahipsizdi.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • 44 malatya (1 yıl önce)
    Vekillerle belediye baskanları yaptırmıştır
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Deprem oldu olalı hergün Yeşilyurt Kaymakamlığı önünde kurulan çadıra Bir çadır için dilekçe verdim.hiçbir şekilde dönüş olmadı oradaki görevliler iki gün sonra Altay kışlasında çadırınızı alın diye diye hepimizi oyaladılar.Kışladaki komutanlar diyorki onlar sizi yalan yanlış yönlendiriyor haber gelmeden veremeyiz diyorlar. Kaymakamlık Akşama kadar 15 20 bin dilekçe alıyor Akşam hepsini yakıp gidiyor.Allah tan korkun bu kadar rahat olmayın .Dost Akbablarınıza hepsine verdiniz hiç kimsesi olmayan benim gibi evi yıkılan binlerce insan varken o dilekçeleri teslim alan imam efendiler mahşerde sizden davacıyım Elbette bu günlerde geçer Allah var gam yok beni öldürmeyen Allah benden haberdardır.siz o dilekçeleri yazarken insanların yüzüne gülüyorsunuz umut veriyorsunuz Bir kere sorun bu kadar dilekçe veriliyor bir tanesi işleme alındı mı diye.Hepinizi Allah a havale ediyorum ........
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Cng (1 yıl önce)
    Olan bizlere oldu Ev yok İş yok Memleket kalmadı... İnsanlarımız ölüme terkedildi... Ne hikmetse sorumlu da yok...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Bunlardan hizmet veya afet sonrası destek beklemeyin. Malatya akp'ye silme oy verdi . Karşılığını da böyle aldı. Şimdi yine aynı partiye oy verirken gece soğuk ayazdaki ailenizi düşünün bakalım eliniz yine giderse ne diyeyim müstahak.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Orduzulu (1 yıl önce)
    Söyleyecek söz diyecek kelime bulamıyorum.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • MECZUP (1 yıl önce)
    Ey Malatya'nın uyurgezer vekilleri bir Elazığ vekili kadar olamadınız, adamlar bir bina ile kendilerini afet bölgesi yaptılar senin malatyan yerle bir oldu az hasarlı gösterilmesinin sorumlusu kim tabiki vekiller, zavallı ezik pısırık köle güdülmeye alışkın her zaman olduğu gibi.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Elazığ'da 20000 bina şu ana kadar incelenmiş 4500 ağır hasarlı bina tespit edilmiş. Kulaktan duyma laflarla burada yanlış bilgi verme.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Cebrail dalhancer (1 yıl önce)
    Afat malatya ilimiz için az hasarlı diye karar vermişler suan malatyada oturulucak ev yok yüzlerce kardesimiz enkaz altinda vefat etti sizi ve sizin gibileri vicdaninizla bas basa birakiyorum
    %94
    %6
    Yanıtla
  • dogan (1 yıl önce)
    Malatya ilimizin İl AFAD ve Başkanlık tarafından desteklenerek Malatya İl AFAD ile birlikte incelenmesi, demek, olay yerini katile teslim etmek demektir,... allahım deprem bize az geldi, ahbap çavuş ilişkisine devam.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • vstandaş (1 yıl önce)
    Belediye başkanı ulusal kanalda çıkıp Malatya dimdik ayakta demiş AFAD bize depremden etkilenmemiş demiş çok mu sahipsiz MALATYAM ne evimiz ne eşyamız ne canımız ne de geleceğimiz kaldı milyon kişi olan şehir boşaldı mülteci gibi nereye gideceğimizi bilmeden dolanıyoruz elbet sıra bize de gelecek....
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Esnaf44 (1 yıl önce)
    Malatya'nın milletvekilleri nerdesiniz siz Veli Ağbaba hariç gündemde Malatya için konuşan yok.. seçimler gelecek elbet bu millet sizi kara tahtaya yazdı unutmayin bu günleri sizler. Yazıklar olsunnnn size
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Malatya afad sınıfta kalmıştır.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Batandaş (1 yıl önce)Alp isimli kullanıcı yorumuna
    Yine Malatya vekillerimizin ve belediyelerimizin acizligine ugramıştır hak ettik biz bunları getirdik yine biz çejiyoruz
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mesut (1 yıl önce)
    80 bin nüfuslu bir ilçe olduk neyin tepkisini yapiyonuz bizi elazığa baglasinlar vallahi bundan daha iyi sahip çıkarlar en azından şu belediye başkanları ve millet vekillerini görmeyiz ......biz bile bile lades olduk 2020 de deprem oldu Malatya'ya 2 bin TOKİ elazığa 20 bin TOKİ yapıldı ...darbe almış bütün evler yıkıldı bizde ...sadece yazıklar olsun bu ilin temsilcilerine
    %95
    %5
    Yanıtla
  • İstifa (1 yıl önce)
    Yunanistanda tren kazası olur 50 kişi ölür ülkenin bakanı istifa eder. Bizde deprem olur 2 senelik yüzlerce bina yıkılır bakanı geçtim sıradan bir idarecinin bile istifasını geçtim adamlar vicdanım rahat diyorlar. Sahi yunanlılarmı gavur bizimkiler müslümandı değilmi ?
    %99
    %1
    Yanıtla
  • Hakkı (1 yıl önce)
    Adamı hasta etme AFAD mısın AFET misin nesin? Bizi AFET bir kere yıktı, siz bin kere yıktınız. Tabi Kızılay mısın Karaay mısın nesin, sen de. Değil bağış kan bile vernem artık size. Verdiğimiz kanların parasını ne yaptınız? Kan parası yiyiciler.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ağırdan ortaya (1 yıl önce)
    Bostanbaşı alpertunga caddesindeki 2 bloklu 14 katlı sitenin ağırdan orta hasara çevirilmesi için uğraşanlar varmış. Kolon demiri yamulup dışarı çıkmış 14 katlı binayı güçlendireceklermiş. 2 senelik bina nesini güçlendirecen görende der 20 senelik. Bi çatal dayayın patlayan kolona sonra sistemden hasarsız yapın oturursunuz. Allah akıl fikir versin size
    %99
    %1
    Yanıtla
  • Amin Amin sorumlu bir kaç müteahhit dışında herkes serbest kaçan kaçtı Mehmet çınar Hacı Uğur Polat Cemal Akın ve Ahmet Çakır acil yargılanmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bırakın bu Elazığ muhabbetini ayıptır yav. Adamlar ilk günden beri Malatya dalar. İtfaiyesi ile Belediyesi ile Allah razı olsun. Ellerinden gelen her şeyi yaptılar Malatya için. Burada bizim sorgulayacağımız konu vekillerin ve Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin basiretsizliği olmalı..
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Depremde etkilenmeyen elazığ sonradan bu iller arasına girince bi elazığlı tandığım aynen şunu dedi. MALATYA nın SAHİBİ YOK. Aynen öyle bunların 1 tanesi malatyayı düşünmüyor. Mağrurlanma padişahım senide benim gibi YARADAN var. Elbet ölünce aynı sırada hesaba çekleceğiz. O zaman da colombia montunuzla gelirsiniz mahşere
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Elazığlı (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Bu depremden Elazığ etkilenmedi demek nedir? Bu neyi kafası? Elazığ'da ölüm sayısının az olması Elazığ'ın depremden etkilenmediği anlamına mı geliyor? Elazığ daha 2020 yılındaki depremin etkisini toparlayamamışken Kahramanmaraş depremini de iliklerine kadar hissetti. Elazığ'da şu anda Malatyada incelenen bina sayısının 1/5 i kadar bina incelendi. 20000 bina incelenmiş 4000 bina ağır hasarlı şu an. Elazığ'da da Elazığ sahipsiz diyorlar. Elazığ depremden etkilenmemiş mi şimdi? Bu ağır hasarlı binalar gökden mi geldi? Depremde can kaybımız olmayınca Malatya'ya koştuk. Marketlerdeki suyu, kuru gıdayı, battaniyeyi bitirdik ve Malatyaya geldik. Malatya bizim kardeşimiz. Şimdi senin söylediğin laf mı şimdi? Elazığın da sahibi yok. Gel Elazığ'a 2020 yılında çarşıda yıkılan binaların yerlerinde ne var görürsün? Hepsi otopark olmuş. Daha yaralarını saramamış bir Elazığ var. Elazığ'da da Bostanbaşı gibi Sürsürü Mahallesi var. Elazığda böyle tarım arazilerine 4 daire üzerine 15 kat bina yapılmaz. Bu tip arazilerin olduğu yerde en fazla 5 kat yapılır. Elazığ'da iki daire üzerine yüksek katlı binalar genellikle kayalık alanlara yapılıyor. Burada Elazığın ve Malatyanın çıkaracağı dersler var. Süslü bina değil sağlam bina yapacağız.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Bir ilin depremden etkilenip etkilenmediğine sen ve arkadaşların mı karar veriyor? Bu afetten 11 il etkilendi. Elazığ son depremden 7. enfazla etkilenen il. Bunu ben değil devletimiz rakamlarla söylüyor. 2020 yılında da Elazığ'da deprem oldu. Elazığ kendini toparlayamadan iki deprem daha yaşadı. Bu kıyaslama kimseye yarar getirmez. Zman birlik olma zamanı. Zaman tekrar eskiye dönme zamanı. Zaman birbirimizi anlama zamanı. Ama sen Elazığ depremden etkilenmedi dersen asılsız bilgi vermiş olursun.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Bir Malatyalı vatandaş olarak depremin 2.gununden sonra Elazığa çocuğumun oturduğu Malatya yolu üzerindeki evine geldim.Burada gördüklerim beni çok duygulandırdı.Tüm Elazığlı vatandaşlar imkanları ölçüsünde deprem bölgesine gönderilmek üzere adeta marketleri boşaltıyorlardı.Hepsinden Allah razı olsun.Böyle günlerde kıyas yapmanında bir anlamı yok zaten.Yıkımında ölümünde biride bir binide bir kaldıki Elazığ'da da çok hasarlı bina var.Elazığla Malatyayı kıyaslayacağımıza herkes kendi siyasilerinin haklarını nekadar aradığına ve koruduğuna baksın.Bu ülke hepimizin
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Has malatyalı (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Bizim vekil ve belediye başkanlarımız yaptırmıştır kendilerine rant saglamak için biz iyi çalıştık malatya ayakta havası veriyorlar şehir korku filmi gibi hayalet gece herbirini Bi sokaga bırakacaksın tek başlarına korumasız şöförsüz yürüsünler belki anlarlar malatya ne hale gelmiş gerçekten sahipsiz tek bildikleri servetlerine servet katmak hepsi bigün Allah A hesap verecekler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Afad (1 yıl önce)
    Afad moral bozuyor işini doğru yap .
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Vah ki ne vah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Misafir (1 yıl önce)
    Acaba bizimle dalga mı geçiyorlar. Malatya bitmiş ne kalmış malatyada merkezi bitmiş ilçesi bitmiş haberlerde Malatyanin adı bile geçmiyor varsa yoksa Antep maraş Hatay Antep merkezde bina yikilmamis ama bizim malatya merkezimizde şehir merkezi diye bir yer kalmamış.Sayin belediye başkanı sesini çıkart da sesimizi duyur.Millet bu yapılanları unutmayacak merak etmeyin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Bir önceki açıklamada açık bir şekilde illerin depremden etkilenme durumu varken bu açıklamada in inkâr etmek... Açıklamayı açıklamak için bir açıklama daha lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Faruk (1 yıl önce)
    Bitti Malatya da Sizin Devriniz Bitti.. Siz İnsanları Mağdur Ettiniz, Diğeriniz Çıkıp Elbistanda indirin Şunları Deyip Mağdurları Azarladınız.. Seçimlerde Bunları UNUTMAYACAĞIZ Unutanın Kanı Kurusun
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ne bitmesi (1 yıl önce)Faruk isimli kullanıcı yorumuna
    Ne bitmesi. Hayatımı ortaya koyarım minimum yüzde 60 alırlar yine Malatyada
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Doğru Söyluyorsun Hacım.. Haklısın Valla Yüzde 60 Kesin Alırlar
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Bynedim (1 yıl önce)Faruk isimli kullanıcı yorumuna
    Aminnnnnn inşallah
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Faruk (1 yıl önce)
    İç İşleri Bakanı Yaptığı Bu Açıklamayı Vallahi Kendisi Bile Anlamamıştır. Bu Nasıl Bir Açıklama Saçma Sapan Yazmış Çizmişler.. Tekrar Tekrar Okudum Hiç Bir Şey Anlamadım...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Sosyal medyada memleketini seven,can atan hemşehrilerim iyi ki varsınız.Sizler de olmazsanız bu şehirle zerre kadar ilgileneni görmedik.Sizler sayesinde Malatya az hasarlı statüden kurtuldu.Şaka gibi!
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Rıza (1 yıl önce)
    Az etkilenmişsek ne mutlu bize
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Malatyalı yöneticiler; derhal istifa ediniz!! Bu kadar yeter!!! Biz şehrimize sahip çıkarız gidin!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sare (1 yıl önce)
    AFAD Malatyayı e devlet üzerinden deprem bölgesi 23 şehire eklememiş. Düzeltme nedir, ben anlamadım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Eda (1 yıl önce)
    Hala Malatya e devlet sisteminde deprem bölgesi görünmüyor. Evlerin hasar durumunu kontrol edemiyoruz . AFAD dan ihtiyaç talep edemiyoruz. Peki bu ne zaman düzelicek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Eda.hnm.biraz.zor.kimse.ilgilenmiyor.param.yatsa.mont.alacam.27.gün.oldu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orhan (1 yıl önce)
    Malatya yı neden Malatya il AFAD ekibi inceliyor.. Diğer illeri dışardan gelen ekipler incelerken... Yine bir çekiç bir keski incelemesi mi olacak ?
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Berk (1 yıl önce)
    27.gündür.10.000.tl.afet.ödenegimiz.yatmadi
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Bir çok kişinin yatmadı başta her haneye dediler sonra vazgeçtiler hasar olacak dediler kiracılar nasıl olacak sanki kiracılar maddi olarak sıkıntı çekmedi sanki evi hasarsız olanlar afedzede değil bir aydır herkes evinde değil herkes mağdur ayrıca ağır hasarlı olanlara da verilen paralar çok az
    %95
    %5
    Yanıtla
  • mltyali (1 yıl önce)Berk isimli kullanıcı yorumuna
    hocam benimkide yatmadi acaba nereye basvursak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Arkadaşlar 10 000tl evinizde ikamet eden birinin tc sine mutlaka yatmıştır sadece edevletten janemize kayıtlı isimlere bakin tc lerineyatmistir
    %60
    %40
    Yanıtla
  • mltyali (1 yıl önce)Mht isimli kullanıcı yorumuna
    yok hocam baktim kimseye yatmamis hanede
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Arda (1 yıl önce)
    O kadar çok yanlış var ki,düzelt,düzelt bitmez.Koskoca şehir yerle bir oldu bir tane mülki amir istifa etmedi,çünkü bu depremde herkes masum..müteahhiti masum ,vekili masum,belediye başkanı masum,tek suçlu var,o evlerde oturan ve pisi pisine ölen onlarca yurdum insanı…
    %99
    %1
    Yanıtla
  • Zeki (1 yıl önce)
    Bu kadar çok ilahiyatçı doldurulan kurumdan ancak cenaze namazı kıldıracak organizasyon çıkar. Fazlasını beklemek lüks olur.
    %84
    %16
    Yanıtla