SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlıktan 'Ortaya Karışık' Hava Ambulansı Açıklaması!

Bakanlıktan 'Ortaya Karışık' Hava Ambulansı Açıklaması!
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı, helikopter ambulansların mali koşullar sebebiyle sayılarının düşürüldüğüne dair iddialara ilişkin, 2021 ekim ayından beri yapılan planlamayla 12 helikopter ve 8 uçak ambulans kapasitesiyle hizmet verildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerde, helikopter ambulansların mali koşullar sebebiyle sayılarının düşürüldüğüne dair bilgi ve yorumlara yer verildiği belirtildi.

Türkiye'de hava ambulansı hizmetinin, 2008'den itibaren helikopterlerle ve 2010'dan sonra ise hem helikopter hem uçak ambulanslarla sağlandığı anımsatılan açıklamada, "Anılan tarihten beri helikopter ambulanslarımız ile 39 bin 24 hasta ve 230 organ, uçak ambulanslarımızla ise 14 bin 624 yurt içi, 1165 yurt dışı hasta ve 818 organ taşınmıştır." bilgisi verildi.

Birçok havacılık kuralı, ilkim koşulları, lojistik avantajlar değerlendirilerek, hizmet planlamasının en uygun şekilde yapıldığı ve atıl kapasite oluşmasına izin verilmediği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2021 yılı ekim ayından beri yapılan planlamayla 12 helikopter ve 8 uçak ambulans kapasitesi ile hizmet sunumu ülke sathını kapsayacak şekilde verilmeye devam etmektedir. Sürekli iyileşme çalışmaları ise devam etmekte ve yeni planlamalara dayalı olarak hazırlıklarımız devam etmektedir. Uygulamanın ekonomik tedbirle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Birinci önceliğimiz, vatandaşımızın her koşulda sağlık hizmetine erişimini temin etmektir."

'MERKEZ ELAZIĞ OLACAK' İDDİALARINA YANIT YOK!

Bu arada, Malatya merkezli hava ambulansı hizmetine Ekim 2021'de son verilmesi ve yeni düzenlemeyle Elazığ'ın yeni hava ambulansı merkezi yapılacağına dair iddialara ise açıklamada herhangi bir yanıt yer almadı.

Bakanlık açıklamasındaki, “..Yeni planlamalara dayalı olarak hazırlıklarımız devam etmektedir.” ifadesinin ise Malatya ve benzer şekilde hava ambulans hizmeti iptal edilen illerdeki tepkilere yanıt olmadığı değerlendirildi.

Ankara, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Mehmet (1 yıl önce)
    Arkadaslar olay şu hala anlamadınız mı? 1923 ten sonra doğu da Diyarbakır saymazsak Adıyaman,Malatya,Bingöl Tunceli 4 lusunun ortasına denk gelen elazig şehri bölgede hep bir üst şehir görünmüş...1980 yıllara kadar da böyle devam ermiş.. bu birazda tarihsel bir olay sanırım.. Diyarbakır eyaletmis sonra elazig 1850 yıllarda elazig eyalet olup ayrılmış malatya, sancağı oraya bağlanmış... fazla sürmemiş 1923 tc kurulunca hepsi iptal edilmiş vilayetler kurulmuş... en son da 1954 te Adıyaman malatya dan ayrılarak il olmuş... eyaletler sistemine göre de hep hareket edilerek hep bölge elazig sayılmış... halbuki hiç dusunulmemis tamam ortada kalıyor coğrafi olarak ama Diyarbakır ile elazig yanyana... Sivas ile kayseri yanyana... yanyana şehirlerde bölge mudurluklerimi olur... iste malatyanin itirazı da bu... 1980 den sonra Turgut Özal 2 ci ordu yu Konya dan alıp getirmiş ırak ve Suriye karşı bir bir ordu olsun diye.. bu defa askeri yönden kolordu olan elaziga bağlı olan malatya tam tersi şekilde elazig malatya ya bağlanmış...adiyaman,Bingöl Tunceli de tabiki... sonra bölge müdürlüklerini kaydirmaya çalışsa da elazig halkı ayaklanmis. Çünkü memuriyet açısından ve iş imkanı acisindan elaziglilar ile doldurulmuş kamu kuruluşlarının ellerinden gitmesine izin vermemisler. Ha Özal cumhurbaşkanı istese her türlü alırdı ama vazgecmis. Elaziglilar akıl vermişler yenisini kurun malatya ya bizdekini almayın.. mantığa bakarmisiniz.. Devlette işi gucu yok memur işçi dolduracak heryeri.. sonuç olarak elazig bir türlü buyuyememis ve gelisememis.. malatya Özal dan sonra gelisince iş adamlarinin katkilari ile büyüyünce elazig geride kaldı.. şimdi 650 bin merkez nüfusu ile malatya bu defa nerde buyuksehirlere yapılacak bir hizmet varsa elaziga bağlı merkez olan kamu dairelerinin yüzünden o tarafa gidiyor yatırım... iste sorunda burda başlıyor... malatya diyor biz büyüğüz neden elaziga gidelim... elazig diyor memur şehri olan tc kazanımları olan kamu kurumlarini niye verelim... biraz da mikromilleytcilik yapiyorlar... çünkü o kamu kurumlarında sadece elaziglilar ise alınır yol köprünün en iyisini de elaziga yaparlar... müdürleri de elaziglidir... hiç bir malatyali müdür orda çalışamaz... iste diğer sorunda burda başlıyor. Bu nasıl mantık... devletin kurumu kimsenin torpil yaptığı yada babasinin çiftliği değildir... ellerinden bu da giderse nufuslarinin düşeceğini onlarda biliyor...tek çare malatya ya tüm bölge mudurlukleri kurulmalı Adıyaman malatya ya baglanmali konu kapanmali
    0
    0
    Yanıtla
  • saglikci (1 yıl önce)
    Konuyla alakalı deil.turgut özal eğitim ve araştırma hastanesinde bir hoca arkadaskariyla oturup sohbet ediyor adina toplanti diyor ve o süre boyunca hastlarla gorusmuyor sudan sebepleri(ne olduğunu biliyorum ancak yazamiyorum) bahane ederek 4 kişinin ameliyatını erteliyor ve yeni tarih vermiyor.musait olunca yapacağım diyor. bu şekilde bu ülkede kimseye kızmaya hakkımız yok biz asla yol.alamayiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Şaşırdık mı HAYIR!! Şehir hastanesinde olduğu gibi, Hipodrom yapılmasında olduğu gibi, Bölge müdürlüklerinde olduğu gibi, vs, vs, vs, say say bitmez. Hava ambulansı da Malatya nın elinden alınarak Elazığa teslim edildi. Elazığa teslim törenine Malatya milletvekilleri de katılsınlar eksik kalmasınlar. Her zaman mağdur Malatya, Niçin? Çünkü rekor oy da akp ye Malatya dan. Bu nasıl bir çelişki? Anlamak mümkün değil. Bence bu işin kolayı Malatya nın bir kaç ilçesini Elazığa bağlasınlar. Elazığ ı büyükşehir yapsınlar. Böylece her şey tamam olur. İtiraz da olmaz.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Hep yazdım yazmaya devam edeceğim. Malatya sağlık ve ulaştırma hizmetleri konusunda çok mağdur edildi. Sadece 3 örnek vereceğim. Şehir hastanesi olmayan tek büyük şehir Malatya. Çevre yolu olmayan tek şehir Malatya ki kuzey çevre yolu 20 yıldır yapılacak. Havaalanı terminal binası baraka görünümde olan tek şehir Malatya. Bunun tek sebebi iş bilmez millet vekillerine sahip olmamızdır.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bir tost (1 yıl önce)
    Malatya başkent olsun bütün müdürlükler bakanlıklar buraya taşınsın! Kayısının kilosu 1000 TL olsun Diğer meye ve sebzeler tek fiyat 1lira olsun
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Bir tost Malatya başkent olamayacağını iyi biliyorsun.Türkiyedeki bütün müdürlüklerin malatyaya taşınamıyacağını da iyi biliyorsun.. Malatyadaki tüm müdürlüklerin neden elazığa taşındığını da iyi biliyorsun.Yaptığın yorumda kaşarlı tost olmuş.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Gezgin (1 yıl önce)
    Eser abiciğim orada vatanın toprağı tabiki ama DSİ gitti karayolarira gitti metroloji gitti ama senin yorumuna saygı duyuyorum yorumunu da şuna bağlıyorum yenge herhalde elazigli da böyle yorum yapiyorsun
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Abiciğim dediğine göre 60 yaşında olduğumu anladın Gezgin kardeşim:) Malatyalıyım. İki hanım da Malatya'nın dışından (Merin-Giresun) çenelerinden huzur bulamadık ayrıldık:) 3 üncüyü kısmetse Malatya'dan bakıyorum, Elazığ da olabilir:) Benim söylemek istediğim şu ki; verilen haberde sanki Malatya'dan Ambulans Uçak hizmeti tamamen elinden alınmış gibi sunuluyor. Malatya Ambulans Hizmetinden yararlanmaya tabi ki devam edecek. Hele ki İsveç’ten hava ambulansı ile hastayı Türkiye’ye getirenler, Malatya’dan ambulans hizmetini kaldırıyor diyen Ağbaba tamamen çarpıtmış ve insanları salak yerine koymuş. Benim asıl itirazım haberin bu şekilde verilmesinedir güzel kardeşlerim. Bu arada son 12 senedir İsveç'te yaşıyorum.. Sağlık sisteminden hiç kimse memnun değil... İsteyene özelden anlatırım:))
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Eser (1 yıl önce)
    Valla devletin işi zor. Hangi bir yalan haberi düzeltsin. Memleketçilik hemşericilik yapmayın. Vatanseverlik yapın. Elazığ bu vatanın toprağı değil mi? Demek ki daha doğudaki vatandaşlarımız mağdur olmasınlar diye böyle bir düzenleme yapılmış. Verilen hizmetin kıymetini bilin artık!!...
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Senin o arka çıktığım şehir, memleket milliyetciliginin ålåsını yapıyor ama....Neredeyse bütün bölge müdürlüklerini oraya taşıttirdilar...Buna rağmen hala gelişemiyorlar işte. Oraya da bir yorum yaz da ne kadar hakkaniyetliymissin görelim bakalım.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Güzel kardeşim haklı olabilirsin ama üç beş kamu kuruluşuyla şehirler gelişmiyor. Varsın açıkgözlük yapıp alsınlar yeter ki her kurum layıkıyla hizmet versin.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Eser bey, yorumumda bölge müdürlüklerini taşımalarına rağmen gelisemediklerini belirtmiştim zaten sizin de dediginiz gibi ancak sorun şu Malatya şehrimiz nüfus, sanayi, sosyal ysantisi vs ile komşu şehrimizden çok cok ileride bunu oranın insanları da kabul ediyor.Yukarida saydıgim kriterlere daha çok ilave yapılabilir.Biz buyuksehiriz ve Anadolunun diğer büyükşehirlerinde olduğu gibi bölge müdürlüklerinin bizde olmasi gerektigini soulyluyoruz.Bolge müdürlüklerinden bir iki tanesini Bingöl e versinler bakalım nasıl kıyameti koparıyorlar. Yoksa bölge müdürlüklerinin bir şehri geliştiremeyecegi konusunda hemfikiriz. Bizim itirazımız yapılan haksizliga.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)Eser isimli kullanıcı yorumuna
    Madem senin deyiminle fark eden bir şey yok. O zaman Malatya da bu vatanın toprağı bölge müdürlüklerini ve şehir hastanesini Malatya'ya verin olması gereken de bu çünkü Doğu Anadolu'nun en gelişmiş ve büyük şehri Malatya'dır. Hepsinin Malatya'da olması gerekir. ayrıca Malatya'da hemşehricilik yapanlar Malatyalılar değil Malatya'da yaşayan komşu şehrin insanlarıdır.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Eserrre (1 yıl önce)Eser isimli kullanıcı yorumuna
    Eser gardaş mesele Elazığ meselesi falan değil herkes milliyetçi önce Türkiye sonra Malatya vs vs ama gel gör ki vasıfsız milletvekilleri ve beceriksiz belediye başkanları sayesinde hiçbir proje bitmiyor her sene ödenek alınıyor ama bir arpa boyu yol alınamıyor...
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Tamam konu anlaşılmıştır. Haksızlığa karşı tepkiniz, tepkimiz son derede doğal. Ben de diyorum ki Ağbabanın açıklaması ve haberin verilme tarzı yanıltıcıdır. Bu arada şunu da söyleyeyim de bilinsin. Ben emekli karacı subayım. Malatya her ne kadar Doğuanadolu olsa da batı hizmet bölgesi olarak sayılıyor. Erzincan'da doğu şark görevinden sonra batı görevi olarak Malatya'ya atandım daha sonra doğu görevi olarak Tunceli'ye atandım. Yani Malatya batı Elazığ Doğu'dur devletin gözünde. Dolayısıyla daha doğuya hizmet verebilmek için devlet gözüyle bakarsak Elazığ'ın merkez olarak tercih edilmesi daha mantıklı gibi geliyor bana. Allah aşkına milletvekilliği mecliste el kaldırıp indirmekten ve ucuz yemek yiyip bol hava atmaktan başka birşey değil Türkiye'de :))
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)Eser isimli kullanıcı yorumuna
    Vallahi kardeşim bilgi sahibi olmadan yorum yapmakda çok zor.Ama yapmışsın.Malatyadan elazığa taşınan müdürlükleri kendine göre gerekçelendirmiş daha doğudaki vatandaşların faydalanması gibi komik bir yorum yapmışssın.Mesela bir zamanlar Malatyada meteoroloji bölge müdürlüğü vardı.Size soruyorum Meteoroloji istasyonunun elazığda ne işi var?O meteoroloji istasyonu varya işte o özellikle hava durumuna çok hassas olan kayısı için devletin kurduğu ama siyasetçilerin elazığa ne diye taşıdığı anlaşılamayan kurumlardan sadece biri?Sana göre bu kurumun elazığa taşınması elazığ da yada daha da doğudaki şehirlerde kayısı kadar ihracaat değeri olan hangi meyva için elazığa taşınmış olabilir?
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Haklısın kardeşim bilgi sahibi olmadan yorum yapmışım. Senden edindiğim derin analiz sonucunda şu kanıya vardım. Elma için Amasya'ya, Şeftali için Bursa'ya, Karpuz için Diyarbakır'a, Muz için Anamur'a Çay için Rize'ye, İncir için Aydın'a, Tütün için Bitlis'e (Pardon o doğudaydı oraya gerek yok), Nohut(Leblebi)için Çorum'a, Ayçiçeği için ayrı ayrı Edirne'ye ve Tekirdağ'a (yazmaktan yoruldum ) birer Meteoroloji Baş Müdürlüğü açmak lazım !...
    %50
    %50
    Yanıtla