SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakıyorsun, Berber Kıyma Makinesi Koymuş Et Çekiyor!"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kasaplar Odası Başkanı Yusuf Küçer, 31 Mart yerel seçimi öncesinde Kasap Pazarı esnafına verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi.

Küçer, kasapların hiçbir komisyona dahil edilmediğine dikkat çekerek,  “Sıkıntılarımız var. Birincisi kasaplar hiçbir komisyona dahil edilmiyor. Herkes kendi başına bir baş çekiyor. Kasapların burada bir ağırlığı var. Kıyma çekimi, et parçalama, kesim; kasaplardan başka herkes yapıyor. Bakıyorsun berber kıyma makinesi koymuş, et çekiyor. Manav et çekiyor. Bu normal olarak kanunen yasak. Ben aynı zamanda Türkiye Kasaplar Federasyonu Yönetim Kurulu üyesiyim. Şimdi biz Bakanlarla görüştüğümüzde, Bakanlığın bize verdiği kararnamede bunun yapılması kesinlikle yasak. Çok büyük cezaiyi yaptırımlar uygulanıyor. Fakat Malatya’da biz 3 senedir bunu bir türlü  faaliyete geçiremiyoruz. Adam berber kıyma çekiyor. Zabıtayı aradığımızda; zabıta diyor ki ‘Biz bir şey yapamayız.’” şeklinde konuştu.

-"Burası otoparkmış gibi, terk edilmiş bir alan gibi görünüyor"
Vatandaşın depremden sonra kasap esnafının yeni yerinin nerede olduğunu bilmediğini söyleyen Küçer, bu konuda Büyükşehir’den ‘açılış’ talep etti. 31 Mart yerel seçimi öncesinde verilen sözlerin bir kısmının tutulmadığını ifade eden Küçer,  “Reklamımız biraz eksik. Otoparkın altı olduğu için kolonlara tabelalar asılacaktı. Verilen sözler tam yerine getirilmedi. Bir kısmı getirildi, bir kısmı getirilmedi. Biz bu etrafın düzeltilip, buradaki trafik sorununun, bu ucube görüntünün, insanların rahatlıkla eşiyle çocuğuyla şuraya gelip rahat rahat alışveriş yapması için elimizden geleni yaparız. Dışardan gelen millet burayı göremiyor. Çünkü  geldiği zaman sanki burası otoparkmış gibi, terk edilmiş bir alan gibi görünüyor.” ifadelerini kaydetti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Deli (4 ay önce)
    Herkes ikinci bir işin peşinde .Emekli asla emekli gibi yaşayamıyor herkes ikinci bir iş peşinde .. Buda Gelir dağılımındaki adaletsizliğin ürünüdür.. İsraf had safada..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • KIYMACI (4 ay önce)
    kasapta kıymayı 10 tl ye çekerken ben sebzeciyim 5 tl ye çekip kar ediyorum günlük 3 bin tl kazannıyorum demekki kasap et çekmeyle günlüğünu 15 bine getiriyor
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Osman malatya (4 ay önce)
    Ülkede esnaf sorunu var , mülteci sorunu var , kaçak istilacilarin vergisiz tabelasiz işletme açma sorunu var , bazı işletmelerin Türk müşteri almama sorunu var, işini temiz düzgün yapan esnafların sayısının çok çok az olması sorunu var.... Var da var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ayhan (4 ay önce)
    İnsanlık namına kasaplar kıymayı çekmeye 20 der onlar 15 yapar millete yazık
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mustafa (4 ay önce)
    İşini düzgün yapıp milleti kaziklarsaniz, insanlarda ucuz nereyse oraya gider
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Bilirkişi (4 ay önce)
    Kasaplardan artık alışveriş yapmıyorum hijyen sıfırrrrrr bir eldiven takmayı bilmiyorlar bazıları hala elini ağzına sürüp tükürükleyerek poşet açıyorlar....gıda işi yapan esnaflar lütfen artık şu poşetleri tükürükleyerek açmayı bırakın lütfen içimiz dışımıza çıkıyor...
    %100
    %0
    Yanıtla