SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bana ve Ekibime Dinlenmek Haramdır"

A- A+ PAYLAŞ

AKP  Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er ve AKP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit ve partili yöneticiler Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ve Esnaf Odası Başkanları ile bir araya geldiler.

AKP  Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, “Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, bence Malatya’nın kalbi. Her sektörün temsilcileri burada. Özellikle Akpınar’da işyerlerimizin inşası devam ediyor. Gelmeden önce ilk ilgilendiğimim projesi burası. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımız Vedat Görgen bey ile ilk konuştuğumuz konu Akpınar bölgesindeki işyerlerinin yapımı konusudur. Bu konuda özellikle Emlak Konut Yönetimi il ede görüştüm. İnşallah temel hedefimiz, en son insanımızın kalıcı konutuna ve işyerlerine erişmesidir. En büyük gayretimiz bu olacak ve bu konunun takipçisiyiz.”  ifadelerini kaydetti.

AKP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Esnaf ve Sanatkarlar, şehirlerin temel yapı taşlarıdır. Bizler inşallah yönetime geldiğimizde mutlaka odalarımızla koordineli bir çalışma yapacağız. Bundan yana bir kaygınız olmasın. Oda başkanlarımızın büyük çoğunluğunu bire bir tanıyorum. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Şevket Keskin, bizim görüşüne kıymet verdiğimiz bir insan. O her zaman Malatya’da doğru sözü söylemiştir. Söylerken de hiçbir hesap kitap çıkar içerisinde olmamıştır.  Oda başkanlarımızda çalışma arkadaşları olarak inanıyorum ki her zaman doğru sözü söylüyorsunuz, buna da tanıklık ediyoruz. Esnaflık geleneği toplumumuzda çok önemli bir gelenek. Ahilik geleneğini önemsiyoruz. Bundan sonraki yönetim anlayışımızda Ahilik geleneğinin temsilcileri ile mutlaka istişare içinde olacağız. Belediyeciliğimizin temel bakışı insan ve toplum odaklı olacak. Ondan yana bir kuşkunuz olmasın. Esnaflarımızın problemleri var.  Bunların önemli bir kısmını Selahattin Gürkan başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız çözdü. Bunu da sahada görüyoruz. Bundan dolayı da onlara teşekkür ediyoruz. Sahada gezerken bunu gördüm. Özellikle Büyükşehrin yanındaki çarşıya hayran kaldım. Bundan dolayı da Selahattin Gürkan Başkanımıza teşekkür ediyorum. Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sami Er başkanımız çıtası yüksek bir başkan adayımız. Daha hızlı bir organizasyon yapacağına ve kaldırımlarda kurulu olan dükkanlarda en azında kalıcı işyerleri yapılana kadar, mutlaka alt yapısı olan, akarı olan, bir takım sıkıntıları giderilmiş alanlar için çalışmalar yapacağız. Şunu söylemek istiyorum, bize güvenin. Bizde sizler gibi halkın içinden gelen insanlarız. İyi şeyler yapacağız. Biraz zaman ve sabır istiyoruz.  Bizleri mutlaka denetleyin. Bunu gönülden istiyorum.” İfadelerini kaydetti.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Belediye başkan adayları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ile oldu. Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Sami Er’den büyük bir beklenti var. Tüm belediye başkan adaylarımızdan Malatya’yı metre metre, kare kare gezerek, Malatya’yı iyi takip etmelerini ve ticareti hızlı bir şekilde ayağa kaldırmalarını istiyoruz.  Ticaret olmadan hayat olmaz, ticaret olmadan Malatya’yı ayağa kaldırmak mümkün olmaz. İlhan Geçit beyinde dediği gibi, Selahattin Gürkan gerçekten esnaf çok büyük destek verdi, hizmetleri var. Bu bir bayrak değişimidir. Selahattin Gürkan başkanımızın, Sami Er, İlhan Geçit ve diğer adaylarla istişare içinde olacağına yürekten inanıyorum. İrtibatı koparmayalım. Birlik ve beraberlik içinde Malatya’yı ortak akılla ayağa kaldırmanın mücadelesini vermemiz lazım. Malatya yıkık bir şehir değil, tamamen çökmüş bir şehir. Küçük Sanayi Sitesinde 6 işyerimiz çöktü, gündüz olsaydı belki can kaybı olurdu. Bu nedenle Altay Kışlasındaki sanayi sitesi hızlandırılmalı. Küçük Sanayi Sitesinde 2 binin üzerinde ağır hasarlı işyeri var. Küçük Sanayi sitesinde sizlerin de katılacağı bir toplantı yapalım. Esnafımız burada yerinde dönüşüm talep ediyor. Şu anda her türlü alt yapısı olan sanayi sitemizde eğer kargası belediye ya da TOKİ tarafından yapılırsa diğer ince işçiliğini esnafımız üstlenir. Biz, Reisimize, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a söz verdik, sonuna kadar devam edeceğiz. Benim mizacımdır, yanlış yapıldığı yerde ‘Burası yanlıştır’ diyerek karşı mücadele veririm, yaptığınız yerde de sizi her zaman takdir ederim. Sizlerle çalışıp, Malatya’mızı birlikte ayağa kaldırmak da boynumuzun borcudur. Esnaf camianın büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkan adalarımızdan beklentisi çok büyük.”

-“Malatya’yı çok iyi bilen bir kardeşinizim”
AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er ise ziyarette ayrıca şu ifadeleri kullandı;

“Ben 1963 Arapgir doğumluyum. İlkokul ve Ortaokulu Arapgir ilçesinde okudum. Liseyi, Malatya Turan Emeksiz, yani Malatya Lisesinde okudum. İnönü Stadının karşısında 3.5 yıl bakkallık yaptım. Aynı zamanda çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği’ni bitirdim. Özel sektörde çalıştım, kendime ait işler yaptım. 1993 yılında belediyecilik hayatım başladı Fatih Belediyesinde. Belediyenin her kademesinde görev yaptım. Daha sonra Fatih Belediyesinde başkan yardımcılığı, akabinde Malatya’da İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yaptım. Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı, ardından TOKİ’de Başkan Yardımcılığı yaptım. Fatih Belediyesi’nde tekrar başkan yardımcısı olarak görev aldım ve şu anda buradayım. Malatya’da İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği dönemim vardır. O dönem dolu bir dönem geçirdik. Malatya’yı çok iyi bilen bir kardeşinizim. Malatya’da gitmediğim yer kalmadı. Şehir merkezini de biliyorum, çünkü İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin görevlerinden biriside ilin inşaat ihalelerinde yapıldığı bir birimdi. Yerel yönetimleri çok iyi bilen bir kardeşinizim. Allah bize bu görevleri nasip etti, bizde bu görevlerde bulunduk. TOKİ işin zirvesi oldu. TOKİ Başkan Yardımcılığı ve aynı zamanda şu anda Malatya Çarşı inşaatını yapan Emlak Konutun da Yönetim Kurulu Üyesiydim. O zaman şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Murat Kurum o dönem Emlak Konut Genel Müdürüydü.

Cumhurbaşkanımızın bu emri üzerine şuanda buradayız
Benim bir aday adaylığım söz konusu değildi. Konuşuluyordu, Malatya halkı konuşuyordu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bizi tanıdığı için bizi uygun gördü ve  adaylığı bize tevdi etti. Açıklamadan bir gün önce beni aradılar ve tebliğ ettiler. Birikimlerimizi Sayın Cumhurbaşkanımız bildiği için, “Git, Malatyalılar beni sever, ben de Malatyalıları severim. Git, Malatyalılar sana sahip çıkar. Sen de Malatyalılara sahip çık’ dedi. Cumhurbaşkanımızın bu emri üzerine şuanda buradayız.

‘Malatya’nın acil ihtiyaçları veya vatandaşın acil talebi nedir?’ cevabı için bir çalışma yaptırdım
Biraz dersimize çalışarak hareket ediyoruz. Buraya gelirken, ‘Malatya’nın acil ihtiyaçları veya vatandaşın acil talebi nedir?’ cevabı için bir çalışma yaptırdım. Birinci öncelik şu çıktı; deprem sonrası hizmet. Bir deprem var, yıkım var. Bizim çarşımız çöktü. Çarşı çökünce hayat çöküyor. Bu başka yerlerde bu olmadı. Bunu söylüyoruz. Temel hedefimiz insanların önce kalıcı konutlarına ulaşması. En son inşamınız kalıcı konutuna ulaşana kadar, esnafımız kalıcı işyerine erişinceye kadar bize dinlenmek haramdır, bana ve ekibime dinlenmek haramdır.  Bunu çalışıyoruz.

Adalet ölçüsünü elden bırakmayacağız
Bir taraftan da hayat devam ediyor.  Kalıcı işyerlerine ulaşıncaya kadar insanların bir yaşamı var, deprem sonrası hizmet diyor. Nedir bu deprem sonrası hizmet? Nedir bu deprem sonrası hizmet aydınlatmadır telekomünikasyondur, temizliktir, içme suyudur, ulaşım bunlar çıkan sonuçlar gerçekten böyle bir şeydir. Bir de ikincisi şu çıkıyor değerli dostlar, adalet. ‘Adaletli olun’ diyor bize. Bizde şöyle diyoruz; depremde enkaz altında enkaz varken ‘Ya şu şunun adamı, ya bu bunun adamı’ diyor muyuz. Bir cana nasıl ulaşabilirsek kim olursa olsun. ‘Bir an önce can kurtaralım’ diyoruz. Yani şunu her zaman kullanıyorum, mazlumun dini dili ırkı meşrebi sorulmaz. İhtiyaç sahibinin de dini dili ırkı meşrebi sorulmaz. Dolayısıyla ihtiyaç sahibi kimse ihtiyaç ona adil bir şekilde gitmeli. Ben diyorum ki temsilde de adalet, hizmette de adalet her türlü şeyde adalet. Adaletin olmadığı yerde hiçbir beklenti olamaz. Adalet olmayınca ekonomik kalkınma da olmuyor, eğitimde olmaz,  hiçbir şey olmaz. Onun için biz bu adalet ölçüsünü elden bırakmayacağız.

Ben hiç kimsenin adamı değilim
Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Başkanları ile de görüştüm. Bir uyum içinde hareket etmemiz gerektiğini, bir kopukluk, asla Malatya bunu götürmez. Halen sıkıntılar var, imar ile ilgili sıkıntılar, proje tasdikleri ile ilgili sıkıntılar. Biz birlikte hareket ederek senkronize bir şekilde çalışarak, bu işlerin üzerinden geleceğiz. Adalet ölçüsünü de insanlar, bir eleman alınıyor bir yere, benim adamım senin adamın olduğu zaman burada her şey kopar. Ben hiç kimsenin adamı değilim. Ben sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın adayıyım, adamıyım bir de Malatya’nın adamıyım. Benim idare anlamında yönetim tarzımda bile benim akrabalarım yok arkadaşlar. Var olmaz mı, hepimizin burada akrabaları var, Malatya’da yaşıyoruz. İdarede yönetimde benim akrabam yok, yakınım yok.  Benim için Malatyalılar vardır. Bu adalet ölçüsünü elden bırakmadan.

Özetle söylüyorum devr-i sabık bizim kitabımızda yok
Şunu da söyleyeyim; Malatya’yı Malatyalılarla yöneteceğiz. Kim bu Malatyalılar üniversiteler, 2 tane üniversitemiz var. Ticaret Odamız, Esnaf Odamız, diğer STK’larımız organize sanayimiz vesaire ve kısacası ortak akılla, Malatya’yı istişare ile yönetilecek. İlhan hocamda söyledi biz yönetirken elbette ki biz yönetirken bir takım aksaklıklar olur. Burada asla art niyet aramadan birbirimizin uyarılara açığız. Her zaman yapıcı eleştiri tabi ki birbirimizi dövecek halimiz yok. Bunu her zaman söylüyoruz.  Amaç burada üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Biz tutup da özetle söylüyorum devr-i sabık bizim kitabımızda yok. Devr-i sabık şu şunu yaptı,  şu bunu yaptı. Herkes buraya hizmet yapmıştır. Selahattin Gürkan başkanımızdan tutun Ahmet Çakır başkanımız, Cemal Akın başkanımız Mehmet Yaşar Çerçi başkanımız, Ahmet Münir Erkal başkanımızdan herkes bir şeyler koyarak bugüne gelmiştir. Bu bir görev değişimi, geçmişte görev yapmış herkese teşekkürü bir borç biliyoruz. Biz bunun üzerine neler koyabiliriz. Bu bir görev değişimi hiçbir zaman geriye dönüp bu şöyle oldu  bu böyle oldudan ziyade biz önümüze bakacağız.  Asla dedikodulara her zaman kulağımız kapalı, doğru bildiğimiz yapmamız gereken şeyleri Allah’ın izniyle yapacağız. Bunun içinde buradayız.

Malatya’mız için en iyi şeyleri yapmaya çalışacağız
Geçen günde Kışla caddesini 15 dakikada iner 15 dakikada çıkarız, dedim. Tam 2.5 saatte çıkabildim. İnsanlar burnundan soluyor, haklılar. Orada bir proje var. Oorada diyor ki adam masraf etmiş dünyanın masrafını etmiş, şimdi bana sitemler falan. Dedim ‘Doğru söylüyorsun önceden başlanır arkadan başlar burası sona bırakılır.’  Hemen aradım,  TOKİ benim ailem. TOKİ Başkanımızı aradım ve buraya gelmenizi istedim. Beraber başkan yardımcısıydık. Eski başkanımızda geldi buraya, Fatih başkanımız. O serzenişlerin olduğu yere götürdüm. Malatya’da ışıkları yanan tek cadde. Burayı en sona bırakmamız lazım. TOKİ başkanımızda o açıklamayı yapınca insanlar rahatladı. İnşallah bu iletişim alanını kullanarak Malatya’mız için en iyi şeyleri yapmaya çalışacağız.

Malatya’yı bir bütüncül bir yaklaşımla ele alıyoruz
Malatya’yı bir bütüncül bir yaklaşımla ele alıyoruz. En iyi mimarlarla şu an çalışıyoruz. Mevcut projeleri, ihale edilen projeler üzerinde çalışmalarımız var. Neler yapabiliriz, revizyon yapabilir miyiz yani özetle Allah’ın izniyle temel hedef; bizim çarşımız çökmüş, çarşımızın ayağa kalkması lazım, esnaflarımızı biran önce yerlerine kavuşması lazım. Bunu için çabamız var. El birliğiyle Malatya’yı Malatyalılarla birlikten küllerimizden bir an önce yeniden doğalım. Göç etmek isteyenlerin göçüne engel olalım, göç edenleri de tekrar Malatya’ya nasıl getirebiliriz bunun çalışmasını yapıyoruz."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

43 yorum yapılmış

  • Şeref (2 ay önce)
    Ben genelde yazılan yazıya veya yapılan açıklamalara bakarım ama konuya yapılan yorumları daha çok önemserim. Malatya nın gerçeklerini ve Malatya lıların neye talip olduğuna bakarım. Maşallah yorum yapan değerli arkadaşlar kendinizi Malatya da boşuna harcıyorsunuz her biriniz birer allameyi cihan gibisiniz bu eleştirdiğiniz kişilerin yerinde olsanız bilmeyen de zannederki bunlar memleketi iki günde kurtarıp uçuracak bilgiye sahipler maşallah. Yani herkes her şeyden anlıyor ve her şeyi biliyor maşallah maşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (2 ay önce)
    doktor aynı şifa vermeyen reçete aynı senelerdir şubatların ocaklardan daha iyi '23ün '22den çok daha iyı olacağını dinleyip umutla nafile bekler bu millet geriye dönüp baksa reçete değil yazan doktorunu değiştirir diye düşünüyorum.Allahınıza gurban maletyalılar elin kedisi bizim için fare tut-mazz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Semih (2 ay önce)
    Sayın Malatyalılar akp Yeşilyurt için adıyamanlı birini aday gösterdi, gidip de koşa koşa oy vermeyin. Kendi memleketimizde azınlık olduk artık yeter, şahsen tepki oyu olarak oylarımızı yeniden refaha vermeliyiz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mlx (2 ay önce)
    Şimdi sayın aday sami er bakıyorum şehri ayağa kaldıracağız diyor. Evet güzel mantıklı şehre yapılması gereken de bu. Ancak büyükşehir bunun neresinde olacak. Yani belediye sosyal konut mu yapacak, kentsel dönüşüm mü yapacak,ne yapacak şehri nasıl ayağa kaldıracak biri bunu anlatsın yada çıksın başkan adayı bunu açıklasın. İnsanlar evlerini ve işyerlerini kaybetmiş ve çok sıkıntılı.. sanki sami er beyfendi seçilirse herkese bedava ev yapacak bedava dükkan yapacak gibi görüyor.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Buğra (2 ay önce)
    Abdurrahman Babacan büyükşehir dahil diğer iki merkez ilçe belediyelerini yönetir başkanlar onun emrine girer ve başkanların ve kendi yakınlarının sülalesi ile kadrolaşırlar.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Vah vah (2 ay önce)
    Vallahi de billahi de şelaleciler ve divan Grubu sarmış etrafını... Eğer böyle olursa vay halimize... Oy vermem ben
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Divan gurubu sana ne zararı olmuş yaran varsa söyle ? Yadz menfaatine dogrultusundami böyle yazıp çiziyorsun
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Malatyali (2 ay önce)
    Sayın Sami Er'in somut bir projesi var mi ben duymadım varsa alta yazın .
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Şehre 30 km uzaklığa toki evleri yapılırmı günde toplu taşıma ile gel git bir saatimiz yolda geçecek kim kimler neden niçin cafana bölgesine toki evleri yapma kararı aldı acaba diyorum orada birilerinin önceden aldıkları arazilermi var bunu araştırmak ta basının görevi olmalıdır sayın Sami bey Allah için şu tokinin yeşilyurt için ev yaptığı yerleri bir görerek bu ev yapılan alana müdahale ediniz, dağın başında bizleri mağdur etmeyiniz.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Bir ablanız orada arazi kapattı galiba önceden
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Duyamazsın çünkü yok. Ortalıkta boy boy sayın Erdoğan ile resimleri var, başka da bişey yok. Şehri ayağa kaldıracak mış. Nasıl, olacak açıklama yok sadece laf... Malatya sayın Gürkan ı çok arayacak gibi.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Rami (2 ay önce)
    Icratini seçildiğin zaman görürüz şimdi konuşmanı anlamı yok
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Erdal (2 ay önce)
    Depremin üzerinden 1 yil gecmis temelli üniversite otobus veya çilesiz otobuslerini faliyete koyamadilar çocuklarimiz sabahin köründe ta cevre yoluna tranbuse gidiyorlar bunlari secimde soracagiz ınşallah
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Pırasa (2 ay önce)
    Bırakın şu dini söylemleri. Adamı dünyadan soğutunuz. Halka hizmet hakka hizmettir bunu bilin. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyin. Dilinize almayın yeter.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Murat (2 ay önce)
    Adalet ölçüsünü elden bırakmayacaksan öznür çalıkın eczanesinide plana dahil ettirin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ayvaz Efendi Hz. (2 ay önce)
    Malatya'ya yeni şehir merkezi projesi yapıyorlarmış. Sektörlere göre düzenleme yapıldı mı? Oteli, dershanesi, lokantası, çok katlı mağazası, bankalar ve devlet kurumlarına noterlere verilen geniş alanlı katlar binalar vardı. Hastanesi yıkılanlar var. Banka binaları yıkılanlar var. Bakın bakalım yeni projede bir tane OTEL var mı? Bir tane HASTANE Binası var mı? Bir Tane DERSANE binası var mı? Bir tane DÜĞÜN SALONU var mı? Bir tane BANKA BİNASI olacak yapı var mı? Eczaneler için minimum metrekare sınırı var. ECZANE açılacak bir tane dükkân var mı? LOKANTA olacak büyüklükte tesisatı olan bir tane bina var mı? Büyük çaplı firmaların MAĞAZA yapacağı çok katlı yekpare kaç bina var (YOK). Mesela Hamburger ve döner firmaları gibi Fast Food satan firmalar, çok uluslu şirketler dükkân, mağaza ofis açmak isterse kulübe gibi yerlere mi açacaklar? Vakko mağaza açmak isterse 20 metrekare konteyner gibi dükkâna mı mağaza açacak? Dünya Kayısı Başkenti gecekondu gibi mi olacak? Daha böyle onlarca büyük alan ihtiyacı olan sektör ve iş gurupları var. Elmas handa ayakkabı imalathaneleri vardı . PAK-KAZANÇ iş hanında dershaneler ve eğitim kurumları vardı mesela. Öyle meslek guruplarına hitap eden büyük iş hanları yapmak gerekiyor. Mesela Malatya merkezine bütün şehre hakim olacak bir MALATYA KULE yapılması gerekiyor. Hani Paris'te bir tane örneği var ya! Kümes gibi evler ve konteyner benzeri dükkanlar şehri olacak Malatya; Bu geri kalmış cahil zihniyetle... Bir de rezerv alanı adı altında milletin malına çökmeyin. Bak haksız olarak yüzde 30 yüzde 40 milletin malını elinden alacaklar. Kalanı da milleti, bu zavallı depremzedeleri 10 yıl borçlandıracaklar. Sağlam binaları yıkacaksanız en azından inşaat bedelini borçlardan düşün. Dünyadan gelen tüm yardımları hakça paylaştırın şu 10 şehre ki Allah'ın hoşuna gitsin de bu şehir üzerindeki laneti kaldırsın. Yoksa sonumuz yok. Felaket bile az kalır. Bak yukarıda Allah var. Bir de başıboş gezen sayısız miktarda gök taşı var. Biri Malatya'ya düşer mi? düşer. Şevket efendi ilk önce de senin başına lanet yağar akıllı ol.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Abidin (2 ay önce)
    Yıldıray Oğur'un 11/03/2023 ve Kayısı bahçeleri nasıl mezarlığa döndü? başlıklı yazısını lütfen okuyunuz!.. Gerçekleri gördüğümüzde, kimlerin ne yaptığına ve neler yapaBİLeceğine, daha sağlıkl karar veEBİiriz her halde! Lütfen okuyun!!!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (2 ay önce)
    Allah Güç Kuvvet Versin Kolaylıklar İhsan Eylesin İnşaAllah
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Mete (2 ay önce)
    İyilerdir hoşlardır ama kusura bakmayın. Depremden sonra en ihtiyaç duyduğu zamanda Malatya’yı bırakıp İstanbul’a doktorluk yapmaya giden adamla. Depremden sonra Malatya’yı hiç hatırlamamış bir çöp göndermemiş adamın yaptığı Malatya’ya hizmet söylemlerini samimi bulmuyorum. Üstelik aday adayı olmaya bile tenezzül etmediklerini kendileri söylüyorlar. Ben ihtiyaç olduğunda yanınızda olmayacağım, kaçacağım, üstüne size yardımcı olmak için talip bile olmayacağım. Sonra gelip biz Malatya’yı şöyle seviyoruz böyle ayağa kaldıracağız. Geçin abiler birbirimizi kandırmayalım.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • cafer CANBAY (2 ay önce)
    Sami Er Gerçekten seni Kim belediye başkan adayı gösterdi Cumur Onayladı Selahattin Başkan Göreve geldiğinden gitmediği yapmadığı iş kalmadı 31.marta sonra göreve gelirsiniz yan gelir yatarsınız.Gerçekten Bu meleket sahipsiz Kimsesiz yazık oldu malatya
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Bülent 44 (2 ay önce)
    Malatya toki ta nereye cafanaya yapılmış bu insanlar bu pahalılıkta nasıl gidip gelecek bari akçadağa Doğanşehir’e yapsalardı yer yokmuş gibi hem ulaşım zor hemde insanlar okadar yol gidip gelecek tek güzergah Beylerderesi köprüsü organize servisleri çıkınca trafik birbirine girer! Altay kışlasına ve o bölgeye yapılsaydı alternatif yolu çoktu çevre şehircilik neyi düşündü nasıl iş yapıyor insanları herzaman zora sokuyor yazıklar olsun MALATYA SAHİPSİZ ne millet vekilleri nede belediye başkanları nede stk lar hiçbirşey yapamıyor Malatya vatandaşı sürünmeye devammm
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Çalık sülalesinün orada aldığı bağ, bahçe ve tarlaları düşündü. Merak etme, eski yakınca beleditesi civarından köprü yapılacak. Tabi o köprü de onların arazisine çıkıyor.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyada konut yapacak yer kalmadı toplu taşıma ile indir bindir 45, 50 dakikada şehre geliriz Doğanşehir olsa 50 dakika Akçadağ olsa 35 dakika sürerdi bana sorsalar Doğanşehiri tercih ederdim yetkililere soruyorum neden niçin evi yıkılan hiç bir insanın görüşünü almadan evleri kuyulu, cafana bölgesine yaparak magdur olan bizleri 2.kez magdur yaptınız.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Evler beylerderesini kesinlikle geçmemeliydi o bölge sanayi bölgesi olarak kalmalıydı maalesef bizde halka ragmen bir şeyler yapılır bizlermi 5 senede bir pazar günü hatırlanırız.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • OpTiMiST (2 ay önce)
    Malatya millet vekili seçimlerinden sonra deprem de zarar gören iller kategorisinden çıkarıldı.Belediye Başkanlığı seçimlerinden sonra da tamamen enkaz sehir olarak kalır.Yerel seçim öncesi hizmet alsaydı şimdiye kadar çoktan alırdı.Nasil olsa Malatya AKP için sağlam kale.Yapsak da yapmasak da biz her türlü kazanırız düşüncesindeler.insallah Malatyamizin geleceğine katkı sağlayacak bir başkan kazanır.Yazık oldu güzelim şehire.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Takma isminizin anlamını bilmiyorsunuz, pesimist olmalıydı. Bahsettiğiniz gibi depremden zarar gören iller sıralamasından çıkarılma nasıl bir saçmalık, nasıl bir uydurma haber! Uluslararası Kuruluşlar bile Malatya'yı ne kadar ziyaret etmeye başladı herkes Malatya'nın en çok zarar gören ilk 3 ili olduğunu konuşuyor siz karamsarlık ekmeye çalışıyorsunuz. Resmen art niyetle yapılmış insanlara umutsuzluk aşılamaya çalışılan bir yorum. Bence Sami Er bu konuda gayet birikim sahibi birisi ve bu birikimleri de bizim için son derece kıymetli. Umarım ve eminim başarılı olacaktır.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • OpTiMiST (2 ay önce)
    Malatya millet vekili seçimlerinden sonra deprem de zarar gören iller kategorisinden çıkarıldı.Belediye Başkanlığı seçimlerinden sonra da tamamen enkaz sehir olarak kalır.Yerel seçim öncesi hizmet alsaydı şimdiye kadar çoktan alırdı.Nasil olsa Malatya AKP için sağlam kale.Yapsak da yapmasak da biz her türlü kazanırız düşüncesindeler.insallah Malatyamizin geleceğine katkı sağlayacak bir başkan kazanır.Yazık oldu güzelim şehire.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Helal olsun başkanım.Sanayi esnafı olarak yerinde dönüşüm istediğimizi dle getirip sonuna kadar arkamızda oldugunuzu biliyoruz.Ağır yada hasarlı iş yerlerinyeeinde düzenlenmeli eski dökük iş yerleri elden geçip boyasına kadar yapılmalı tertemiz olmalı.Zaten eski sanayi bölgesi eski bataklık suluk alan.Buraya sanayiden baska bina konut yapılması saçmalık olur.Biran önce iş yerleri yıkılan esnaflarımızn inşaatı için destek verilip yapılıp esnaflarımızın iş yerlerine çalısmaya baslaması lazım.Teşekkür ederim başkanım saygılar
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Reel (2 ay önce)
    Bu gazla uzaya bile cikarsin, nasılsa pohpohlayanin çok çevren şimdiden dolmuş. Ben bu şehirden ümidimi kestim ister olsun ister olmasın zerre umurumda değil.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Esnaf (2 ay önce)
    Belediye başkanları değişti yenileri geldi çok şükür. Hayırlıysa şu stk başkanlarını da bir değiştirseler bi esnafın tepesinden inin
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Koltuk sevdası (2 ay önce)
    Güzelim malatya yı düzeltmek için belediye baskanligi icin aday gösterilen insanlar hastane bashekimligi için cami önünde sopalı kavga ettiler belediyede ki rant için kılıç çekerler.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Valla koltuk sevdalısı galiba sen de birine sevdalısın yorumuna katılmyorum sayın İlhan Gecit halkın gönlüne taht kurmuş bir sahsiyet belliki tanımıyorsun Yeşilyurt lular onu seçtiğine hiç pişman olmayacak bunu da görecen umarım yine buraya yorum yazarsın sami beyde ve İlhan beyde hizmet sevdalısı parada gözleri olsa gelmezlerdi kardeş vesselam..
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ramazan (2 ay önce)
    Başkanım Selahattin GÜRKAN ısrarınızdan iyi ki döndünüz. Herkes Sami Başkana Randevu vermez diye dedikodu yayıyordu. Sizden bir esnaf olarak beklentimiz Sayın Sami ER'i kucaklamanızdı. Onu da yaptınız. Allah Razı Olsun. Her fırsatta her ortamda esnafının hakkını arayan tek başkansınız. Bizim hakkımızı her ortamda her bakana çatır çatır söylüyorsunuz. Şimdide Sizi çekemeyenler Adıyamanlı demeye başladılar. Siz has be has Malatya Çocuğusunuz. Yanınızdayız Değerli Başkanım!
    %18
    %82
    Yanıtla
  • şero (2 ay önce)
    Ak partiye oy vermese malatya 2.deprem yaşar hiç hizmet yapılmaz akıllı olun
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Hizmeti görmüyormusun hizmetten başın dönüyor bir yıldir ne çivi caktilar koca memlekete
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Milletvekilliği seçimindede öyle dediniz… yemezler Ortada ne vekil ne Malatya var Bayraktar bile Maraş Hatay Adıyaman’a konut yaptırdı Malatya yok Malatya sandıkta notu verecek
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Huzur (2 ay önce)
    Peki sayın Er,Kasım ayından bugüne getirdiginiz konut kuraları ne zaman acaba.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Mustafa (2 ay önce)
    Başkanım size güveniyoruz,bu depremi fırsat bilelim heryeri yıkıp yeniden inşa edelim inşallah,tokide sözünüz geçiyor mesala sarıcıoğlunu komple toki yapsın çiçek gibi olsun
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Hâla bu şehirde olan bitenden hiç birşey anlamamış ,hayal kurmaya devam eden başkana fikir bile verip çiçek gibi bir şehir beklentisinde olanlar var.Olabilir ancak Bir bina önce hafif hasarlı sonra orta hasarlı sonra da ağır hasarlı nasıl olur?Bu kararı verenler uzaydan mı geldi?Yada yan yana olup eski binanın ayakda kaldığı,yeni.binaların kum gibi dağıldıği binalar için nasıl sağlam raporu verilmiş?Hiç istifa eden yönetici gördünmü?Hiç ceza alan müteahhit duydunmü?Anlaşılan Tüm suç biz depremzedelerde . Çok soru var.Ancak belliki bunlar çabuk unutulmuş?Ben bunlara bakarım.Partisine bakmam.Anlıyacağın artık güven problemi var!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MEHMET (2 ay önce)
    sayın şevket keskin malatya'nın kanayan yaralarından bir taneside eski sanayi bölgesi ama siz sanki böyle birşey yokmuş gibi konuşuyorsunuz sanayinin yerinde dönüşümü malatya'ya ihanet olur şehir dışına taşınmalı ....
    %86
    %14
    Yanıtla
  • ozkan (2 ay önce)
    sami er beyfendiye güveniyoruz, arapgirden yamuk adam çıkmaz. ilk icraatınız son 10 yılda belediyeye çökmüş kişileri temizleyin gerisi kendiliğin den çözülür.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    Sayın Sami ER başkanımı çıktığı bu yolda kutluyor ve başarılar diliyorum. Bir insanın nasıl birisi olduğunu yanındakiler belli eder. Sami ER başkanımın Malatya'yı bilen ve Malatya'ya hizmet eden kişiler ile beraber olması bizlere güven veriyor.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Selim (2 ay önce)
    Aynı ekiple işe devam edersen sende baştan kaybettin
    %76
    %24
    Yanıtla