SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baraj Tamam, İş Kaldı Sulama Tesisi Yapımına..

0
Güncellendi - 2020-10-24 19:06:06
Baraj Tamam, İş Kaldı Sulama Tesisi Yapımına..
A- A+ PAYLAŞ

Yaygın Mahallesi sınırlarında yer alan ve Naldöken Deresi üzerinde inşa edilen Yaygın Barajı'nın inşaatının tamamlandığı ve geçici kabulunun yapıldığı bildirildi. Bu barajda da, sulama tesisi inşaatı tamamlanmadığı için, sulama hizmeti bu tesisler tamamlandıktan sonra verilebilecek.

DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürlüğü, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı kamuoyuyla paylaştı:

"Malatya ilimizde, 48 Milyon Liraya Mal Olan ve 3 Bin 770 Dekar Araziyi Sulamak Suretiyle Yılda 5 Milyon Lira Sulama Faydası Sağlayacak Yaygın Barajı Tamamlandı.

Malatya Merkez Yaygın Barajı, Malatya ili, Merkez ilçesi Yaygın Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Barajın aks yeri, Yaygın Köyünün Güneydoğusunda bulunan Naldöken Deresi üzerinde bulunmaktadır.

Malatya Merkez Yaygın Barajı, kil çekirdekli kaya dolgu tipinde, temelden 47 metre yüksekliğinde, 585 bin m³ gövde dolgu hacmine ve 2,1 milyon m³ depolama hacmine sahip olup, Yaygın Köyü ve çevresine ait 3.770 dekar tarım arazisini sulayarak yıllık 5.000.000 TL milli ekonomiye katkı sulama faydası sağlayacaktır. Yaygın Barajının 2020 yılı fiyatları ile toplam yatırım bedeli 48 milyon TL dir.

Malatya Yaygın Barajı Sulaması İnşaatı işinin sözleşmesi ise 29.04.2020 tarihinde imzalanmış olup, 30.04.2020 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlanmıştır. Söz konusu sulama alanında yapılan arazi toplulaştırma çalışmasına göre gerekli proje revizyonu çalışmaları devam etmekte olup, projelerin tamamlanmasına müteakip sulama şebekesi imalatları tamamlanarak hizmete alınacaktır.

Malatya ilimize ve çiftçilerimize hayırlı olsun. Bol bereket ve kazanç getirsin. Hayırlı olsun."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

FOTOĞRAFLAR: Yaygın Barajı ve sulayacağı bölge..

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mustafa (3 yıl önce)
    Emeği geçenlere hükümetimize teşekkürler,ama sizden bi ricam var sayın devlet büyüklerim bizim kasabamızın adı esasen halikan dır.halilanlı olarak bu ismi kullanmak istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (3 yıl önce)
    MaşAllah halikana çok yakışmış
    0
    0
    Yanıtla