SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baraj ve Göletlere 1 Milyon 226 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

Baraj ve Göletlere 1 Milyon 226 Bin Yavru Sazan Bırakıldı
A- A+ PAYLAŞ

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Malatya'da baraj, göl ve göletlere 1.226.000 sazan yavrusu bırakıldı.

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında 2024 yılı balıklandırma çalışmalarını tamamladı.  Çalışmalar, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Özhan ve İl-İlçe Müdürlüğü personelleri tarafından yürütüldü.

Proje kapsamında, Malatya’daki baraj, göl ve göletlere 1 milyon 226 bin  adet sazan yavrusu bırakılarak su kaynakları zenginleştirildi.

Projeyle, doğal yaşamın korunması ve balık popülasyonunun artırılması hedefleniyor. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Özhan, yapılan bu çalışmanın ilimizdeki balıkçılık potansiyeline büyük katkı sağladığını belirtti.

Balıklandırma çalışmalarının devam edeceğini belirten Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, "Doğal kaynaklarımızı koruma ve sürdürülebilir balıkçılığı destekleme amacıyla bu tür projeler büyük önem taşımaktadır" açıklamasında bulundu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Esnaf (2 ay önce)
    Bilmediğimden soruyorum Neden sazan Alabalık daha iyi olmaz mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Alabalık her suda yaşamaz, alabalık için soğuk sert akıntılı ve oksijenin bol olduğu sular lazım, birde Malatya'nın barajlarında hangi beyin getirdiyse istilacı İsrail sazanını buralara bırakmış, o yüzden hem sazan hemde alabalık kolay kolay yetişmiyor çünkü bu istilacı İsrail sazanı diğer balıkların yumurtaları ile besleniyor, katledilmesi farz olan bir tür, birde bohçacı tabir edilen bir gurup var küçük büyük yenir yenmez her türlü hayvanı avlayan Suriyeliler var birileri bunları sulara yaklaştırma malları lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bende bir konuyu merak ediyorum su an avlanma sezonu değil mi? avlanma sezonunda neden yavru balıkları bırakmışlar av yasağı olduğu zaman bıraksalar daha mantıklı olmaz mıydı???
    %100
    %0
    Yanıtla
  • DELU (2 ay önce)
    Suriyelilere gün doğdu birde bohçacı denilen orayı burayı su ürünlerinden kiralayan on beş yirmi santimlik sazanları dahi toplayıp Suriyelilere satanlar yaşadı, bu gibi bohçacı oltacı ve tekne avcıları yüzünden amatör olta balıkçıları standarda yakın balık bile tutamıyor, bunun müsebipleri belli yakalayıp şikayet ve suç üstü yaptığımız halde kontrol ile görevli kişiler bizleri suçluyorlar bunun önüne geçilmez ise bir milyar balıkta bıraksanız fark etmez, belgesiz kimsenin oltacılık ve ağ işi yapmaması lazım.
    %78
    %22
    Yanıtla