SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baro Başkanı Uyardı.. "Hak Sahipliği Başvuru Süresini Kaçırmayın"

Baro Başkanı Uyardı..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Baro Başkanı Avukat Onur Demez, 6 Şubat depreminin ardından hak sahipliği başvuru sürecine ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Demez, vatandaşların hak kaybı yaşamamaları için 21-22 Kasım tarihlerini kaçırmamaları gerektiğini belirtti.

Baro Başkanı Onur Demez, hak sahipliği başvurularının AFAD’a yapılması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“İlimizde 6 Şubat depreminden sonra birkaç kez hak sahipliği açılmış olup; belirli usullerden sonra son kez 21-22 Kasım’da hak sahipliği için son başvuru tarihleri açıklandı. Bu tarihlerde vatandaşlarımızın hak sahipliği müracaatlarını AFAD’a yapmaları önemle belirtmek istiyoruz. Çünkü bu süreler bir daha gelecek süreler değil.”

Hak sahipliği başvurularının hukuki süreçler için temel oluşturduğunu ifade eden Demez, şunları ekledi:

“Bu nedenle vatandaşın hak sahipliği ile ilgili ihtilafların çözümüne kavuşması için öncelikle bu müracaatları yaptıktan sonra idareden alacakları cevaplara göre hukuksal haklarını koruyacaklardır. Hukuksal hakları ile açacakları davalar, özellikle bu hak sahipliği müracaatından sonra gerçekleşeceği için vatandaşlarımızın hak sahipliği müracaatı yapmayan, AFAD’a başvurmayan vatandaşların bu önemli tarihi kaçırmamalarını belirtmek istiyoruz.

Müracaat etmiş oldukları hak sahipliğinden sonra akabinde idareden gelecek yazıya göre, idarenin vereceği cevaba göre burada oluşacak ihtilaf noktasında vatandaşımız o süreden sonra idare mahkemelerine başvuracaktır.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız