SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baro'dan KDV, Harç ve Vergilerin Artırılmasına Tepki

Baro'dan KDV, Harç ve Vergilerin Artırılmasına Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu Başkanı Avukat Onur Demez yaptığı açıklamada, KDV oranlarının, harç ve vergilerin artırılmasına ilişkin değişikliğe tepki göstererek, “Bu değişiklik avukatların gelirlerinin düşürülmesi, adalete erişimin engellenmesi anlamına gelmektedir” diyerek yargı yoluna gideceklerini bildirdi. 

 Demez’in açıklaması şu şekilde: 

“07.07.2023 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararları ile KDV oranlarının, harç ve vergilerin artırılmasına ilişkin değişikliğe gidilmiştir. Demokratik bir toplumun sosyal hukuk devletinin gereklerine uygun olmayan ve meşru amaçla orantılı olmayan bir şekilde müdahale durumu söz konusudur. 

Bu değişiklik avukatların gelirlerinin düşürülmesi, adalete erişimin engellenmesi anlamına gelmektedir. Günümüz ekonomik koşullarının geldiği noktada, orantısız zamların altında biz avukatlar dahil tüm emekçiler ezilmektedir. 

Malatya Barosu olarak, avukatın itibarsızlaştırılmasına ve yoksullaştırılmasına yönelik düzenlemelere karşı mücadeleye devam edeceğimizi ve anılan kararların iptali için yargı yoluna başvuracağımızı meslektaşlarımıza ve tüm kamuoyuna duyururuz.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Cemal (9 ay önce)
    adam mecliste dedi ki emekliye % 25 ten fazla ne kadar zam verecekseniz konuşmadan evet oyu vereceğiz ama bar bar bağıran mhp çekimser kaldı, akp torbada geldiği gibi kabul etti, oy veren emeklinin de ağlamaya sızlamaya hakkı yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (9 ay önce)
    Hiç yakışmadı ülkenin işçisinden köylüsüne fakirinden zenginine kadar herkesi ilgilendiren bu KDV harç ve vergilerin artırılmasına sadece ve sadece "Bu değişiklik avukatların gelirlerinin düşürülmesi" bakış acısı ile bakmak doğru değil....
    %64
    %36
    Yanıtla