Malatya İl Özel İdaresi, asfalt yapımı, iş sezonunu ve 2 yeni aracın hizmete alımını düzenlenen törenle başlattı.
İl Özel İdaresi merkezinde düzenlenen törende, sezon başlangıcı ve yeni araçlar için kurban kesimi yapıldı. Törende bir konuşma yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, yeni sezonun hayırlı olmasını dileyerek, "Kazasız belasız bir sezon yaşamayı temenni ediyorum. Tüm çalışanlarımıza başarılar diliyorum" dedi.
Yol-İş Sendikası Malatya 1 Nolu Şube Başkanı İhsan Kali de sezonun kazasız geçmesini temenni ettiğini belirtti.
Yapılan konuşmalardan sonra iş makineleri ve araçlar kampüsten çıkış yaparak ilçe şantiyelerine doğru hareket ederek, yeni sezonu başlattılar. Kesimi yapılan iki adet kurban da Sosyal Hizmetle ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na gönderildi.
Bu arada, İl Özel İdaresi tarafından bu yıl yapılacak çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada, "Malatya İl Özel İdaresi'nce 2009 yılı içerisinde İl genelinde 260 kilometre asfalt yapımı hedefleniyor. Bu miktarın 84 kilometresi 1'inci kat, 176 kilometresi ise 2'nci kat asfalt olarak yapılacak. Toplamda yapılacak 260 kilometre asfaltın 90 kilometresi Köydes kapsamında gerçekleştirilecek. Devlet Malzeme Ofisi'nden alınarak hizmete sunulan 2 Adet Isuzu Kamyonet, Özel İdare'ye güç katacak. Makine parkında yapılan yeniliklerden biri de 2 Adet Caterpıllar (CB 22 model) Marka Yol Bakım (yama) Silindiri'nin hizmete alınması. Alımı yapılan üç adet asfalt robotu ile üçe çıkarılacak olan asfalt yama ekiplerinde kullanılmak üzere var olan bir adet aynı marka ve model silindire iki adet ilave yapılmıştır. Bu silindirleri nakil için kullanılacak olan taşıyıcı römorklar ise Malatya piyasasına yaptırılarak ilimiz esnafı da unutulmamıştır. 2009 yılı başında ekonomik ömrünü tamamlamış 8 Adet binek, 2 adet otobüs ve 8
adet kamyon olmak üzere toplam 18 adet araç servis dışı bırakılmıştır. Servis dışı bırakılan bu araçlar 20-30 yaşında olduğu için kullanılmaları gerek akaryakıt sarfiyatı, gerekse tamirat ve bakım onarım giderleri açısından yüksek maliyetler oluşturduğu gibi ayrıca da trafik güvenliği açısından risk oluşturmaktaydı. Araçlar, Makine Kimya Endüstrisi'ne teslim edildi. Hizmetlerinde kullanılan 4 adet Asfalt Yakım Distribütörü 1999 yılında yaptırılmış olup, asfalt döküm ekipmanları o günün şartlarına göre dizayn edilmişti. Bunlardan 2 tanesinin bar sistemi günümüz şartlarına göre pnömatik hidrolik sisteme dönüştürülmek üzere Ankara iline gönderilerek dönüşümleri sağlanmıştır. Bu dönüşüm sayesinde asfalt yapım ekibi birden ikiye çıkarılarak daha fazla asfalt yol yapımı sağlanacaktır. Ayrıca, önceki tip distribütörlerde işçi sağlığı iş güvenliği açısından risk oluşturabilecek birçok sistem bu tadilat sayesinde bertaraf edilmiştir" denildi.