SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakan Yardımcılarının Görev Dağılımı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:22:13
Başbakan Yardımcılarının Görev Dağılımı
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcıları arasındaki görev dağılımıyla ilgili genelge, Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Buna göre; Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan TBMM ile ilişkiler ve Kamu Diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesi görevlerini yürütecek. Akdoğan’ın sorumluluğunda olan kurum ve kuruluşlar ise: Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı T.A.Ş. Genel Müdürlüğü, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hükümet Sözcülüğü ve İnsan hakları ile ilgili kurullar ve insan hakları ile ilgili konularda koordinasyon görevlerini yürütecek. Kurtulmuş’un sorumluluğunda olacak kurum ve kuruluşlar; Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye-İnsan Hakları Kurumu.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ekonomik konularda genel koordinasyon görevini yürütecek. Yılmaz’ın sorumluluğunda, Hazine Müsteşarlığı, T.C. Merkez Bankası, T.C. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu olacak.

Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş ise Danıştay ile ilişkiler, Milli Güvenlik Kurulu’nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu’na sunulması ve Bakanlar Kurulu’nda kabulü halinde tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi, Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri ve Medeniyetler İttifakı Projesi’nin yürütülmesi görevlerini yürütecek. Türkeş, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan sorumlu olacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız