SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Basın Tribününe Vefat Eden Gazetecilerin Adı Verildi

0
Güncellendi - 2020-12-04 17:56:02
Basın Tribününe Vefat Eden Gazetecilerin Adı Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi Yeni Malatyaspor Kulübü, maçlarını oynadığı Yeni Malatya Stadyumu’nun basın tribününe geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden gazeteci Şenol Yalvaç ile Akif Çelik’in isimlerini verdi.

Yeni Malatyaspor Kulübü, geçtiğimiz günlerde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden gazeteci ve spor yorumcusu Şenol Yalvaç ile koronavirüs tedavisi görürken hayatını kaybeden gazeteci Akif Çelik’i unutmadı. Sarı siyahlı kulüp, Yeni Malatya Stadyumu’nda basın tribününe ‘Akif Çelik-Şenol Yalvaç’ basın tribünü ismini verdi.

Basın tribünü girişine ‘Akif Çelik-Şenol Yalvaç Basın Tribünü’ tabelası asıldı. Basın tribününe Akif Çelik-Şenol Yalvaç’ isimlerinin verilmesiyle ilgili açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, “Çok yakın zamanda kaybettiğimiz Akif Çelik kardeşimiz ve Şenol Yalvaç ağabeyimizin isimlerini basın tribününe verdik. Akif Çelik ve Şenol Yalvaç Basın Tribünü oldu. Ben tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Basın emektarlarımıza ve ailelerine sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Gevrek, Akif Çelik’i çok yakından tanıdığını kaydederek, “Çok sevdiğimiz bir ağabeyimizdi. Allah kendisinden razı olsun. İyi bir Malatyalı, Malatyasporlu ve Müslümandı” dedi.

Gazeteci Şenol Yalvaç ile çok fazla bir mesailerinin olmadığını ancak kendisini tanıdığını dile getiren Gevrek, “Malatya basınına büyük emek vermiş bir isimdi. Malatya’mız hakikaten çok değerli iki ağabeyimizi kaybetti. Acımız taze, son olarak Akif ağabeyimizi kaybettik, bende acısının yaşadım. Çok değerli ve kıymetliydi. 7 senedir Malatya’dayım, Allah hepinizden razı olsun ama Akif ağabeyimiz çok kıymetliydi. Basın tribününe Akif Çelik ve Şenol Yalvaç ismini vererek, bir nebze olsun acımızı hafifletsin istedik” diye konuştu.

Şenol Yalvaç’ın kuzeni Bülent Yalvaç ise Yeni Malatyaspor Kulübü’ne anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Yalvaç, Şenol Yalvaç ve Akif Çelik’in Malatyaspor ile ilgili önemli yorumlar ve değerlendirmeler yaptıklarını ifade ederek, “Akif’i de akrabam ve kardeşim gibi severdim. Şenol Yalvaç ile çocukluğumuzdan bugüne kadar birlikte yaşadık ve paylaştık. Onların acıları halen yüreğimizde. Bugün bizi gerçekten duygulandıran, sevindiren bir organizasyon yapıldı. Yeni Malatyaspor’un çok güzel bir jesti söz konusu. Yeni Malatyaspor Malatya’da sevginin, kardeşliğin, dostluğun mayası buna paralelde bu tarz bir düşünce ve yaklaşım bizleri çok mutlu etti. Her iki değerli ismin burada anılacak olması bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Akif Çelik’in oğlu Tayyip Çelik de, Yeni Malatyaspor Kulübü’ne ve kulüp başkanı Adil Gevrek’e teşekkür ederek, “Adil başkanımıza bu kulübümüze bu düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Babamın Malatya futboluna güzel katkıları oldu” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Malcom44X (3 yıl önce)
    Yaşarken basın tribününe almadıkları Akif abinin ismini vefat ettikten sonra basın trübününe vermişler. Gülsek mi ağlasak mı bilemedim. Daha önce cemiyeti bıraktı diye vermedikleri Toki konutları gibi Yazıklar olsun.......
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (3 yıl önce)
    Öncelikle malatyaspor yönetiminin bugüzel davranışından dolayı kutluyorum.şenol abi doğru olanı söylemekten çekinmeyen,kimsenin değil halkın adamı olmaktan gurur duyan güzel bir abimizdi.akif abide keza yıllarca emek vermiş mesai harcamış güzel bir malatya sevdalısı abimizdi.nur icinde uyuyun güzel insanlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Teşekkür ederiz her ikisinide unutmak mümkün değil , ikiside Malatyaspor sevdalısı yiğit insanlardi mekanları Cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Başkanım ahde vefa örneği güzel bir davranış, O isimlerin Malatyamız a gerek gazetecilik, gerek yorumları ile başta futbol olmak üzere bir çok konuda faydaları olmuştur mekanları cennet olsun.Yalnız başkanımızın müslüman birisiydi ifadesini doğru bulmuyorum, sanki diğerleri başka bir dine mensup.
    0
    0
    Yanıtla