SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başkan, Ne Azgınlıklarını Gördünüz Onların!."

A- A+ PAYLAŞ

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Malatya İl Başkanı Sinan Akıncı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, depremi 'insan azgınlığı'na bağlayan sözlerine tepki gösterdi.

Akıncı, şu açıklamayı yaptı:

"Malatya, Belediye Başkanı’nın dili ve üslubu ile bir kez daha ülkemizin gündemine düştü. 
 
Kapalı bir ev toplantısında Malatya Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan “Ben de bilim adamıyım” diye başlıyor konuşmaya. Saygın deprem uzmanı Prof. Dr. Sayın Naci Görür Hoca’nın uyarılarını boşa çıkarmak adına atıf yapıyor bilim(!) adamlığına.

Sayın Gürkan’ın öğretmen olduğunu biliyoruz. En az bilim insanı kadar muteber bir meslektir öğretmenlikte. Lakin, “hep daha fazla göstermeye’’ alışık zihni arka plan ortaya çıkıyor burada.

Hadi bu ergen var olma çabasını gülerek karşılayalım da,  Sayın Başkan durmuyor ki:

— İnsanlar azınca böyle felaketler geliyor Allah’tan!!!, diye devam ediyor konuşmasına.

Dil sürçmesi mi, akıl tutulması mı yoksa düpedüz bir çarpıtma mı? Anlaşılır gibi değil!

Sayın Selahattin Gürkan,

Habertürk’te “ölülerini başarıyla” gömdüğünüzü belirttiğiniz canlarımız hangi “azgınlık” içindeydiler?

Enkaz altında ezilerek, donarak ölen ağzı süt kokan bebeler, hayatının baharındaki genç çocuklar, gün görmemiş yaşlılar, çilekeş Malatyalılar, iş yeri başına yıkılanlar, içindeki hayvanlarıyla ağılları yıkılanlar, çocuklarının rızkını eve bağlayıp henüz taksitlerini bitiremeden evleri mezarları olanlar evet Sayın Başkan ne “azgınlıklarını” gördünüz onların?

İktidarlarınız sürecinde uyguladığınız imar planları verdiğiniz ruhsatlar, imar aflarınızla binlerce insanın ölümünden sorumlusunuz. Bunun hesabını hukuk önünde vermediğiniz için azgınlaşan, pervasızlaşan asıl sizsiniz! Haddinizi bilin, size ölülerimize hakaret ettirmeyiz!

Değerli Hemşehrilerim!

Pazar günü, 2. tur seçimde ülkemizin önümüzdeki beş yılına hükmedecek cumhurbaşkanını seçeceğiz.

Ya değişim diyeceğiz ya da her şey böyle gitsin…

Böylesi kifayetsiz bir kadroyu bu şehre dayatan 21 yıllık iktidar sahibine bu pazar sandıkta hesap sormayalım mı?

Mecelle 30. kaide der ki: Def-i mefâsid celb-ı menâfî’den evlâdır.

Yani kötülüğün giderilmesi, menfaatin elde edilmesinden önceliklidir. Yani günahtan kaçınmak, sevap işlemekten önce gelir.

Bu bir seçim değil referandumdur artık. Ya değişim, ya statüko referandumu. Tercihini değişimden yana yapmalısın sevgili dostum, bu senin gelecek nesillere borcun. Onların senin üzerindeki hakları.

28 Mayıs seçiminin ülkemiz, milletimiz ve Malatyamız için hayırlı olmasını dilerim.

Huzuru ve doğruyu seçelim inşallah." 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız