SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

0
Güncellendi - 2019-07-18 21:21:20
Battalgazi Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıda, gündem ile ilgili maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Battalgazi Belediye Meclisi, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in başkanlığında, Battalgazi Belediye Meclis Salonu’nda olağanüstü toplanarak, gündemdeki maddeleri görüştü. Yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte başlayan toplantıda ilk olarak, Arslantepe Temizlik ve Ticaret Limited Şirketi’nin Battalgazi Belediyesi’ne devri görüşüldü. Gündem maddesi, yapılan görüşmenin ardından oybirliği ile kabul edildi.

AKSA Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş’nin 6 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak olan Genel Kurul Toplantısı’na Battalgazi Belediyesi adına katılım sağlayacak belediye temsilcisinin belirlenmesi ile ilgili gündem maddesi toplantıda görüşülürken, gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

Toplantıda daha sonra, Battalgazi Belediyesince temizlik hizmetleri alım ihalesi kapsamında kullanılan araçların satın alınması, iş ve işlemleri yürütmek üzere Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e yetki verilmesi ile ilgili gündem maddesi görüşüldü.

Başkan Güder; “ Aslantepe Temizlik ve Ticaret Limitet Şirketi kayıtsız-şartız ve hibe olarak Belediyemize devredilmesi talebi vardı. Bu talebi değerlendirdik ve uygun gördük. Çıkarılan yasa ile Belediye daimi kadrosuna geçen ve şu anda MORMAŞ bünyesinde görünen eski taşeron işçileri de bu şirkete devrederek MORMAŞ’a hareket serbestisi kazandıracağız. Mevcut Genel Müdür Oğuz Kandemir, geçici süreliğine de olsa görevine devam edecek.” diye bilgi verdi. Madde oylanarak kabul edildi. AKSA Doğalgaz Şirketi Genel Kurulunda Battalgazi Belediyesini Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam’ın temsil etmesi oybirliği ile kabul edildi.

Battalgazi ilçe sınırları içerisinde özel şirket bünyesinde temizlik hizmeti veren araçların (yaklaşık 52 adet) satın alınması ve satın alınması ile iş ve işlemlerin yürütülmesi için Başkan Güder’e yetki verilmesi maddesi üzerine söz alan  İyi Parti Meclis Üyesi Recep Ülkü, “ Araçlar nereden alınacak?, İhale şartnamelerinde 5 yaşından büyük araçlar var mı ve yaşlı araçların alınmasına gerek var mı? sorularını yöneltti.

Başkan Güder; “Mevcutta hizmet veren araçlar. Hizmet alım yöntemiyle faaliyetlerini sürdürüyorlardı. Satın alımında eski araçları çıkaracağız, onların yerine yeni araçlar alacağız. Eski araçların hurda fiyatı piyasada 2.5-3 milyon lira tutuyor. Temizlik hizmeti veren araçlara şu an için aylık 897 bin lira kira ödüyoruz. Aylık olarak ödediğimiz kiraları satın alma yöntemiyle 1 yılda amorti edebileceğiz.” ifadeleriyle  soruları yanıtladı. Araçların satın alınması ile iş ve işlemlerin yürütülmesi için Başkan Güder’e yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, bir diğer gündem maddesi olan Battalgazi Belediyesince temizlik hizmetleri alım ihalesi kapsamında kullanılan araçların satın alınması için İller Bankası A.Ş’den 10 milyon TL kredi kullanılması ve kredi işlemleri için Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e yetki verilmesi konusunu görüştü. Gündem maddesi, yapılan görüşmenin ardından oybirliği ile kabul edildi.

Toplantıda son olarak, Battalgazi Belediyesince temizlik hizmetleri alım ihalesi kapsamında kullanılan araçların satın alınması için kamu ve özel bankalardan borçlanma yolu ile 10 milyon TL kredi kullanılması ve kredi işlemleri için Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e yetki verilmesi ile ilgili gündem maddesini görüştü. Gündem maddesi, yapılan görüşmenin ardından oybirliği ile kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Ağustos ayı olağan toplantısını ise, 7 Ağustos 2019 Çarşamba günü Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirecek.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Elif (5 yıl önce)
    Belediyelerin borcu çok deyip işe ihtiyacı olanlar alınmıyor. İlkokul mezunu dolu belediyelerde üniversite mezunu da sokaklarda gezsinler, sonuç olarak alım yok diyırsunuz borcu bahane edip, olmayan şirketin işçikerini de alıyorsunuz, bune herhiz dir. Diye sormaktan geçemiyorum. Sizlerde bizlere hizmet vermek için yerlerinizde oturuyorsunuz ya bu sorulara cevap vererek başlayabilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (5 yıl önce)
    Mücelli Derme sok,atmalı sokaktaki ve bazı ara sokaktaki yol kenarlarına SELAHATTİN GÜRKAN zamanında koyulan saksı ağaçlar niçin kaldırıldı.Yetkililer diyor ki esnaflar ağaçları dulmıyormuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (5 yıl önce)
    Çok Garip İşler ve Başkana Sorular 1.Ticaret sicilde "Aslantepe Temizlik ve Ticaret Limited Şirketi" diye kurulu bir şirket YOK 2.Temizlik hizmeti veren araçlara şu an için aylık 897 bin lira kira ödüyoruz. Bu eski hesap KDV dahil yıllık 12 trilyon eder. 3.Araç alımı Neden İHALE İLE DEĞİLDE başkana verilen yetki ile alınıyor. 4.Taşeron Kanunu çıktığında YASAL İZİN VARKEN şirket kurulmadı da şimdi HÜLLE YOLUYLA şirket alınıyor.
    0
    0
    Yanıtla