SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi Belediye Meclisi Toplandı

0
Güncellendi - 2019-05-03 04:43:09
Battalgazi Belediye Meclisi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder başkanlığında yapılan toplantıda, Belediyesi’nin 2018 yılı geliri 133.618.309.33 TL, gideri ise 162.665.347.00 TL olarak meclise sunuldu.  Belediye’nin 2018 yılı mali kesin hesabı oybirliği ile kabul edildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda imar komisyonuna havale edilen, Hanımınçiftliği ve Orduzu Mahalle sınırları içerisinde isimsiz olan birden fazla mahallede ve mükerrer yazılan bazı sokakların yeniden isimlendirilmesine ilişkin teklif, söz konusu mahallelerde yeni seçilen muhtarların da görüşü alınarak belirlenmesi için bir sonraki toplantıya ertelendi.

Gündem maddeleri arasında yer alan sati kaplama, bütüm ve muhtelif malzeme alımı, GES kurulumu için toplamda 25 milyon TL kredi kullanılması için Belediye Başkanı Osman Güder’e yetki verilmesi konusundaki teklifler görüşülerek kabul edildi.

“Battalgazi olarak şanslı bir konumdayız”

Bir soru üzerine Battalgazi Belediyesi’nin mali yapısına ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Osman Güder, İl, ilçe belediye başkanları ile geçen hafta Ankara’da yapılan toplantıda, birçok belediyenin mevcut mali yapılarına ilişkin durumları ortaya koyduğunu belirterek, Battalgazi Belediyesi olarak çok şanslı bir konumda olduklarını ifade etti.

Eski Malatya’nın bugün artık bilinen Eski Malatya olmadığını, yapılan yatırımlarla çok farklı bir yapıya büründüğünü kaydeden Güder, “112.5 milyon TL borcumuz var. Baktığımızda büyük oranda İller Bankası’na borçlanılmış ve bu para bugün Battalgazi’nin çehresini değiştiren Engelsiz Yaşam Merkezi, Battalgazi ve DSİ binaları, Tahtalı Minare Hamamı, İspendere içmelerinin düzenlemesi gibi işlerde kullanılmış. Para yerli yerinde kullanılmış” diye konuştu.

Başkan yardımcılığına atama

Öte yandan Battalgazi Belediye Başkan Yardımcılığına Muammer Zafer'in atandığı bilgisi meclis üyeleriyle paylaşıldı.

Battalgazi Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantısını 11 Haziran 2019 Salı günü saat 14.00’de gerçekleştirecek.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Has Malatyalı (5 yıl önce)
    Sayın Malatya haber habercilik ilkesi geregi neden sürmanşet den vermediniz
    0
    0
    Yanıtla
  • ertuğrul (5 yıl önce)
    giden personelin özlük hakkı ve maaşı konuşuluyordu ve açıklandı. lütfen yeni gelen genel müdür ve daire başkanlarının da hak ve maaşları açıklansın. liyakat mı adam yerleştirme mi onuda görelim. çakırda gürkan da millete cok şey açıklamak zorunda .borç neyin nesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbette malatyalı (5 yıl önce)
    Boşuna yaygaraya gerek yok. Dürüstlük bekliyor siz den millet. Çakır,polat ve gürkan hem büyükşehirde hemde battalgazide yapılan bu borçlanmayı ve işleri tek tek açıklamalı. Dürüst hesap verilir siyaset istiyoruz. MILLET SIZDEN HESAP BEKLIYOR . Oy veren herkes hesap sorma hakkına sahiptir. Milletin parasıyla şeffaf bir sekilde hizmet edilmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Faik (5 yıl önce)
    Önemli bir konu hakkında Meclise bilgi verilmiş ve malatyahaber bence kendisine yakışanı yapmamış. Bu haberin içerisinde geçen borç haberi kesinlikle manşet olmalıydı. İnsanlar bu haberi okumaz bile sıradan bir meclis toplantısı haberi. Ama milletin bu borçtan bilgisi olmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ufuk (5 yıl önce)
    Bu belediyenin borcu neden manşetten girmiyor? Bu kadar da taraf tutulmaz. Battalgazi ölçeğine ve bütçesine göre borçta az değil yani! Hem bu belediyenin borcu yoktu, ilklerin Başkanı hep öyle diyordu.
    0
    0
    Yanıtla