SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi Belediyesi'nde e-Ruhsat Dönemi Başladı

Battalgazi Belediyesi'nde e-Ruhsat Dönemi Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi, imar süreçlerini tasarruf tedbirleri kapsamında dijital ortama aktardı. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın talimatlarıyla E-Ruhsat sistemi hayata geçirildi. Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı iş ve işlemleri yapmak amacıyla geliştirilen "E-Ruhsat Sistemi’ ile imar durumu, yeni inşaat ruhsat başvurusu gibi işlemleri vatandaşlar belediyeye gelmeden Battalgazi Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden rahatlıkla yapabilecek.

Vatandaşların ihtiyaçlarına hızlı ve etkin bir şekilde cevap verebilmek adına çalıştıklarını ifade eden Başkan Taşkın, “Hemşehrilerimiz, sahip oldukları E-Devlet kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme giriş yapıp gerekli evrakları yükledikten sonra ilk başvuru sürecini başlatmış olacaklar. Yapılan başvuru, süreç içerisinde ilgili belediye personelleri tarafından kontrol edilip her aşamada vatandaşa ve süreci takip eden ilgili müelliflere SMS ve E-Mail yolu ile bilgi verilecek. Bu sayede vatandaşlar ruhsat başvurularının ne aşamada olduğunu dijital ortamda görüntüleyebilecek. Uygulama sayesinde, evrak kontrolü ve harç bedeli ödeme gibi sebeplerle belediyenin İmar Şehircilik Müdürlüğü’nü ziyaret etme zorunluluğu da aza indirgenmiş olacak. Vatandaş odaklı hizmet anlayışımız çerçevesinde hayata geçirilen e-ruhsat hizmeti sayesinde hemşehrilerimiz bundan sonra belediyeye gelmek zorunda kalmadan, güncel veriler üzerinden tek tuşla ruhsat durumu takibi yapılabilecek. Böylece vatandaşlarımız, e-ruhsat sisteminin devreye girmesiyle birlikte hem zamandan tasarruf edecek, hem de istedikleri bilgilere daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilecekler. Bu uygulama ile belediyemizin kaynaklarını daha verimli kullanarak tasarruf tedbirlerine katkı sağlamış olacağız. Kağıt kullanımını azaltarak çevreye duyarlılığımızı gösterirken, işlemlerinizi hızlandırarak zaman tasarrufu sağlayacağız. Hayata geçirdiğimiz bu sistemle öncelikle vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmayı ve hizmet kalitemizi artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MECZUP (3 hafta önce)
    Çok eksiği olan proje, imar planı için üçbağlar mahallesi diye girdim sağlık caddesi sağlık caddesi diye bir yer yok, belki zafer mahallesinde gözüküyor dedim maalesef oradada sağlık caddesi gözükmüyor, dijitale geçerken test üstüne test yapın sonra millete lanse edin, sağlık caddesinde bulunan parselimizden kaldırım için dört metreden altmış metrekare alması gerekirken iş bilmezler yüz üç metrekare alınmış bunun adı hırsızlık, böyle devam ederse mahkemede buluşacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (3 hafta önce)
    Tramvayın ne kadar rantabl olup olmayacağını düşünmeden illa da tramvay yapılsın diyenlere cevabımdır. Sık sık trafik ışıklarında vakit kaybedilecek yere tramvay yapmanın mantığı yoktur.Zira otobüsler de zaten aynı şekilde sıkıntı ile ilerlemeye çalışıyor. Bence trambüsün iptal edilerek, İkizce-Üniversite arasında İnönü, Atatürk ve Valikonağı caddeler inin genişletilip ışıklara takılmayacak şekilde ortadan müstakil yola METROBÜS sefere konulmalı,diğer karayolu araçlarının yan yollardan trafiği sağlanmalıdır. Bu şekilde İkizce-Üniversite arasında daha hızlı ulaşım sağlanabilir.Trambüs kağnı hızıyla gitmekte ve bu modern çağda Malatya'mıza hiç yakışmamaktadır. Zaten metrobüs duraklarına üst geçit yapılacağı için, önceden ve şimdi olduğu gibi insanların keyfinin istediği yerlerden karşıdan karşıya geçişleri önlenmiş olacaktır.Depremin yıktığı binalar nedeniyle bu durumu biraz da fedakarlıkla fırsata çevirmeliyiz. Her şerden bir hayır doğar düsturuyla bir şeyleri değiştirmezsek Malatya'nın trafiği hiç çekilmez olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (3 hafta önce)
    Cahalet ve Liyalat neden önemli diyenlere cevabımız! Dijital dönüşümüme uyum ve vatandaşa kaliteli hizmet diyecekleri gerekirken İş güzarlık olsun diye tasarruf tedbirleri için e-ruhsat dönemine başlamışlar. Battalgazi belediye başkanı Bayram bey avukatlık mesleğinin gereği olarak yeterlilğini istihdam ettiği basın bültenini yazan kişilere göre belli ediyor. Yazık çok yazık......
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Evet haklısınız yazdığınız yazıyı okumakta baya zorlandım.
    %100
    %0
    Yanıtla